Film in 3D met de Sthreeam en Gripzila, een alternatief voor de Glif
Nadat we eerder deze week al over het Kickstarter-project Swoop the Owl schreven, zijn er nog meer interessante projecten boven water gekomen. Zo heeft een Spaanse start-up een accessoire bedacht voor je iPhone 3GS en iPhone 4 waarmee je respectievelijk 3D-foto’s en 3D-films kunt maken. Een ander project, opgezet door Kelvin Hulet uit het Amerikaanse Utah, is de Gripzila: een universele smartphonehouder.
De Sthreeam is een accessoire voor aan je iPhone met een ingebouwde camera. Deze accessoire werkt samen met een speciale applicatie die ervoor zorgt dat je een foto of filmpje in 3D kunt maken. De makers van de accessoire met een moeilijke naam hebben bij het ontwerpen ervan geprobeerd zoveel mogelijk de vorm en gedachte van Apple in het oog gehouden. De Sthreeam ziet er dan ook uit als een mini-versie van de iPhone en komt in twee soorten: de Sthreeam 3.2 en de Sthreeam 5.0. Die eerste is bedoeld voor de iPhone 3GS, die met 3.2 megapixels dezelfde specificaties heeft als de iPhone 3GS. Deze versie heeft wel een beperking ten opzichte van de Sthreeam 5.0: met de 3.2 kun je alleen 3D-foto’s maken.
De Sthreeam 3.2 kun je reserveren door een bedrag van 50 dollar te investeren, de Sthreeam 5.0 is te verkrijgen voor 70 dollar. Er zijn nog diverse andere ‘rewards’ voor het investeren in het bedrijf, waaronder “Connect 4 Pack” waarbij je 4 Sthreeam’s krijgt in de vier verkrijgbare varianten. Het Spaanse Engineea hoopt voor 3 juli 50.000 dollar op te halen.
Meer informatie kun je vinden op hun Kickstarter-pagina.
Een ander project is de Gripzila, een alternatief voor de Glif die vorig jaar bekendheid verwierf. Hoewel de twee zeer op elkaar lijken, is de Gripzila voor een breder publiek aantrekkelijk. De Gripzila is namelijk verstelbaar, waardoor je zelfs objecten zo dun als visitekaartjes in de houder kunt zetten. Ook dikkere telefoons zijn mogelijk: de accessoire kan objecten tot 2 centimeter dik aan.
Een zwarte Gripzila kun je reserveren door minstens 12 dollar in het project te investeren. Wil je een gekleurde Gripzila, dan ben je minimaal 20 dollar kwijt. De internationale verzendkosten zijn helaas even hoog als de goedkoopste Gripzila, wat betekent dat je omgerekend zo’n €16,40 kwijt bent. Heb je zelf ook een leuk idee, dan heeft de bedenker van de Gripzila ook dáár een ‘reward’ voor: als je meer dan 50 dollar investeert krijg je een Gripzila én uur-durende consultancy-sessie waarbij je bijvoorbeeld vragen kunt stellen over het design-proces en welke software je het beste kunt gebruiken.
Geïnteresseerd? Informatie is zoals gebruikelijk te vinden op de Kickstarter-pagina.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 5 reacties