Twee nieuwe aanbieders Apple Pay: Curve en iCard nu geschikt

Zet onder andere elke creditcard in Apple Pay
Er zijn in Nederland twee nieuwe aanbieders voor Apple Pay bijgekomen. Het gaat om Curve en iCard, twee buitenlandse partijen. Met Curve kun je een Nederlandse creditcard geschikt maken voor Apple Pay.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

In Nederland kun je Apple Pay gebruiken bij de drie grootste banken en een hele reeks internationale partijen. In die laatste categorie zijn er weer twee nieuwe opties bij gekomen: Curve en iCard. Vooral de eerstgenoemde is interessant, want met Curve kun je je huidige Nederlandse of Belgische creditcard koppelen aan Apple Pay. Curve en iCard zijn vanaf vandaag zowel in Nederland als in België geschikt voor Apple Pay.

Curve met Apple Pay: gebruiken met je Nederlandse creditcard

Curve is een van oorsprong Britse partij die Mastercards uitgeeft. Het idee van Curve is dat je één app hebt waar je al je creditcards aan kan koppelen. Dat is dus vooral handig als je van meerdere banken en kaartvertrekkers een creditcard hebt, want met Curve hoef je deze dan niet meer allemaal bij je te hebben.

Curve creditcard.

Als je je aanmeldt bij Curve, krijg je gratis een fysieke Curve Mastercard opgestuurd. In de app koppel je zoveel creditcards als je zelf wil, bijvoorbeeld die van ING, ABN AMRO of Rabobank. Het enige wat je dan dus hoeft te doen voordat je met je Curve-kaart betaalt, is in de app de actieve creditcard te selecteren waarmee je wil betalen. Het te betalen bedrag wordt op deze manier dus via de Curve-kaart in rekening gebracht bij je eigen gekoppelde creditcard. Doordat Curve nu geschikt is voor Apple Pay, kun je dus via deze omweg je Nederlandse of Belgische creditcard voor Apple Pay gebruiken, zelfs als de bank of kaartvertrekker dat zelf nog niet aanbiedt.

Aanmelden en het gebruik van Curve is gratis, maar er is ook een betaalde variant voor meer opties. Deze kost €9,99 per maand. Als je je aanmeldt via deze link, krijg je £5 zodra je je eerste betaling gedaan hebt. Zodra je de Curve-kaart ontvangen hebt, activeer je deze via de app en zet je hem in Apple Pay via Instellingen > Wallet > Voeg kaart toe.

Voordelen van Curve

Nu denk je misschien: wat is het voordeel van Curve? Allereerst kun je met deze dienst dus via een omweg Mastercards en Visa-kaarten geschikt maken voor Apple Pay, zelfs als de uitgevende bank dit niet ondersteunt. Dat kan bijvoorbeeld met de creditcards van ING, Rabobank en ABN AMRO, maar ook van banken die nog helemaal geen Apple Pay aanbieden zoals SNS. Daarnaast scheelt het dat je maar één kaart in je Wallet hoeft te hebben als je meerdere creditcards hebt, bijvoorbeeld van andere fintech-partijen zoals Monese, N26 en Revolut. Dat maakt het betalen ook een stukje overzichtelijker.

Je kan ook na elke betaling nog kiezen bij welke kaart je het verschuldigde bedrag in rekening wil laten brengen. Stel, je betaalt met de Curve-kaart waarbij creditcard X als huidige kaart ingesteld is. Als je later toch besluit om met creditcard Y te betalen (omdat het achteraf bijvoorbeeld een zakelijke aankoop is), kan je dat na de aanschaf nog wijzigen.

Tot slot profiteer je van allerlei andere voordelen. Zo krijg je 1% cashback bij maximaal drie winkelketens die je zelf kan selecteren. Bij de gratis variant profiteer je 90 dagen van de cashback, bij de betaalde versie is dit onbeperkt. Ook kun je zonder extra kosten geld opnemen in het buitenland. Bij de creditcard van jouw bank kost dit vaak extra geld.

Apple Pay aanbieders in Nederland en België.
Het huidige aanbod in Nederland en België

iCard: gratis Visa-kaart voor Apple Pay

iCard is vergelijkbaar met diensten als Revolut en Monese. Je kan je gratis aanmelden en ontvangt dan een Visa-debitkaart. Daarnaast krijg je twee virtuele kaarten die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor online diensten. iCard is gratis te gebruiken, al moet je voor sommige functies wel extra kosten betalen (zie hier voor een overzicht). iCard heeft ook een zakelijke variant, die wel maandelijkse kosten rekenen.

