Emberlight maakt normale gloeilampen slimmer
Met de juiste lampen maak je je huis een stuk slimmer. Inmiddels zijn slimme verlichting verkrijgbaar die kan communiceren met speciale iPhone-apps. Voor het gebruik hiervan moet je wel afscheid nemen van de huidige lampen die je in huis gebruikt. De Emberlight wil dat laatste voorkomen. Dit apparaatje schroef je tussen een lamp en de fitting, waardoor bijvoorbeeld je oude gloeilamp ineens met je iPhone communiceert.
De werking van Emberlight doet denken aan de Philips Hue-verlichting, maar dan met je eigen lampen. Er is echter een tweede voordeel. Philips Hue vereist een speciale lampenhub voor je draadloze netwerk, maar deze is bij de Emberlight niet nodig. De lamphouder maakt rechtstreeks verbinding met je draadloze router. Deze draadloze verbinding zorgt ervoor dat je de lampen overal kunt bedienen. Zit je in de iPhone-app, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld in één keer een bepaalde scène te activeren. Kies je voor de filmmodus, dan worden alle lampen in de woonkamer gedimd.
De Emberlight verbindt ook met je iPhone via Bluetooth LE, om te zien hoe ver je van de lampen verwijderd bent. Met andere woorden: de lampen zien wanneer je thuiskomt en schakelen zichzelf automatisch in. Ga je een paar uur later de deur uit, dan worden de lampen weer uitgezet.
Door alleen de aanvullende elektronica voor een bestaande lamp aan te bieden, is de Emberlight mogelijk een goedkoop alternatief voor bestaande slimme lampen. Toch is in de praktijk het prijsverschil niet heel groot. Eén Emberlight kost je op Kickstarter 49 dollar, plus 15 dollar verzendkosten. Eén Philips Hue-lamp kost op zijn beurt 60 euro – al werken deze alleen als je daarvoor een startpakket van 200 euro met een hub hebt gekocht. Het verschil in prijs wordt pas aanzienlijk als je meerdere Emberlights bestelt. Een pakket met drie kost bijvoorbeeld 139 dollar. Je kunt er maximaal tien bestellen voor in 400 dollar in totaal. Dan schieten de verzendkosten wel omhoog naar 50 dollar.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Smart Home
Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.
- Smart Home special
- HomeKit: het complete overzicht
- HomeKit-producten kopen in Nederland
- Alles over Philips Hue
- Alles over Aqara smart home-apparaten
- Eve: accessoires voor HomeKit
- Tado: alles over slimme thermostaten en meer
- Netatmo: alles over dit smart home-merk
- IKEA Tradfri-lampen en accessoires
- Slimme verlichting
- Wat is Matter?
- Matter FAQ
- Thread voor smart home
Reacties: 5 reacties