Reacties voor: Thunderbolt 3 Dock van Elgato voegt oudere poorten toe aan je MacBook Pro
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Maar geen HDMI? Zonde!
Ik hoop dat er nog veel meer komt van EVE! Een “energy” met dimfunctie zou wel heel welkom zijn ☺
Geen HDMI is wat mij betreft ook een misser. De LYNQ ziet er zeer interessant uit maar ik heb ze gevraagd wanneer het ding leverbaar is, maar nog geen antwoord op gehad. De verzendkosten zijn $39,99 (vanuit Canada). Er blijkt ook een goedkopere optie te zijn van $11,99 maar die is niet verzekerd en kan 2-4 weken duren. Voordeel van de LYNQ is ook dat er een SD kaartlezer in zit.
Ik ben een paar weken geleden de volgende Kickstarter campagne van Hyperdrive tegen gekomen en heb er 1 besteld. Hier zit wel een HDMI poort op, USB 3 en SD kaartlezer.
En dat voor maar €300.
Maar dan kan je ook wel hetzelfde wat al die andere laptops ook kunnen 🙂
Maar geen Thunderbolt 2? Zonde.
@Ja ik heb een naam: de uitleg in het artikel is niet juist, die is er alleen voor clickbait. Docks zijn namelijk niet nieuw, die bestaan al zo lang laptops en notebooks bestaan. Ze zijn dan ook niet bedoeld om dezelfde aansluitingen als andere notebooks te leveren.
Docks worden gebruikt om met zo min mogelijk kabels een notebook aan te sluiten op een extern scherm, toetsenbord, muis, oplader, bedraad netwerk, externe schijf en wellicht nog wat andere apparaten. Ze zijn dus bedoeld voor vaste werkplekken en flexwerkplekken zodat je zowel mobiel bent met je notebook als ook een ergonomisch verantwoorde werkplek hebt zoals dit door vele wetgevers wordt afgedwongen (buiten dat het voor het bedrijf ook gewoon een investering is in het omlaag dringen van het ziekteverzuim).
Prijzen van docks liggen al sinds jaar en dag tussen de 150 en 300 euro waarbij aansluitmogelijkheden enorm kunnen wisselen.
@Robin: je kunt ook de voorganger kopen, die is Thunderbolt 2. Andere optie is dit nieuwe dock kopen en een TB2-TB3 adapter (die werken beide kanten op) maar dat is een duurdere en onnodige oplossing vergeleken met de eerste optie.
@dfg: Jammer dat je meteen over clickbait begint, want dat is het geenszins. Benjamin zegt in het artikel nergens dat docks in het algemeen nieuw zijn. Sterker nog; er wordt specifiek de eerdere versie van deze dock genoemd.
Deze dock is bedoeld om bestaande aansluitingen (usb, displayport, ethernet) naar de nieuwe MacBook Pro te brengen. Die heeft immers alleen USB-c poorten. Of je deze dock thuis, op je werkplek of onderweg gebruikt, doet niet ter zake.
Is maar 200 dollar te duur dan.
@Jean-Paul Horn: Helaas pindakaas, daar zijn docks als deze dus NIET voor bedoeld. Het is juist dit deel van het verhaal wat het clickbait maakt want met een beetje huiswerk had men kunnen weten dat docks niet nieuw zijn, dat docks als deze bedoeld zijn voor een vaste/flexwerkplek, dat dit dock in het bijzonder niet meer dan de Thunderbolt 3 versie is van het vorige model maar bovenal had men kunnen weten dat Thunderbolt een standaard van Intel is welke sinds versie 3 op heel wat meer machines te vinden is dan die van Apple. Dell, HP en Lenovo zijn voorbeelden van anderen. Zij zijn in tegenstelling tot Apple met hun eigen Thunderbolt 3 docks gekomen. Het is nota bene de eerste zin op de website van Elgato zelf:
Deze docks kun je niet eens onderweg gebruiken omdat ze met een power adapter komen die even groot of zelfs iets groter is dan het dock zelf. Ze zijn bedoeld voor gebruik op een bureau, op een vaste plek en niet voor onderweg. Voor onderweg heb je de adapters die uiteenlopen van simpele 1-in-1 (USB-C naar USB-A bijvoorbeeld) tot de wat geavanceerdere alles-in-1 zoals de multiport adapter van Apple of die van o.a. Minix en Satechi.
Kortom, het feit dat de MBP alleen Thunderbolt 3 poorten heeft doet hier totaal niet ter zake. Sterker nog, heel de MBP doet niet ter zake aangezien dit een dock is voor iedere machine die Thunderbolt 3 poorten heeft. Het hebben van een Thunderbolt 3 poort om het dock aan te sluiten is dan ook het enige wat hier van belang is.
Het hele idee van een dock (wat ook niet meer dan een afkorting voor dockingstation is) wordt hier simpelweg niet begrepen. Men grijpt ten onrechte de Thunderbolt 3 only poorten van de MBP aan als bestaansreden voor een dock als deze terwijl nota bene de fabrikant iets heel anders beweerd en zelfs nergens iets zegt over de poorten layout van de MBP. Dat is waarom dit overkomt als clickbait.