Met Freedrum heb je altijd een drumkit op zak
Zou het niet mooi zijn als je overal waar je bent kunt drummen, zelfs als je met je hippe muts ergens op een stapel rotsblokken zit? Met Freedrum kan dat, want deze sensoren voor drumstokjes zorgen dat je overal kunt airdrummen, zonder dat je een hele drumkit hoeft mee te slepen.
Freedrum: vrijheid om overal te drummen
Freedrum is een nieuw Kickstarter-project om te zorgen dat je overal kunt airdrummen. De sensoren staan in verbinding met je iPhone en de mobiele app. Stop een set oordopjes in je oren en je kunt genieten van je eigen drumsolo’s, zonder dat de buren gaan klagen.
http://kck.st/2fg13Zr
De zwarte sensoren die je aan de drumstokjes vastmaakt kun je ook op andere manieren gebruiken, bijvoorbeeld vastgemaakt aan je schoenen. Je kunt dan met je voeten tappen om geluid te produceren. Het geluid is steeds anders, afhankelijk van de plek waar je bent. De makers adviseren om een iPhone of iPad te gebruiken met iOS 10 en liefst ook Garageband. Mocht je echt willen, dan kun je ze ook koppelen met een Android-toestel, maar dat werkt volgens de makers minder goed omdat er een lichte vertraging is. Met iOS, macOS en Windows werkt het een stuk beter.
Alles is een drumstokje
De sensoren zelf kun je makkelijk van de drumstokjes halen, zodat je ze weer kunt opbergen na gebruik. De First Bird-uitvoering van de Freedrums is al uitverkocht, maar je kunt er nog wel terecht voor de Early Bird van $79 exclusief verzendkosten. Vanaf augustus 2017 worden ze geleverd, als het team erin slaagt om het beoogde bedrag van $150.000 op te halen vóór 6 december.
Het idee dat je overal kunt drummen, thuis op de bank of op een rotsachtig strandje, vinden we leuk gevonden. Het maakt niet uit wat je vaardigheden zijn, want je hoort alleen zelf het resultaat via je oortjes. Dus ook geen klachten van huisgenoten als je nog flink moet oefenen, voordat je je kunsten op een podium kunt vertonen.
Zeven uur drummen op een batterijlading
Deze virtuele drumkit koppel je via Bluetooth met je iPhone. Ze zijn gemaakt van plastic en voorzien van interne gyroscopen om de beweging te registreren. Na een uurtje opladen kun je zeven uur drummen. Een ledlampje maakt duidelijk dat de verbinding is gelegd.
Freedrum is in ieder geval een stuk makkelijker uit te leggen dan INSTRUMENT 1 dat we eerder vandaag hebben besproken. Dit multifunctionele instrument biedt zoveel creatieve mogelijkheden dat muzikanten zich op hun hoofd krabben waar ze moeten beginnen. Bij Freedrum is dat niet het geval: airdrummen kan iedereen en eindelijk eens terug horen wat je aan het doen bent, voegt echt iets toe. Bovendien is de prijs heel wat vriendelijker dan van de INSTRUMENT 1 – als je het geduld hebt om er maandenlang op te wachten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Home Assistant heeft nu een smart home-kastje met spraakbediening (20-12)
- Waarom jouw Apple Watch-sportbandje misschien toch niet zo gezond is (19-12)
- Met deze hoes krijgt je AirTag een batterijduur van 10 jaar (19-12)
- Yale Linus L2-slot werkt nu met HomeKit dankzij Matter-update: zo stel je het in (18-12)
- Eufy brengt nieuwe 4K binnencamera met HomeKit uit (maar in de Apple Woning-app zie je alleen 1080p) (16-12)
Reacties: 3 reacties