Uitgelicht
Updates ā†’šŸ“±iOS 18, šŸ’» macOS Sequoia en meer - vanaf 19:00 uur
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts
DigiD inloggen met app.

DigiD-app vanaf nu eindelijk met Face ID- en Touch ID-ondersteuning

Inloggen in de DigiD-app is nu eindelijk iets makkelijker. De DigiD-app heeft namelijk ondersteuning voor Face ID en Touch ID gekregen. Daardoor hoef je niet telkens de pincode in te voeren.

DigiD is het bekende overheidssysteem waarmee je veilig kunt inloggen bij overheidsdiensten, maar ook bijvoorbeeld voor je zorgverzekering. Steeds vaker is daarbij inloggen met de DigiD-app de standaard. Voor sommige overheidsapps, zoals de Berichtenbox, is het zelfs verplicht om ook de DigiD-app op je toestel te hebben staan. De DigiD-app heeft zijn eigen 5-cijferige pincode, die je telkens opnieuw moet invoeren als je ergens in moet loggen. Nogal achterhaald, zeker in een tijd waarin je in nagenoeg elke app met een cijfercode gewoon kan inloggen met je vingerafdruk of gezichtsherkenning. Logius, het bedrijf achter DigiD, laat weten dat de DigiD-app ook eindelijk biometrische verificatie via Face ID en Touch ID krijgt.

Update 16 september 2024: De update van de DigiD-app die Face ID- en Touch ID-ondersteuning biedt, is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Zodra je de app voor de eerste keer opstart nadat je de update geïnstalleerd hebt, krijg je vanzelf de vraag om het in te schakelen. Je kan de instelling later nog wijzigen via de instellingen binnen de DigiD-app.

DigiD met Face ID

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 29 augustus 2024

DigiD-app krijgt Face ID en Touch ID

Vanaf 16 september 2024 kun je met de nieuwste versie van de DigiD-app Face ID en Touch ID instellen, ter vervanging van de 5-cijferige pincode van de DigiD-app. Dit gaat gepaard met versie 6.13 van DigiD zelf, waarin een wijziging zit voor accountbeheer na overlijden. Het lijkt niet verplicht om Face ID of Touch ID te gebruiken als je dat niet wil, zodat je nog altijd kan terugvallen op de pincode.

Bekijk ook

Zo gebruik je Face ID voor het inloggen bij apps en websites

Ontdek hoe je met Face ID kunt inloggen bij apps en websites met je gezichtsscan. Hoe stel je het in, hoe werkt het? Je leest het hier!

Inloggen met DigiD op een website op je computer vereist momenteel maar liefst negen (!) stappen: van klikken op de knop Inloggen met DigiD op de website tot het invoeren van de pincode, het scannen van de QR-code en het bevestigen van het inloggen bij de organisatie. Hoewel het aantal stappen voor het inloggen dankzij ondersteuning voor Face ID en Touch ID niet minder wordt, maakt dit het inloggen wel een stukje sneller en zorgt het hopelijk voor minder frustratie.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 16 september, 11:14: Artikel bijgewerkt na verschijnen van de update.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.