Bij iCulture houden we wel van easter eggs. Dat zijn grappig bedoelde verwijzingen of spelletjes in software die je als gebruiker moet zoeken. Zeker Google heeft daar wel kaas van gegeten, maar ook Apple heeft easter eggs verstopt op allerlei plekken. Onlangs werd een nieuwe easter egg ontdekt in de Google-app die we je niet wilden onthouden.
Flipperen met een Google easter egg
De flipperkast zit goed verstopt, maar met de juiste kennis is het vrij makkelijk te vinden. Je moet wel al je huidige tabbladen weggooien. Ben je daar erg aan gehecht, dan kun je helaas niet flipperen. Volg deze stappen:
- Installeer de Google-app als je deze nog niet hebt en open de app.
- Open rechtsonder het Tabbladen-menu.
- Wis al je tabbladen met het prullenbak-knopje bovenin.
- Tik zo vaak als je kan op het knopje voor het Tabbladen-menu.
- Zie je blokken verschijnen? Veeg omhoog over je scherm en spelen maar!
In de flipperkast zitten ook power-ups, zoals een extra leven of een extra grote bal. Je kunt ook een power-up verdienen waarmee tijdelijk twee ballen krijgt. Het is dus best goed mogelijk om een echt hoge score te halen. Je zult al gauw merken dat levels wat moeilijker worden naarmate je verder komt in het spel. Er is zelfs een puntentelling aanwezig, net als op een echte flipperkast.
Er is helaas geen manier om met vrienden te spelen of je score goed bij te houden, maar dat hadden we van een simpele easter egg ook niet verwacht. Dat Google dit inbouwt, is al leuk genoeg. Ben je klaar met spelen, dan kun je de boel gewoon weer naar beneden vegen of een ander tabblad openen. De volgende keer dat je de app opent zul je de flippers blijven zien, maar je kunt alleen spelen als je het zelf omhoog veegt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Waarom je geen Apple Intelligence kan gebruiken in WhatsApp en Instagram (en andere apps) (17-04)
- AI gebruiken met de iPhone 3GS? Met deze app lukt het (11-04)
- WhatsApp verbetert oproepen op drie manieren: dit is nieuw (10-04)
- Eindelijk: 'Meta werkt aan Instagram-app voor iPad' (09-04)
- Apple brengt nieuwe Mac- en Vision Pro-app uit: dit kun je met de Immersive Video Utility (08-04)
Google heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn. Bekende apps zijn Google Maps, de Google Assistent en Gmail. Bekijk in deze lijst wat Google zoal doet voor mensen met een iPhone, iPad of Mac.

- Alle Google-apps voor iPhone en iPad
- Alles over Google Maps
- Gmail instellen op iPhone en iPad
- Google Home: alles over de slimme speaker van Google
- Haal meer uit Google Foto's
- Haal meer uit Google Drive
- Haal meer uit Google Maps
- Google-account: controleer welke apparaten toegang hebben
- Alles over Google Home en Google Nest
- Google Assistent
- Alternatieven voor Google-diensten
Welke informatie gaan ze hierbij van de gebruiker verzamelen?
@@rno: Ach je kan ook overdrijven hè, je denkt dat je anoniem het internet op kan ?
Je gebruikt dus ook geen Google zoekmachine/ Google Maps/ YouTube/ Facebook producten dus ook whatsapp, en dan noem even alleen Google en Facebook maar alle bedrijven fracken je wel ergens met iets.
Anoniem op het internet geloof ik ook niet in, maar je kunt de Googles en Facebooks wel zo veel mogelijk proberen te weren natuurlijk. Uit jouw rijtje gebruik ik bijvoorbeeld geen Google meer als zoekmachine, maar DuckDuckGo. Geen Google Maps maar Apple Maps. Ik gebruik wel YouTube en heel soms Facebook via de browser, maar gebruik wel verschillende tooling om tracking via andere sites tegen te gaan. Facebook zou overigens mij mij ook weg kunnen. Whatsapp ontkom je bijna niet aan, maar ik gebruik zo veel mogelijk iMessage.
@Ro: Daar ben helemaal mee gekapt voer te veel gedoe allemaal, ga niet browser / Windows 10 etc update alles na spitten scipts etc draaien om alles weer te blokkeren.
Als je dat wil doen prima natuurlijk, maar ben er mee gekapt zou er een hartzakking van krijgen steeds niet bijhouden 😂
Bij mij werkt het niet, ik gebruik dark mode en zie verder geen verschillen, waar kan het aan liggen?