Nintendo heeft vandaag haar derde mobiele game uitgebracht. Na Miitomo en Super Mario Run is het nu de beurt aan het tactische spel Fire Emblem Heroes. Hoewel de eerste twee mobiele games van Nintendo vrij toegankelijk zijn, zal Fire Emblem Heroes minder mensen direct aanspreken. Maar hoe werkt de game dan precies? Wij leggen het je uit.
Fire Emblem Heroes: een tactisch spel met allerlei helden
Voor wie bekend is met de Fire Emblem-reeks, dat al bestaat sinds de eerste Nintendo-spelcomputer in de jaren 90, zal Fire Emblem Heroes vrij herkenbaar zijn. Voor spelers die zich met Fire Emblem Heroes voor het eerst aan de serie wagen, zal het spel de nodige uitleg vereisen.
In Fire Emblem Heroes help je Prins Alfonso en Prinses Sharena bij het beschermen van hun koninkrijk. Allerlei bekende en nieuwe personages uit de Fire Emblem-reeks sluiten zich bij jou aan of trekken ten strijde om de gebieden over te nemen. Jij als speler komt echter als geroepen, zo blijkt uit de woorden van summoner Anna. Jij hebt de kracht om allerlei Heroes uit de serie op te roepen en te helpen met het beschermen van de gebieden, zodat de vijand deze niet over kan nemen.
In Fire Emblem Heroes loop je niet zelf door grote gebieden, maar speel je het spel aan de hand van op tekst gebaseerde tussenfilmpjes. Tijdens het spelen van Fire Emblem Heroes moet je dan ook relatief veel (Engelstalige) teksten lezen, voordat je een gevecht kunt starten. Het voordeel is wel dat de missies vrij kort zijn, wat uitermate geschikt is voor kortere speelsessies op je iPhone.
Tactische gevechten in Fire Emblem Heroes
De gevechten in Fire Emblem Heroes verlopen om beurten. In het begin heb je nog maar een paar personages tot je beschikking, maar gedurende het spel kun je dit verder uitbreiden en je eigen team samenstellen. Het speelveld van een gevecht past precies op het scherm van je iPhone of iPad en bestaat uit een rasterveld. Je verplaatst je personages om beurten over dit veld, totdat je dicht genoeg in de buurt komt bij de tegenstanders. Vervolgens voer je een aanval uit door de vijand te selecteren. Belangrijk is daarbij dat je goed let op de kleur van de aanval. Fire Emblem Heroes maakt namelijk gebruik van de aanvalsdriehoek: rood is sterk tegen groen, groen is sterk tegen blauw en blauw is sterk tegen rood. Elk personage is van een bepaalde kleur, waardoor je tactische beslissingen moet nemen om de tegenstanders zo efficiënt mogelijk uit te schakelen.
Belangrijk is ook om te kijken naar de type personages. Boogschutters kunnen bijvoorbeeld op afstand schade aanrichten en zijn niet per se van één van de drie kleuren. Boogschutters kun je daardoor beter op afstand houden, zodat zij niet te dicht in de buurt van de tegenstanders komen. Bovendien kun je je eigen personages ook als allies gebruiken. Dat wil zeggen dat de personages bijvoorbeeld dankzij magie schade kunnen herstellen bij je eigen personages. Het is dus van belang om ook goed naar de levensmeters te kijken. Het herstellen van schade kost wel een beurt, maar dat is altijd nog beter dan verslagen worden door de vijand.
Behalve de verhalenstand, kun je het ook opnemen tegen andere spelers. Je maakt hierbij gebruik van je eigen teamgenoten om de tegenstanders te verslaan. Je kunt de tegenstanders ook een vriendschapsverzoek sturen, zodat je ze altijd kunt uitnodigen om tegen te vechten. Wil je je personage-aanbod uitbreiden, dan kan dat ook als je de nodige voorwerpen verzameld hebt. Met deze voorwerpen kun je ook je kasteel upgraden, zodat je personages sneller in level stijgen.
Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden en te spelen. Het spel bevat optionele in-app aankopen voor voorwerpen die je in het spel kunt gebruiken. Voor €1,99 krijg je drie orbs, maar voor hogere bedragen zijn de orbs voordeliger per stuk te verkrijgen. Fire Emblem Heroes werkt daarnaast ook met Game Center en net als de andere mobiele games van Nintendo is Fire Emblem Heroes geïntegreerd met My Nintendo voor het behalen van punten en het verkrijgen van bonussen. Een nadeel is wel dat je online moet zijn om het spel te kunnen spelen. Bovendien moet er eens in de zoveel tijd nieuwe content gedownload worden. Dit kan oplopen tot enkele honderden MB’s, dus hou hier rekening mee als je de deur uit gaat om onderweg een potje te spelen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Reacties: 3 reacties