Facebook maakt contact met vreemden makkelijker

Facebook laat je op een eenvoudiger manier contact opnemen met vreemden. Wil je contact, dan verschijnen de berichten in de normale Inbox van Facebook Messenger.

Iemand bellen terwijl je het nummer niet weet? Als het aan Facebook ligt heb je alleen een naam nodig. Het betekent niet dat anderen je nu opeens kunnen bellen, want het contactverzoek belandt in het bakje Message Requests. De uitrol ervan is begonnen, dus je kunt de komende dagen al de eerste contactverzoekjes tegemoet zien.


Facebook Message Requests

Facebook: telefoonnummer niet meer nodig

Via Messenger kon je al met niet-vrienden praten, maar het werkte wat omslachtig. Voorheen kon je een berichtje sturen naar een vreemde, maar je kreeg geen melding of er al antwoord was. Je moest daarna handmatig de app checken om te zien of de persoon waarmee je contact wilde, iets terugstuurde. Het sociale netwerk heeft nu besloten om de Other Inbox te vervangen door Message Requests. Het werkt nét op een andere manier.

Het notificatiesysteem van Facebook is namelijk ook aangepast: je krijgt straks meldingen van mensen die je eerder hebt gesproken, of waarvan je het telefoonnummer hebt opgeslagen. Stuurt iemand jou voor het eerst een berichtje, dan is dat binnen de Messenger-app nog steeds te herkennen. Het enige wat anderen hoeven te weten, is je naam.

Wel contact, geen Facebook-vrienden

Er zit ook een voordeel aan: je kunt op deze manier makkelijk in contact blijven met mensen waar je niet meteen vrienden mee wilt worden. De bouwvakker die je huis opknapt of de schooljuf van je kinderen: allemaal mensen waar je wel contact mee wilt, maar waarmee je niet meteen je privéfoto’s wilt delen. Met die mensen had je natuurlijk ook via WhatsApp contact kunnen leggen, maar dan heb je het telefoonnummer nodig. Bij de nieuwe functie van Facebook Messenger hoeft dat niet: je hebt alleen een naam nodig om iemand te kunnen contacteren.Facebook maakt daarmee telefoonnummers als het ware overbodig.

Facebook Messenger wordt nu gebruikt door meer dan 700 miljoen mensen wereldwijd en het sociale netwerk wil zorgen dat Messenger een breder platform wordt om met elkaar in contact te komen – zonder telefoonnummers. Als je een verzoek binnenkrijgt kun je de basisinformatie van de persoon raadplegen, zoals naam, woonplaats en gezamenlijke vrienden. Wil je geen contact, dan kun je meteen de contactpoging stopzetten. Je hebt dus nog steeds zelf de mogelijkheid om te bepalen of je iemand in je Messenger-contactenlijst wilt.

Stel je contact met de vreemde persoon (of oude bekende) op prijs, dan zullen de berichten gewoon in de Inbox verschijnen en niet langer in de obscure Other Inbox, waar je toch nooit in keek.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 oktober 2015 om 11:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.