Fitbit Ionic is de eerste smartwatch van Fitbit
De officiële naam van Fitbit’s eerste smartwatch is bekend: Fitbit Ionic. De nadruk bij deze smartwatch ligt sterk op sport en fitness. Maar kunnen ze daarmee concurrenten Apple en Garmin aan? Daarnaast kondigde Fitbit vandaag ook de Fitbit Flyer-oordopjes, de nieuwe connected weegschaal Fitbit Aria 2 en betaalde trainingprogramma’s aan.
Update 5 september: De Fitbit Ionic is inmiddels al in pre-order te bestellen bij diverse winkels, waaronder Coolblue en Bol.com. Je betaalt 350 euro.
Fitbit Ionic kost 300 dollar
De Fitbit Ionic is de eerste echte smartwatch van het bedrijf en is deels ontstaan vanuit de erfenis van Pebble. De eerder verschenen Fitbit Blaze was eigenlijk niet meer dan een fitnesstracker in de vorm van een horloge. Bij de Ionic moet dat anders worden: je kunt er apps op installeren via de Fitbit App Gallery en er zitten meer sensoren in, waaronder GPS.
The Verge kreeg alvast een voorproefje van het nieuwe horloge en concludeert dat Fitbit een hoop te bewijzen heeft. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Kan Fitbit gebruikers bij de Apple Watch weglokken? En zou het zelfs een concurrent kunnen zijn voor de sporthorloges van Garmin, die vaak door professionele sporters worden gebruikt?
De Fitbit Ionic zal vanaf oktober in de winkel liggen voor $299,95. Je kunt kiezen uit zilver, grijs of oranje.
Fitbit Ionic: aluminium en glas
De Fitbit Ionic is gemaakt van lichtgewicht aluminium en heeft iPhone-achtige antennestrepen voor GPS, Bluetooth en Wi-Fi. De afgeronde achterkant is zo gemaakt dat de sensoren tegen je pols rusten en daarbij minimaal contact maken, zodat je minder snel last krijgt van zweetplekken.
Aan de voorkant is een venster van gebogen glas aanwezig, met brede schermranden. Een helderheid van 1000 nits moet ervoor zorgen dat je ook in direct zonlicht goed het scherm kunt aflezen. Overeenkomsten met de Fitbit Blaze zijn er ook: het kleurenscherm, de notificaties en het bedienen van muziek zijn hetzelfde gebleven. Nieuw zijn de ingebouwde GPS, de mogelijkheid om zwem-workouts te meten en waterbestendigheid. De grootste vernieuwing is echter de mogelijkheid om apps van derden te installeren. Nooit eerder was dat mogelijk bij de Fitbit-producten. De Ionic draait dan ook op een compleet nieuw besturingssysteem met de naam Fitbit OS, gebaseerd op het werk van Pebble.
Apps voor de Ionic zijn te vinden in de Fitbit App Gallery, die aanvankelijk gevuld is met een handjevol apps. Fitbit geeft een aantal ontwikkelaars de mogelijkheid om alvast aan de slag te gaan met apps. Ze hebben daarbij volledige toegang tot alle sensoren van het horloge, waaronder hartslagmeter, GPS en versnellingsmeter. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de wijzerplaat te wisselen.
Fitbit Flyer oordopjes
Naast de Ionic kondigde Fitbit vandaag ook nieuwe sportoordopjes aan. De Fitbit Flyer is een draadloze hoofdtelefoon voor sporters, met waterafstotende nanocoating tegen regen, spatwater en zweet. De oortjes kun je naar eigen pasvorm aanpassen met verwisselbare vinnen, vleugels en tips, zodat ze stevig blijven zitten. De accuduur is zes uur, waarna je de Flyer in 15 minuten weer snel kunt opladen. Bedienen doe je met 3 knoppen op de kabel. Deze oordopjes gaan 130 dollar kosten.
Fitbit Aria 2 weegschaal
Fitbit kondigt vandaag verder de Fitbit Aria 2 weegschaal aan, een vernieuwde versie van de connected weegschaal. Daarmee krijg je een beter beeld van je gewicht, vetpercentage, spiermassa en BMI. De Aria 2 stuurt alle data door naar de Fitbit-app op je iPhone, zodat je alles met elkaar kunt vergelijken en je gewicht kunt vergelijken met je activiteiten, trainingen, slaapgedrag, hartslag, voedselinname, gewichtsverloop over een langere periode.
Fitbit Coach: betaalde trainingsprogramma’s
Fitbit introduceert vandaag ook een serie betaalde coaching- en trainingsprogramma’s. Daarbij worden de metingen van je Fitbit gebruikt om je workouts, trainingsschema’s en andere hulp te bieden. Eén van de oplossingen is de nieuwe Fitbit Coach-app, de opvolger van de bestaande Fitstar-trainingsapps. Daarmee krijg je videotrainingen te zien, waarbij je met audiocoaching weet wat je moet doen. Je kunt werken aan je duurvermogen, snelheid en conditie. Met de Fitbit Guided Health-programma’s krijg je begeleiding, persoonlijke statistieken, instructietools en meer om te werken aan een gezonder lichaam. Fitbit is van plan om het aanbod in de loop van 2018 uit te breiden met meer tools en programma’s, gericht op persoonlijke doelen.
- 2017 - 05 september: Verkrijgbaarheid toegevoegd.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Home Assistant heeft nu een smart home-kastje met spraakbediening (20-12)
- Waarom jouw Apple Watch-sportbandje misschien toch niet zo gezond is (19-12)
- Met deze hoes krijgt je AirTag een batterijduur van 10 jaar (19-12)
- Yale Linus L2-slot werkt nu met HomeKit dankzij Matter-update: zo stel je het in (18-12)
- Eufy brengt nieuwe 4K binnencamera met HomeKit uit (maar in de Apple Woning-app zie je alleen 1080p) (16-12)
Reacties: 7 reacties