Reacties voor: Onderzoekers laten iOS-apps draaien op Android

Onderzoekers van Columbia University werken aan Cycada, een oplossing om iOS-apps onder Android te laten draaien. Ze hebben daarvoor een unieke oplossing verzonnen.
Lees het complete artikel → Onderzoekers laten iOS-apps draaien op Android
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Tof experiment! Bedankt voor het artikel. 😉

    Als het op termijn werkt, kan dat betekenen dat allerlei apps die nu alleen op iOS verkrijgbaar zijn, straks ook op Android-toestellen gebruikt kunnen worden.

    Zouden daar geen juridische ratelslangen en anaconda’s onder het gras zitten?

  2. Draaien ze wel net zo soepel en met de zelfde functies? Wordt de app automatisch aangepast op de scherm grootte en resolutie???

  3. Of je koopt gewoon een Apple Device…. Ik ben zelf ook app ontwikkelaar (maker van app: Mijn Weer) en ik persoonlijk vind het niet fijn als mijn apps op Android beschikbaar zijn zonder dat ik daar zelf toestemming voor geef. Voordat je het weet is je app op IOS betaald en op Android gratis….

  4. Geinig. Het ziet er alleen allemaal niet zo soepel uit als ik gewend ben. Zou ook niet snel een Android toestel kopen en daar iOS apps op draaien, daar heb ik m’n iPhone immers al voor 😛

  5. iew. Een goedkope Android met iOS Apps. Serieus… Als je geen geld hebt voor een iPhone zeg dat dan… En ga niet dit soort trucjes uithalen… Nja.. Wel grappig dat het kan maar… In mijn eigen nutteloos… :3

  6. Origineel geplaatst door Matthijs Otterloo
    Voordat je het weet is je app op IOS betaald en op Android gratis….

    Dan gebruik dezelfde dyld function calls die gebruikt worden voor een intelligente jailbreak detectie en laat de app crashen.

  7. Zo hé, duidelijk allemaal eindgebruikers hier. Even voor de duidelijkheid: het gaat hier om baanbrekend onderzoek op gebied van computationele wetenschappen.

    Dat betekent niet dat schermgroottes aangepast zijn, dat alle kleurtjes er mooi uitzien en dat alles perfect werkt. Natuurlijk niet. Toen de motor van de eerste auto gestart werd, was er nog geen strakke dashboard achter het stuur. Er was helemaal geen stuur! Maar de motor hadden ze aan de praat gekregen. Groot, lelijk en het maakte veel lawaai. Maar het was baanbrekend, indrukwekkend. In dat licht snap je zulke ontwikkelingen beter 😉

  8. Ik vraag mijzelf af waarom iculture hier nu pas een artikel over schrijft terwijl dat al heel oud nieuws is. Volgens mij had ik in mei al op een andere iphone website wiens naam ik hier niet ga noemen al een uitgebreid artikel gelezen hierover met exact dat filmpje. Ook doet het artikel de indruk wekken dat het straks mogelijk is om ios apps op android te laten draaien of in elk geval dat er een kans is dat het in de toekomst gaat gebeuren. “Als het op termijn werkt, kan dat betekenen dat allerlei apps die nu alleen op iOS verkrijgbaar zijn, straks ook op Android-toestellen gebruikt kunnen worden.” Dit is absoluut niet het geval!!! Het onderzoeksteam gebruikt het puur voor onderzoek en zal het nooit gaan uitbrengen omdat het verboden is omdat ze zonder toestemming van Apple systeembestanden van Apple gebruiken.

  9. Niet nodig ook, apphype is over.

  10. Origineel geplaatst door Timosha
    Dan gebruik dezelfde dyld function calls die gebruikt worden voor een intelligente jailbreak detectie en laat de app crashen.

    En daar hebben we xcon voor! 😉

  11. Heel mooie ontwikkeling. Binnenkort hoef je geen ios toestel meer te kopen om de exclusives. Leve de vrijheid.

  12. Mooi dat het kan en waarschijnlijk baanbrekend, maar wat moet je ermee! Bijna alle app’s zijn beschikbaar voor de meeste platformen.
    Maar het blijft dat het knap gedaan is.

  13. @iNick: Vergeet dat maar. Xcon kan geen Dynamic Library Daemons (dyld) patchen. Daar noemde ik het ook een intelligente jailbreak detectie.

  14. @Tijs Hoeijmakers: Helemaal mee eens. Dit artikel wekt verkeerde verwachtingen en de eindgebruikers springen er vervolgens gretig bovenop.

    Het baanbrekende van dit onderzoek is niet het feit dat de onderzoekers in staat waren om iOS apps te laten draaien op Android, maar in het compile-time code adaptation. Voorheen had je een emulator nodig om “vreemde” code op een systeem te gebruiken. Voor een goede emulatie moet het systeem een factor 10-30x sneller zijn dan het doelsysteem en dat snelheidsverschil is er voorlopig nog niet tussen Android en iOS. Door de compile-time code adaptation wordt de iOS sourcecode (X-Code) tijdens het compileren aangepast, zodat de resulterende object-code native draait onder Android. Daardoor draait een app al behoorlijk goed op een Android systeem dat dezelfde verwerkingssnelheid heeft als een iOS systeem. Je zou het trouwens ook omgekeerd kunnen doen, een Android app compileren voor iOS. Feitelijk is dit een geavanceerde vorm van cross-compilen.

    Ik zou het persoonlijk wel heel interessant vinden als de onderzoekers een iOS app compileren voor Android en dan twee systemen (iOS en Android) die theoretisch gelijkwaardig zijn deze zelfde app laten draaien. In theorie zou je dan geen verschil mogen merken in reactie, bedieningssnelheid etc. Maar ik denk dat ik nu de uitkomst al weet 😉

  15. @Alfred: juist, prima uitleg.

    Ik vertaal je even:
    Stel, je typt een zakelijke brief in het Nederlands die je naar een klant moet sturen. Als diezelfde brief ook naar een Engelse klant moet, heb je maar 1 optie: je brief vertalen in hef Engels op een professioneel, zakelijk Engels niveau.
    Wat deze wetenschappers gelukt is, is om zo’n brief zonder grammaticale fouten direct te vertalen zodat de Engelsman hem kan lezen. Dat is iets anders dan woord voor woord vertalen.
    Zoiets.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.