Behalve de (virtuele) kaarten die je krijgt, kun je iCard ook gebruiken om je klantenkaarten in te bewaren. Er zit ook een optie in om cadeaukaarten te maken en met de chatfunctie kun je geld versturen naar vrienden. Met de ondersteuning voor Apple Pay kun je de iCard-kaarten dus eenvoudig toevoegen aan de Wallet-app en ermee betalen.

Hou er wel rekening mee dat zowel Curve als iCard gebruikmaken van respectievelijk Mastercard en Visa. Dat betekent dat je er in veel Nederlandse winkels (zoals supermarkten) niet mee kan betalen. Lees ook onze Apple Pay FAQ of check de beste tips voor Apple Pay voor meer informatie.

Bekijk ook

SNS Apple Pay.

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 december 2020 om 20:51
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

ABN AMRO Apple Pay gebruiken.

Reacties: 13 reacties

  1. Vraagje over curve, enig idee wat t verdienmodel is, want het lijkt mij als ik mijn Rabobank credit card hier aan koppel dat er kosten zijn voor t gebruik of zie ik dit nu verkeerd? Mvg, Philippe

  2. Ik heb de opties voor Curve of iCard er nog niet tussen staan. Toevoegen vanuit de app werkt ook niet…

  3. Origineel geplaatst door Philippe
    Vraagje over curve, enig idee wat t verdienmodel is, want het lijkt mij als ik mijn Rabobank credit card hier aan koppel dat er kosten zijn voor t gebruik of zie ik dit nu verkeerd? Mvg, Philippe

    Curve verdient aan de tussenliggende vergoedingen die winkeliers betalen om credit/debitcards te accepteren, de zgn interchange fee. Daarom kunnen ze het basis account kosteloos aanbieden. Ik krijg zelfs tot begin maart 1% cashback bij gebruik bij drie geselecteerde winkelketens.

  4. Ik vraag me af of het wel zin heeft als ING (in mijn voorbeeld) binnenkort ook een Apple Pay Creditcard optie uitrolt. Je laat toch wat informatie achter bij VK. Zelf zie ik weinig voordelen in de dienst Curve omdat nu te gaan gebruiken.

  5. Ook vraag ik me af of dat verzekering technisch geen problemen oplevert, omdat je via een om weg van een andere dienst betalingen verricht.

  6. Origineel geplaatst door Philippe
    Vraagje over curve, enig idee wat t verdienmodel is, want het lijkt mij als ik mijn Rabobank credit card hier aan koppel dat er kosten zijn voor t gebruik of zie ik dit nu verkeerd? Mvg, Philippe

    Hier in UK is Curve veelgezien. Ik vind het heel praktisch om maar 1 fysieke kaart mee te nemen.
    Ook voor betaling in Euros is het voor UK credit cards heel handig. Je bespaart de hoge bank fees die hier heel normaal zijn.

    Hun verdien en financieringsmodel is anders dan andere fintechs. Gebruikers kunnen investor worden en krijgen daar aandelen voor. (10-100-500-1000 als ik het goed heb)
    Ze hebben een actieve community.

    Uiteraard pikken ze een graantje mee van de commissie op kaartbetalingen.

    Het fijne is dat je kaartbetalingen kunt terugdraaien.
    Je hebt iets op zakelijk betaald maar denkt de volgende dag… toch maar privé nemen. Of andersom.

  7. Ik hoop dat ING zakelijk snel beschikbaar komt, en ook ICS cards (ABN AMRO credit card).

  8. Yeah, bijenkorf card (ICS) heeft nu Face ID! Nog eens 6 jaar en Apple Pay zit er ook in! 😉

  9. Ik vraag me af of Curve wel zin vol is. Ik heb maar 1 ING creditcard (terwijl binnenkort, geen idee wanneer) ING ook met ING Creditcard Apple Pay komt.
    Wat ook jammer is, als je een gratis Curve account aanmaakt heb je maar recht op 90 dagen cashback.

    @iCulture zouden jullie nog wat dieper informatie kunnen verstrekken m.b.t. de dienst Curve?

  10. Ik wacht nog steeds op Amex.

  11. Ik wacht wel tot ING dit zelf aanbied.

  12. Nog steeds geen ondersteuning voor amex!

  13. Werkt als een zonnetje.
    Reken sinds eind januari overal af met ApplePay én een Belgische ING Mastercard. Top!