Ervaringen van een beginnende iPhone-ontwikkelaar

i-Doods is een applicatie van een beginnende iPhone-programmeur, die werd ontslagen en een mogelijkheid zocht om toch geld te verdienen. En dat lukte.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

noel-hartshornNoel Hartshorn raakte zijn baan kwijt bij een grote pc-fabrikant en besloot zich op andere dingen te storten: het ontwikkelen van een iPhone-applicatie. Samen met illustrator Dennis Harrison maakte hij de applicatie i-Doodz. Inmiddels is het 4 maanden en 24 dagen geleden sinds Noel werkloos werd en heeft hij al heel wat lastige beslissingen moeten maken. Zo had het tweetal een briljant idee, maar niet het budget om een goede iPhone-ontwikkelaar in te huren. Noel moest dus zelf gaan programmeren, ook al was hij jarenlang niet verder gekomen dan het bouwen van een paar websites.


Maar met een paar boeken van eBay leek het te lukken: in 5 weken ontstond een complete applicatie en moest er nagedacht worden over de prijsstelling. Moest er ook een Lite-applicatie komen? Deze en andere vragen kregen de twee ontwikkelaars voor hun kiezen. Als prijsstelling kozen ze €0,79 om te voorkomen dat ze in de grote rommelbak met fart-applicaties terecht zouden komen. Tegenwoordig verdienen ze een bescheiden salaris. Helemaal ervan leven kan nog niet, maar het komt een eind in de goede richting.

Noel’s ervaring is dat het makkelijk is om als ontwikkelaar de sprong naar de App Store te wagen, maar volhouden en eraan verdienen is een heel ander verhaal. Er zijn zoveel concurrerende apps in de App Store: voor elke winnaar zijn er honderden applicaties die het minder goed doen. De ervaringen van Noel en Dennis zijn interessant om te lezen voor mensen die ook van plan zijn om hun eigen iPhone-applicatie uit te brengen.

Via: Techcrunch

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2009 om 19:56
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 16 reacties

  1. En toch blijf ik van mening dat ze beter loon-werk hadden kunnen doen. Verdient beter en bied meer perspectief voor de langere termijn..

  2. Goed artikel!

    Ik zou ook graag wat meer af willen weten over programmeren in cocoa/object C.

    Weet er iemand misschien een goede ‘online’ beginners cursus?

    Ik hoor ook graag ervaringen van ervaren cocoa ontwikkelaars 🙂
    Dank!

  3. Ik denk dat het bedenken van een goede app veel lastiger is. Een app die er nog niet is en die echt aanslaat.

  4. Origineel geplaatst door sneakerstyle
    Ik denk dat het bedenken van een goede app veel lastiger is. Een app die er nog niet is en die echt aanslaat.

    Nah, ideeen zijn goedkoop. Iedereen heeft ze. Het gaat erom wat je ermee doet.

  5. Origineel geplaatst door Dirk-Jan
    En toch blijf ik van mening dat ze beter loon-werk hadden kunnen doen. Verdient beter en bied meer perspectief voor de langere termijn..

    Dat is waarom sommige mensen miljonair worden en sommige mensen hun leven lang geld verdienen voor een ander….

  6. ik moet zeggen, dat ik xcode een waardeloos programma vind. het klopt niet met de manier waarop ik wil werken. het is toch raar als je meer tijd kwijt bent om te proberen om xcode dingen heen te werken, dan bezig zijn met de applicatie zelf? als ik 2 buttons neer zet, maakt xcode er 4 van, waardoor ik moet proberen om met extra code die 2 buttons weer weg te halen, en nog veel meer van dat soort geintjes. ik zou het liever allemaal uittypen in notepad++, met links naar de plaatjes.

  7. @El Abogado Del Diablo:

    1-0

    jij schrijft wat ik ook direct dacht!

  8. Ik wu van het weekend ook eens kijken of ik een app kon bouwen maar strandde al gelijk met het feit dat er geen SDK voor Windows is. DUUUUHHH!!!

  9. Origineel geplaatst door El Abogado Del Diablo
    Origineel geplaatst door Dirk-JanEn toch blijf ik van mening dat ze beter loon-werk hadden kunnen doen. Verdient beter en bied meer perspectief voor de langere termijn..Dat is waarom sommige mensen miljonair worden en sommige mensen hun leven lang geld verdienen voor een ander….

    Mee eens, maar het is natuurlijk ook de reden dat somigen zichzelf financieel volkomen aan de grond helpen terwijl anderen gewoon elke maand netjes hun salaris krijgen…

    Origineel geplaatst door Dirk-Jan
    En toch blijf ik van mening dat ze beter loon-werk hadden kunnen doen. Verdient beter en bied meer perspectief voor de langere termijn..

    Als dat jouw mening is dan doe je er waarschijnlijk inderdaad het verstandigst aan om nooit iets voor jezelf te beginnen, dan zit het ondernemen gewoon niet in je karakter.
    Het zou alleen wel aardig zijn als je ook zou onderkennen dat dit voor anderen anders kan zijn. Wat voor jou ‘beter’ is hoeft dat voor een ander niet te zijn. Sommige mensen worden helemaal gek als ze in loondienst moeten werken, in dat geval is het echt niet ‘beter’ om in loondienst te werken.

  10. Weet er iemand misschien een goede ‘online’ beginners cursus?

    Oud maar goud!

    http://www.hieper.nl/cocoacursus/html/downloads.html

  11. Is dat nou moeilijker of makkelijker dan zeg maar in python programmeren?

  12. Origineel geplaatst door Dirk-Jan
    En toch blijf ik van mening dat *IK* beter loon-werk kan doen. Verdient beter en bied meer perspectief voor de langere termijn..

    TFTFY

  13. @iedereen.

    Loon-werk als in, klussen aannemen en die uitvoeren. Offertes schrijven, klussen binnen halen etc.

    Ik bedoelde uiteraard niet in loondienst gaan.
    Ondernemen is mn lust en mn leven!

  14. Heb zopas een domotica bustuurbaar systeem tot stand gebracht bij Bits & Bytes N.V. gelegen te hasselt.
    De app is een multi universele afstandsbediening wat elke drukknop, comforttoets, dimmer, temperatuur kan bedienen en ook uitbreiding op de audio, tv, dvd, digibox gewoonweg alles is bestuurbaar en terugkoppeling waardoor je ziet wat al dan niet actief is.
    Zoals ze hier ook zeggen “een uit de hand gelopen speelgoed” :p. Nu dit achter de rug zou ik wel wat willen freelancen i.v.m. iPhone applicaties maar vraag me af of dit wel in ons land al zo veel interesse opwekt aan de werkgever kant…

    Grtz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.