Bloedprikker Cor is gemaakt door een ex-Apple-medewerker

Cor is een mini-laboratorium voor thuis, waarmee je de samenstelling van je bloed kunt analyseren. Via een app zie je de metingen en aanbevelingen van Cor. Te bestellen via Indiegogo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Voormalig Apple-medewerker Bob Messerschmidt werkte mee aan de hartslagsensoren voor de Apple Watch. Tegenwoordig heeft Messerschmidt zijn eigen project: hij werkt aan een mini-laboratorium voor thuis, waarmee je je bloed kunt analyseren. Het idee is best sympathiek: Cor is niet bedoeld voor mensen met ernstige ziekten, maar vooral voor mensen die meer inzicht in gezond gedrag willen krijgen. Cor is vooral gericht op het geven van context en het interpreteren van gegevens. Zo zou de bijbehorende app kunnen aangeven dat je meer koolhydraten moet eten om beter te kunnen presteren tijdens het sporten.


Cor bloedanalyse: bloedprikken met cartridge

Cor analyseert je bloed

Er zijn mensen die regelmatig hun bloed moeten prikken, bijvoorbeeld diabetici. Maar daar is Cor in eerste instantie niet op gericht. Het gaat om consumenten die regelmatig willen weten hoe het bijvoorbeeld met hun bloedsuikerspiegel en met de hoeveelheid cholesterol en triglyceriden in het bloed zit. Te veel triglyceriden in je bloed kunnen wijzen op een verhoogd risico op hartaanvallen en beroertes, dus het is zeker iets om op te letten. Preventie is immers beter dan genezing. Het apparaat kost €299 en je moet er een abonnement van €10 per maand bij afsluiten.

Cor bloedanalyse-apparaat in de badkamer

Cor werkt met cartridges die zijn inbegrepen bij het maandabonnement. Het werkt als volgt: druk de cartridge op je bovenarm (of een andere geschikte plek) en er zal een naaldje afschieten. De cartridge vangt een kleine hoeveelheid bloed op. Vervolgens zet je de cartridge in het Cor-apparaat om de analyse te starten. Cor kijkt naar de samenstelling van je bloed en vertaalt dit naar persoonlijke adviezen en inzichten. Cor is niet bedoeld als medisch hulpmiddel en mag dus vrij verhandeld worden. Helaas zul je voor de meeste Indiegogo-perks wel familie of vrienden in de Verenigde Staten moeten inschakelen, want de eerste exemplaren worden alleen binnen de VS verstuurd. Je kunt ook een exclusief diner met de oprichter boeken, want Messerschmidt blijkt niet alleen verstand te hebben van bloedanalyse, maar is ook een goede thuiskok.

Meer informatie is te vinden op Indiegogo.

Cor bloedanalyse-app op een iPhone

Cor bloedanalyse-apparaat op tafel

Cor bloedanalyse: apparaat met app en cartridges

Reacties: 7 reacties

  1. Hier zou ik zeker interesse in hebben, maar dat verdienmodel met een maandelijks abonnement is onacceptabel. Geef er dan een optie bij om het één keer af te kopen.

  2. Het lijkt wel iets van deze tijd te worden. Een aanschaf met een “verplichte” maandelijkse abonnement.

  3. Onzinnige en dure app. Het heeft geen enkel nut regelmatig cholesterol te meten, noch,voor niet diabetici, je bloedsuiker. Cholesterol is ” slechts” een risicofactor.
    Wil je jouw waarden echt weten, laat ze dan ev. eenmalig via je huisarts meten, veel goedkoper dan het abonnement + dit apparaat. Na eenmalige meting kun je overleggen of nadere metingen zinnig zijn.
    Echt, dit apparaat helpt je niet gezonder te worden, is alleen goed voor de portemonnee van de maker

  4. Zou wel zo iets willen hebben dat Hb, bloeddruk, pols, kalium-, natrium- en eiwitwaardes en creatinineklaring meet.

  5. Origineel geplaatst door Jan: Zou wel zo iets willen hebben dat Hb, bloeddruk, pols, kalium-, natrium- en eiwitwaardes en creatinineklaring meet.

    Dat bestaat al 🙂 dat heet een ziekenhuis

  6. @Rien Meijer: Sterker nog. Het is ondertussen al lang bekend dat cholesterol helemaal geen relevante risicofactor is. Maar goed, voordat dat beseft wordt door het grote publiek zijn we al heel wat onzinnige aankopen voorbij. Dit zwengelt bovendien de verkoop van cholesterolverlagende middelen alleen maar aan.

  7. Absoluut heel handig, maar bedenk wel dat metingen zonder regelmatige controles zeer grote schommelingen kunnen vertonen.

    Ook is een blanco waardemeting zonder ook maar iets van een correlatie erg lastig te interpreteren. Zeker voor iemand zonder medische achtergrond.

    Ik werk in een medisch laboratorium en heb hier erg grote vraagtekens bij.