Eve Weather met Matter

Eve Weather is er nu in een Matter-variant (maar die heb je niet nodig)

Eve heeft een Matter-versie van het Eve Weather-weerstation uitgebracht. Tegelijk blijft de HomeKit-versie van Eve Weather ook verkrijgbaar en komt er een gratis Matter firmware-update voor bestaande apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dit nieuwe model van Eve Weather heeft hetzelfde grote display waarop je de buitentemperatuur, luchtvochtigheid en lokale 12-uurs weertrends bekijkt. Voor HomeKit-gebruikers is deze nieuwe versie niet direct nodig, aangezien zij alle functies al beschikbaar hebben via de eerdere Eve Weather-sensor die in 2021 werd voorzien van Thread. Daardoor is de sensor niet meer afhankelijk van een Bluetooth-verbinding. Als HomeKit-gebruiker kun je dan alles bekijken in de Woning-app en vragen stellen met Siri. De Matter-variant van de Eve Weather is vooral interessant voor mensen die andere platformen gebruiken en bijvoorbeeld opdrachten willen geven met Google Assistent of Amazon Alexa.

De behuizing van Eve Weather heeft een IPX4-rating en kan dus tegen waterspatten, maar moet niet in een kelder liggen waar hij onder water kan komen te staan. Eve is vooral trots op het feit dat de weersensordata hyperlokaal is, zodat je precies weet of je een zonnebril of een paraplu moet meenemen. In de Eve-app op de iPhone en iPad kun je metingen analyseren, in grafieken bekijken en exporteren.

Eve Weather zon of regen

‘s Ochtends kun je aan je favoriete stemassistent vragen wat voor weer het word en je outfit daarop afstemmen, zelfs als je geen HomeKit-gebruiker bent. Op basis van lokale luchtdrukveranderingen bepaalt Eve Weather of het de komende twaalf uur lekker weer wordt. Het nieuwe Eve Weather-weerstation krijgt dezelfde prijs als de huidige versie met HomeKit en ziet er ook precies hetzelfde uit. Qua sensoren en andere eigenschappen is er geen verschil – behalve dan dat het met Matter werkt. Je kunt dit gebruiken om automatiseringen uit te voeren, bijvoorbeeld de verwarming aanzetten als de temperatuur onder een bepaald niveau zakt.

Eve Weather in de tuin

Heb je de Eve Weather voor Homekit, dan is er een gratis firmware-upgrade die Matter toevoegt, maar zoals gezegd: voor de meeste gebruikers is dit niet nodig. Het is waarschijnlijk verstandiger om gewoon bij HomeKit te blijven. Voor €79,99 haal je er een in huis. De sensor is al in de Eve-shop te vinden en binnenkort ook bij andere winkels. De HomeKit-versie haal je op het moment van schrijven voor €49,- in huis (en krijgt dus ook Matter, als je dat wil).

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.