Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 3

Iedereen heeft zo z'n favorieten. In deze 3-delige serie bespreken drie iCulture-medewerkers elk drie accessoires die in 2016 uit sprongen omdat ze mooi, handig of functioneel zijn. In deze derde aflevering: Jean-paul.

Jean-Paul iCultureWe hebben in 2016 heel wat apparaten en accessoires in handen gehad op de iCulture-redactie. Sommige vonden we interessant genoeg voor een review, andere waren zo verwarrend of slecht dat we ze snel hebben teruggestuurd naar de fabrikant. Hoog tijd om eens de balans op te maken en te kijken welke spullen de meeste indruk hebben gemaakt en welke we nog steeds gebruiken. We hebben het beste tot het laatst bewaard: vandaag stelt Jean-Paul zijn drie favoriete gadgets en accessoires van 2016 aan jullie voor.


Raspberry Pi
De Raspberry Pi bestaat natuurlijk al veel langer, maar waar ik het specifiek over wil hebben is de Raspberry Pi 3 Model B die in februari van dit jaar verscheen. Dit was voor mij de eerste Pi die ik kocht en waarmee ik aan de slag ging om onze smart home-automatisering thuis te verbeteren. Ik heb namelijk een Nest-thermostaat, camera en rookmelder en heb diverse spullen van HomeWizard, maar die werken allemaal nog niet samen met Apple’s HomeKit. Met onze duidelijke uitleg over HomeBridge van @basvanderploeg kun je zorgen dat het wél goed samenwerkt.

Raspberry Pi 3

Waarom de Raspberry Pi 3 Model B? Nou, bij deze is een losse Wi-Fi-dongle niet meer nodig omdat de unit standaard is voorzien van Wi-Fi en Bluetooth. Ook is ‘ie 10x sneller dan de eerste generatie Raspberry Pi. Deze nieuwe Raspberry Pi is voor een paar tientjes verkrijgbaar. Ik kocht er ook nog een zwarte kunststof behuizing bij, zodat alles mooi is weggewerkt.

Bekijk ook
Haal met Homebridge meer uit HomeKit en Siri

Haal met Homebridge meer uit HomeKit en Siri

Met HomeBridge en een Raspberry Pi 3 kun je apparaten die normaal niet met HomeKit werken toch geschikt maken. Dit artikel helpt je op weg met HomeBridge.

Bose QuietComfort 35
We hebben de afgelopen weken meerdere draadloze hoofdtelefoons getest op de redactie en daarbij sprong er eentje bovenuit: de draadloze Bose QuietComfort 35. Bose-producten zijn favoriet onder onze lezers, merkten we eerder al in de reacties en dat werd nog eens bevestigd in onze recente poll. De oordopjes en hoofdtelefoons van Bose vormen onder onze pollstemmers het meest gebruikte merk, op Apple na.

Bose QuietComfort

De QuietComfort 35 werkt zo goed omdat je écht goede ruisonderdrukking hebt. Tijdens een vlucht luister je echt alleen muziek en in een drukke kantooromgeving waar regelmatig bouwwerkzaamheden plaatsvinden (zucht, Noord/Zuidlijn) is het een genot om je even helemaal af te sluiten, zodat je je goed kunt concentreren. Op de redactie hebben we ook andere koptelefoons met ruisonderdrukking getest, maar die zitten minder comfortabel, zijn minder fraai uitgevoerd of hebben – als belangrijkste punt – een (veel) mindere audiokwaliteit. Bij de Bose QuietComfort 35 konden we alle sterke punten afvinken. Helaas niet goedkoop. Verkrijgbaar voor €379 bij diverse winkels.

Bekijk ook
Bose QuietComfort voor het eerst draadloos

Bose QuietComfort voor het eerst draadloos

Bose heeft de QuietComfort 35 aangekondigd, een ruisonderdrukkende headset die ook draadloos werkt. Daarnaast verschijnen de QuietControl 30 oordopjes.

Pokémon Go Plus-armband
Dat we op de iCulture-redactie graag Pokémon Go spelen is een understatement. We spelen het nog steeds elke dag, ook nu de grootste hype voorbij is. Daar zijn meerdere redenen voor: enerzijds omdat de Pokémon Go-tips en de andere artikelen over Pokémon Go behoren tot onze best gelezen artikelen van 2016. We moeten daarom goed op de hoogte te zijn en dat lukt alleen als je zelf speelt. De Pokémon Go Plus-armband is daarbij erg handig. Ik gebruik het om Weedles, Pidgeys en ander klein grut te vangen terwijl ik een Squirtle, Snorlax of Lapras het liefst met een effectbal vang. En daarnaast meet de Go Plus ook steeds je afstand, zodat je ongemerkt je Pokémon-eieren wegloopt en Buddy candy verzamelt. Een ander voordeel is dat je de Pokémon Go-app op de achtergrond kunt houden, wat een zegen is voor je iPhone-accu.

Pokémon Go Plus wearable

Waarom ik ook nog steeds Pokémon Go speel, is omdat het goed aansluit op de gewoonte die Gonny en ik toch al hadden om elke avond een flink stuk te gaan lopen. Zo blijven we in goede conditie en maken we de activiteitenringen op de Apple Watch vol (yay streak!). Na verloop van tijd heb je elk steegje in Amsterdam en elk paadje in het Vondelpark wel een keer gezien en dan levert zo’n game wat extra afleiding op. Nu het koud is, is de Plus-wearable handig omdat je niet steeds je handen uit je zakken hoeft te halen.

Bekijk ook
Pokémon Go voor beginners: zo ga je van start

Pokémon Go voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

Helaas is de Pokémon Go Plus niet zo makkelijk meer verkrijgbaar. Bij Media Markt vind je ze nog wel, maar in de online shop van Nintendo lijken ze definitief te zijn uitverkocht.

Bekijk ook
Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 2

Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 2

In dit tweede deel van deze driedelige-serie over de favoriete accessoires komt Benjamin aan het woord. Wat zijn zijn absolute must-haves op het gebied van accessoires voor je iPhone, iPad en andere Apple-spullen?

Bekijk ook
Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 1

Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 1

Iedereen heeft zo z’n favorieten. In deze 3-delige serie bespreken drie iCulture-medewerkers elk drie accessoires die in 2016 uit sprongen omdat ze mooi, handig of functioneel zijn. In deze eerste aflevering: Gonny.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.