ESR Qi2 autolader

Deze ESR-autolader met Qi2 is de helft goedkoper dan die met MagSafe

Twee identieke autohouders: de ene met MagSafe en de andere met Qi2. Nu er steeds meer geschikte accessoires met Qi2 uitkomen, blijkt pas hoeveel extra je hebt moeten betalen voor officiële MagSafe-laders!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nu de eerste opladers met Qi2 uitkomen, blijkt pas goed hoeveel je de afgelopen jaren te veel hebt betaald voor MagSafe-accessoires die door Apple zijn goedgekeurd. Dat geldt zeker als het om vrijwel identieke accessoires gaat, zoals bij deze ESR CryoBoost-autolader. Die was er al in een MagSafe-variant van tegen de 100 euro en nu is er een variant met Qi2 die maar 45 euro kost. Dat het geen officieel goedgekeurde MagSafe is, hoeft voor iPhone-gebruikers geen probleem te zijn. Deze nieuwe magnetische bevestiging is namelijk gebaseerd op MagSafe, met als belangrijkste pluspunt dat het breder toepasbaar is. Ook geschikte Android-toestellen kunnen er gebruik van maken. En met een iPhone kun je opladen tot een vermogen van 15 Watt, dus net zoveel als met MagSafe. De houder is gecertificeerd door het Wireless Power Consortium, wat betekent dat hij werkt met elk Qi2-compatibel apparaat.

Bekijk ook
Zens Built-in Wireless Charger met gaatje in bureau.

Zo werkt Qi2, de standaard voor draadloos opladen van iPhones en meer

Lees alles over Qi2, de nieuwste standaard voor draadloos opladen. Hoe werkt Qi2, welke producten zijn er al en wat zijn de verschillen met MagSafe? We vertellen je alles wat je wil weten over Qi2.

ESR CryoBoost autohouder met 15 Watt

De accessoireleverancier ESR heeft de afgelopen jaren verschillende magnetische iPhone-autoladers uitgebracht. We bespraken de ESR HaloLock (zonder MagSafe) in het voorjaar van 2022 in een review en betaalden er destijds iets meer dan 30 euro voor. Tegenwoordig is de prijs wel iets omhoog gegaan naar 40 euro, maar ook dan is het nog steeds een goede aankoop ten opzichte van de veel duurdere MagSafe-variant die maar liefst 100 euro kost! ESR heeft sindsdien nog wat andere verbeteringen doorgevoerd, namelijk CryoBoost. Dit houdt in dat de iPhone tijdens het rijden wordt gekoeld met de ingebouwde ventilator en daardoor minder snel oververhit raakt.

ESR autolader met Qi2
De nieuwe ESR CryoBoost-autolader met Qi2 is vrijwel identiek aan de MagSafe-versie.

Deze nieuwe Qi2-autolader van ESR kan volgens de fabrikant je toestel nog sneller opladen, dankzij de frisse lucht die rondom het toestel circuleert. Deze oplader is met 45 euro aanzienlijk goedkoper en biedt verder dezelfde functionaliteit: opladen op 15 Watt, waarbij een iPhone 15 Pro Max binnen tweeënhalf uur op 100 procent zit. De autolader wordt geleverd met usb-c aansluiting en een usb-a adapter.

De ESR Qi2-lader zelf maak je aan het ventilatierooster van de auto vast, of je gebruikt de 3M-plakstrip die eveneens is meegeleverd. Hij is geschikt voor de iPhone 12 en nieuwer, meet 8 x 8 x 3,2 cm en is alleen verkrijgbaar in zwart.

Je betaalt 30 euro voor deze Qi2-autolader en dat is wat ons betreft een prima prijs.

ESR autolader met Qi2

Momenteel zijn de iPhone 15 en iPhone 15 Pro de enige Qi2-gecertificeerde smartphones, maar heb je een iPhone met MagSafe, dan kun je die ook aan deze Qi2-lader vastplakken. Het aantal Android-smartphones met Qi2 is nog schaars. Het zit volgens geruchten niet in de nieuwste Galaxy S24, omdat het product al gereed was op het moment dat de draadloze standaard nog niet definitief was. Op termijn verwachten we meer accessoires, onder andere van bekende merken als Anker en Belkin.

Bekijken:

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

magsafe-oplader

Reacties: 4 reacties

  1. Goeie tip. Direct de ESR CryoBoost-autolader met QI-2 besteld. 15 Watt is echt nodig om de accu niet te drainen tijdens navigatie.

    • Let op dat als je veel in de auto zit en dan veel met 15 Watt gaat laden, je mogelijk ook de batterij conditie snel omlaag haalt.

  2. Het zou helemaal mooi zijn als je met MagSafe je iPhone kan aansluiten op CarPlay en ondertussen ook wordt opgeladen.

  3. Ben me maar ‘ns gaan verdiepen in deze houder en met name ook de recensies op Amazon.
    Zo heb ik me ook verdiept in het transparante hoesje van deze fabrikant met Magsafe-ring. En dan ziet ‘t er allemaal helaas wat minder rooskleurig uit.
    Even los van het product kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de eerste 5-sterren waarderingen die ik las gewoon gekocht zijn (dus niet echt betrouwbaar). Dat je enthousiast bent over een product is fantastisch natuurlijk, maar als het product de hemel in wordt geprezen als ware het een gave van Onze Lieve Heer of het 8ste wereldwonder, dan moeten er toch wel alarmbellen afgaan. Vaak loont ‘t daarom om ook de slechtste recensies te lezen. Iemand kan een keer pech hebben met een maandagochtend-exemplaar, maar als er té vaak dezelfde negatieve punten staan vermeld, zegt dat wel iets over de kwaliteit (en vaak meer dan de positieve recensies).
    De steeds terugkerende negatieve punten over het transparante hoesje zal ik hier achterwege laten, omdat daar het artikel niet over gaat.
    Wat betreft deze houder lees ik té vaak dat de magneet bij lange na niet sterk genoeg is om de iPhone vast te houden, de laadfunctie nogal hapert en het na verloop van tijd zelfs gewoon begeeft, dat de klemfunctie niet stevig genoeg is door té korte klempoten die niet voldoende vasthouden op het ventilatiesysteem (ondanks het extra voetje aan de onderzijde van de houder) én de rubber beschermlaag op de poten na verloop van tijd gewoon loslaat of verkruimelt (waardoor zelfs schade aan de lamellen van de ventilatieroosters kan ontstaan).
    Het lijkt erop dat het er op het eerste oog mooi uitziet, maar het binnen afzienbare tijd tóch door de spreekwoordelijke mand valt.