Facebook Messenger krijgt Face ID en Touch ID
Facebook probeert wel meer dingen uit, maar hier is de kans vrij groot dat het ook daadwerkelijk wordt ingevoerd. WhatsApp heeft het namelijk al: toegang krijgen tot de app door je vinger of gezicht te scannen. Je kunt zelf aangeven of er altijd gescand moet worden, of alleen na een bepaalde tijd. Hierbij kun je kiezen tussen 1 minuut of 1 uur. De functie werkt niet bij losse gesprekken, maar alleen op hoofdniveau, om toegang te krijgen tot de hele app. Bespreek je vaak gevoelige dingen in de app, dan kun je de beveiliging met Touch ID of Face ID inschakelen zodra het beschikbaar komt. Nu wordt het nog getest bij een kleine groep gebruikers.
Mocht het bevallen, dan wil Facebook het naar een grotere groep gebruikers uitrollen. Heb je het nog niet, dan zit er niets anders op dan afwachten. In een reactie vertelde Facebook dat het invoeren van dit soort beveiligingen onderdeel is van een groter plan om de privacy van gebruikers te verbeteren. In dit geval is de privacymaatregel vooral gericht op huisgenoten en vrienden, want het beschermen van de Facebook Messenger-app op je toestel beschermt de inhoud niet tegen de activiteiten van Facebook zelf.
Gesprekken in Facebook Messenger zijn standaard niet end-to-end versleuteld. Volgens het bedrijf gaat het jaren kosten om dat voor elkaar te krijgen.
Versleuteling per gesprek
In 2016 kreeg Facebook Messenger al end-to-end-encryptie voor losse gesprekken, maar dit is op opt-in basis. Gebruikers moeten per gesprek aangeven dat ze het willen versleutelen, waarna een nieuwe en versleutelde conversatie in de lijst verschijnt. Die staat los van eerdere conversaties met dezelfde persoon, die onversleuteld blijven. Bij WhatsApp is versleuteling wél standaard ingeschakeld voor alle gesprekken.
In Facebook Messenger moet je echte naar de opties van een gesprek bladeren en daar de optie ‘secret conversation’ inschakelen. Dergelijke gesprekken zijn niet terug te vinden in de desktopversie van Messenger. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Facebook het niet voor alle gesprekken inschakelt. Verder kunnen berichten zichzelf vernietigen na bepaalde tijd. Je kunt dit instellen op een tijdsduur tussen 5 seconden en 24 uur. De chats worden net als in WhatsApp versleuteld met het Signal-protocol van Open Whisper System.
Bekijk onze lijst met chatapps met encryptie voor opties om veiliger te chatten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Facebook is (van moederbedrijf Meta) 's werelds grootste sociale netwerk, met apps voor de iPhone, iPad en desktop. Met diverse tips en gidsen helpen we je op weg om meer uit het sociale netwerk te halen, hoe je je privacy op Facebook kan verbeteren en meer. Wil je stoppen met Facebook, dan lees je hier ook hoe je Facebook kan verwijderen en je account kan opzeggen.
- Alles over Facebook
- Privacy op Facebook verbeteren
- Alternatieven voor de Facebook-app
- Facebook-account verwijderen
- Meest recente berichten in Facebook bekijken
- Facebook fotoalbums downloaden
- Facebook-app werkt niet op je iPhone? Probeer dit
- Facebook-notificaties uitschakelen
- Snel je Facebook-status bijwerken
- Facebook tweestapsverificatie via verificatie-app
- Donkere modus in Facebook Messenger
- Hoeveel tijd besteed jij in Facebook?
- Facebook verwijderen, account opzeggen en meer
- Volg iCulture op sociale media: Facebook en meer
Reacties: 0 reacties