Datingapps eigen betaalmethode

Reacties voor: Apple past regels voor datingapps verder aan, maar blijft tegensputteren

Maar Apple wil nog steeds 27% van de omzet
Vanaf nu is het voor ontwikkelaars van datingapps mogelijk om een eigen betaalmethode te regelen. Het afrekenen kan plaatsvinden binnen de app, of via een linkje naar een externe website. Apple legt in meerdere artikelen op developerwebsite uit hoe het werkt, waarbij ontwikkelaars nog steeds 15% tot 27% van de omzet moeten afdragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Als het via een externe link gaat, zou ik de app sowieso op voorhand al niet meer vertrouwen.

    Ik vind het ergens belachelijk dat de ACM zich hierin mengt. Dit is een precedent voor overige app makers. Dat ze iets willen doen aan de commisie die Apple vraagt kan ik ergens begrijpen, maar dit maakt het alleen maar makkelijker voor kwaadwillende om snel veel geld af te troggelen als men niet goed oplet.

    Dit kan natuurlijk bij Apple zelf ook gebeuren, maar dan kan ik het abonnement wel snel stopzetten. Jammer van het geld dat, dan al weg is. Maar bij externe link en andere betaal opties is het maar de vraag of je geld terugkrijgt en je afschrijvingen makkelijk kunt stopzetten.

  2. Maar waarom alleen datingapps, wat maakt die apps verschillend van andere apps als het gaat om een eigen betaalmethode gebruiken?

  3. Ik zal geen cent geven aan een app als het niet via Apple loopt. Maar goed, ik gebruik toch geen dating apps, ben al jaren van de markt af.

  4. Wat ik gek vind (of niet helemaal goed begrijp) is dat Apple hier 27% ex belastingen voor rekent en Apple voor eigen betaalsysteem 30% afroomt. Ze zijn beroep tegen de uitspraak dus ik zou verwachten dat ze dan veel hogere kosten zouden rekenen voor externe betalingen. Hoewel ze dan misschien alleen maar meer juridische ellende over zich af zouden roepen.

  5. Echt raar dat ACM zich hier in mengt. Ze hebben n.a.v. een klacht van de datingbedrijven deze uitspraak gedaan, als ik het goed begrepen heb.

    Bijzonder dat zij de infrastructuur van Apple open willen stellen voor ieder bedrijf die dat maar wil. Ik hou er niet van als de veiligheid en privacy die ik bij Apple juist ervaar, en voor mij reden is om bij Apple klant te zijn, door zulk soort constructies wordt opengebroken.

    Hetzelfde als dat Stedin zijn infrastructuur verplicht openstelt voor een aannemer die ook stroom wil gaan verkopen aan de burger. Voelt niet goed dat er geen overkoepelende controle is op de veiligheid.

  6. Ik zou nooit een aankoop doen als deze niet via Apple gaat, bij een aankoop via Apple weet ik zeker dat ik kan refunden en mijn abonnement stop zetten. Er zijn zoveel voorbeelden waarvan het aanmaken van een abo heel makkelijk is maar stopzetten is vaak een ander verhaal. Dus dating apps gaan hier veel gebruikers verliezen met een technische kennis

  7. (Red.) Eerste reactie van ACM toegevoegd.

  8. Lijkt me terecht, daar het zich laat aanzien, dat Apple een loopje neemt met de regels.

  9. Wat de uitkomst ook wordt, ik zal enkel via de goed-geregelde App Store aankopen doen. Da’s één van de redenen waarom ik bij de iPhone/iPad blijf. Alles overzichtelijk via 1 plaats en betrouwbaar.

  10. Als ontwikkelaars nu dachten dat ze 30% meer zouden gaan opstrijken, dan snap ik wel waarom ze teleurgesteld zijn. Maar hoe kom je op de gedachte dat je niks of nauwelijks zou hoeven te betalen, terwijl je verder gewoon aanwezig bent en gebruik maakt van hetzelfde platform. Wat mij betreft zakelijk gezien, een goede zet van Apple en dit zeg ik zeker niet omdat ik alles goedkeur wat Apple doet. Zelf zal ik nooit gebruik maken van mogelijkheden om buiten de App Store betalingen te doen. Om dezelfde redenen maak ik bijna nooit gebruik van een webshop als Bol.com, hooguit bij uitzondering als Bol.com zelf de leverancier is. Maar ook bij Bol.com moeten alle leveranciers commissie aan Bol.com betalen.

  11. Het blijft natuurlijk vreemd dat je een winkel hebt in een vrije markt economie en je niet zelf mag bepalen wat je marge is. Dat doet Albert Heijn wel en die maken op sommige artikelen best wel meer dan 30% marge. Bovendien bepaalt ook de winkel zelf welke PIN provider ze gebruiken. Daar heb je als consument ook niks over te vertellen.

  12. In een vrije markt economie kan je een pot Calvé pindakaas ook in een andere supermarkt kopen als je de Albert Heijn te duur vindt.

  13. @Rednose: maar niet ah cola bij jumbo

  14. @Icrazy: Maar wel een andere cola.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Als ik als klant ook maar via apple kan blijven betalen vind ik het goed.. dat is veilig en gemakkelijk.. en abbo’s zijn ook weer heel gemakkelijk op te zetten..

    Ik pas voor directe betalingen aan louche 3rd parties

  17. Ik zie een nieuwe markt voor scam – dating apps gericht op Nederlanders. IDeal heeft geen refund optie dus je geld is weg.

  18. Prima toch als er meerdere keuzes zijn om te betalen. De kleine groep hier die zweert alles via Apple te laten lopen of de grote groep die meerdere keuzes fijner vind. Voor elk wat wils.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.