Margrethe Vestager en Tim Cook

Reacties voor: EU wil dat de iPhone beter gaat samenwerken met smartwatches en hoofdtelefoons

Europa gaat Apple dwingen om de compatibiliteit tussen de iPhone enerzijds en accessoires als hoofdtelefoons en smartwatches anderzijds te verbeteren. De EU gaat een aantal eisen opstellen op het gebied van koppelen en notificaties.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het houd maar niet op 🤬

    Ik begin zo steeds meer anti-EU te worden.

    Reageer op Maurice

  2. Meeliften op het succes van Apple..

    Reageer op 

  3. Wat is Europa toch fijn… of niet?

    Reageer op Jeroen

  4. Waar bemoeit de EU zich in hemelsnaam mee? Laten ze zich beter bezig houden met asielzoekers en vluchtelingen, oorlogen op de wereld en het klimaat. En laten ze stoppen met regels op te leggen aan bedrijven die producten op de markt brengen die nieuwe technologieën omarmen. Ik ga op deze manier wel een anti EU houding krijgen hoor. Wat een bemoeizucht hebben ze in bij EU. Niet vreemd dat er steeds meer mensen tegen die EU zijn. Ik begin het wel te snappen.

    Reageer op Kees

    • Ik snap dit soort reacties niet zo goed.
      Als ik straks oordopjes of over-ear koptelefoons of smartwatches kan kopen van andere merken dan Apple, maar met dezelfde mogelijkheden, dan heb ik meer keus en ben ik misschien wel goedkoper uit. Voor mij als consument zorgt dit alleen maar voor voordelen.
      En nee, Android is dan niet het alternatief.
      Het alternatief is iOS mét de keuze voor niet-Apple producten met dezelfde mogelijkheden ten opzichte van iOS dat je alleen met dure Apple producten echt lekker kunt gebruiken.

      Reageer op MarkWerking

  5. Misschien moeten we niet oordelen over zaken waar de meeste van ons weinig tot niks van weten.

    Ik denk dat daar het probleem van de EU grotendeels ligt. Mensen weten gewoon niet wat de bedoeling is achter veel beslissingen.

    Daarbij heb ik toch lichtjes de indruk dat wanneer het hier zou gaan om Google of Microsoft dat er niemand een probleem mee zou hebben dat de EU zich daarmee bemoeit. Maar onze heilige Appel? Nee dán is Europa plots fout bezig.

    Reageer op Kaas

  6. Waar bemoeit de EU zich mee..?! Als ik Apple wil kopen om zijn ,veiligheid en bijzondere kwaliteiten dan wil ik gewoon geld uitgeven aan Apple. Je koopt toch ook geen Mercedes met accessoires van een Citroën….!! Apple is Apple en wie daar geld aan uit wil geven wil geen “Troep” kopen ,klaar..!! Dat ge- bemoei van die EU wordt stront vervelend …😡

    Reageer op Ton de koning

  7. Ik begrijp de bemoeizucht ook niet. Het is meer een “hoe hou ik mezelf aan het werk” project dan dat de consument hier wat aan heeft.

    Koptelefoons kunnen al gekoppeld worden en dat een ander merk watch dat niet kan, mag toch nooit verplicht worden door een EU?
    Het lijkt wel of een techbedrijf geen exclusiviteit meer voor hun eigen producten mag hebben.

    In office programma’s kan ik geen iwork documenten openen. (Tenzij ik deze in iwork eerst opsla als office doc, maar dat is iets dat apple mogelijk heeft gemaakt)

    En zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen die niet worden aangepakt door de EU.

    Gevolg is dat in dit geval apple functies uitschakelt in europa en zo zorgt de EU dat wij op tech gebied weer achteraan lopen.

    Reageer op Victor

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.