Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Disney Plus banner

Disney+ gooit Nederlandse abonnementen op de schop: duurder en meer keuze

Disney+ wordt vanaf oktober duurder in Nederland. Vanaf dan komen er drie soorten abonnementen, waarvan eentje met reclame. Maar wil je dezelfde mogelijkheden als nu, dan moet je meer gaan betalen.

Disney+ heeft al sinds de start in Nederland een enkel lidmaatschap, waarmee je alles kan kijken in de hoogst mogelijke kwaliteit. Maar sinds vorig jaar is de dienst in meerdere landen een ander aanbod aan het uitrollen. Sinds november 2023 hebben de verschillende Disney+-abonnementen ook Europa bereikt, maar Nederland zat daar nog niet bij. In oktober komt daar verandering in. Disney+ wordt in Nederland duurder, maar tegelijkertijd wordt ook de keuze groter.

Disney+ prijsverhoging in Nederland: dit worden de abonnementen

Om precies te zijn gaan de nieuwe abonnementen op 17 oktober 2024 in. Momenteel betaal je voor Disney+ €10,99 per maand of €109,90 per jaar. Je kunt dan op vier schermen tegelijk kijken, in 4K UHD (Dolby Vision) en met Dolby Atmos-geluid (indien beschikbaar). Wil je dezelfde mogelijkheden, dan ga je vanaf 17 oktober 2024 €13,99 per maand of €139,90 per jaar betalen. Daarmee gaat de prijs dus met €3,- per maand omhoog, een prijsstijging van 27,3%. Dit nieuwe abonnement wordt vanaf oktober Premium genoemd.

Daarnaast komen er twee nieuwe abonnementen bij: Standaard en Standaard met reclame. De standaardversie gaat €9,99 per maand (of €99,90 per jaar) kosten, maar biedt een beeldkwaliteit van maximaal 1080p Full HD. Ondersteuning voor Dolby Atmos-audio ontbreekt. Ook kun je maar op twee schermen tegelijk kijken.

Bekijk ook

Disney+ opzeggen op je iPhone, iPad en meer: zo doe je dat

Wil je Disney+ opzeggen? In deze tip lees je hoe je Disney Plus opzegt op je iPhone, iPad en andere apparaten. Ook lees je hier hoe je Disney Plus kan opzeggen via de website.

Tot slot komt er nog Standaard met reclame bij. Deze is nagenoeg identiek aan de gewone Standaard-bundel, maar toont wel advertenties. In ruil voor reclame betaal je wel een lagere prijs: €5,99 per maand. Een optie voor een jaarabonnement is er in dit geval niet. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat offline kijken niet mogelijk is.

Bestaande gebruikers worden automatisch omgezet naar de Premium bundel voor de nieuwe hogere prijs. Je kunt op ieder moment overstappen naar een van de twee goedkopere opties.

Standaard
met reclame
StandaardPremium
Prijs per
maand
€5,99€9,99€13,99
Prijs per jaar€99,90€139,90
Reclame
Beeld-
kwaliteit
Tot 1080p
(Full HD)
Tot 1080p
(Full HD)
Tot 4K (2160p)
(HDR Dolby Vision)
Audio-
kwaliteit
Tot 5.1Tot 5.1Tot Dolby Atmos
Aantal scher-
men tegelijk
224
Offline kijken
(10 apparaten)

(10 apparaten)

Vind je het te duur worden? Je kunt Disney+ ook opzeggen als je het niet meer zijn geld waard vindt. Er zijn ook nog manieren om korting op Disney+ te krijgen, bijvoorbeeld via je provider. Hou er ook rekening mee dat Disney+ het delen van wachtwoorden tegen wil gaan, al is nog niet precies duidelijk vanaf wanneer dat in Nederland gaat gebeuren.

Bekijk ook

Korting op Disney Plus: zo betaal je minder in 2024

Disney+ staat bekend om de vele films en series die geschikt zijn voor het hele gezin. Wil jij goedkoper kijken naar de magische streamingdienst? Op deze pagina vertellen we wat een Disney+ abonnement kost en hoe je kunt besparen, bijvoorbeeld via je provider.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 augustus 2024 om 18:00
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 5 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.