Een rechter in Duitsland heeft Apple’s tweede rechtszaak tegen Samsung over het gebruik van ‘slide-to-unlock’ uitgesteld. De zaak zal in ieder geval niet meer aan bod komen totdat Apple’s eerste zaak over de utility model is afgerond. Apple gelooft dat alleen zij recht hebben om het ‘slide-to-unlock’ concept op apparaten te gebruiken.
Rechter Andreas Voss zou niet overtuigd zijn dat Apple met zijn utility model ook de technologie in handen heeft. Een utility model is een snel aangevraagd patent, dat hooguit tien jaar geldig is. Gezien utility models vaak slechts een formaliteit zijn, betekent de aanvraag hiervan niet automatisch dat je ergens het alleenrecht op hebt.
Meer informatie: FOSS Patents
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Ik heb ooit een Neonode gehad, welke ook een slide to unlock had. Deze telefoon was wel eerder op de markt dan de iPhone en zeker ook voor de aanvraag van het patent.
Alleen heeft dat bedrijf dat waarschijnlijk nooit patent hierop aangevraagd, waardoor Apple met die privilege ervandoor gaat ;).
Inderdaad, maar je kan het patent dus ongeldig laten verklaren van wegen prior-art.
Prior art is wel in eu, niet in USA
Onbegrijpelijk artikel! Als ik het goed begrijp is er sprake van twee rechtszaken, waarvan één over slide to unlock, en de andere over iets anders (gebaseerd op het utility model). Waar gaat de rechtszaak over de (het?) utility model over dan? Of is het één rechtszaak over slide to unlock waarbij gebruik gemaakt wordt van het utility model maar waar pas verder mee gegaan wordt als er meer duidelijkheid is over de rechtsgeldigheid van het utility model?