Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Watch hartslag close-up

Deze Series 10-functies komen ook naar eerdere Apple Watch-modellen

De Apple Watch Series 10 is niet de enige die dit najaar nieuwe functies krijgt. Ook voor de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 staan er 4 nieuwe functies in de startblokken, die je er gratis bij krijgt, zonder dat je een nieuwe hoeft te kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe functies van de Apple Watch Series 10 zijn indrukwekkend: je krijgt maar liefst 11 verbeteringen, waaronder een groter scherm en een betere geluidskwaliteit tijdens het bellen. Maar niet alles is exclusief voor de Apple Watch: bezitters van een Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 krijgen sommige nieuwe functies ook! Apple heeft nog niet bevestigd wanneer deze functies zullen worden uitgerold, maar ze komen waarschijnlijk in watchOS 11.1 of een van de volgende updates.

#1 Slaapapneu-meldingen

Komt op: Series 10, Series 9 en Ultra 2

De Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 kunnen ook tekenen van slaapapneu detecteren. Deze functie zal naar verwachting later in september beschikbaar komen. De slaapapneu-functie gebruikt de versnellingsmeter van de smartwatch om ademhalingsstoornissen tijdens de slaap te volgen en biedt inzichten om te kunnen afleiden of er sprake is van matige tot ernstige slaapapneu. De functie is bedoeld voor volwassenen van 18 jaar en ouder bij wie nog geen slaapapneu is vastgesteld. Je krijgt bij een melding ook meteen gezondheidsinformatie en een rapport in PDF-formaat dat je met je (huis)arts kunt bespreken.

Slaapapneu meldingen

#2 Nieuwe Getijden-app

Komt op: alle modellen die watchOS 11 ondersteunen, dus ook Series 6

Duik in de nieuwe Getijden-app, speciaal voor watersporters. Deze app biedt informatie over de waterstanden en omstandigheden op 115.000 stranden en 5000 surfplekken overal ter wereld, zoals hoog en laag tij, water­standen, zonsopkomst en zonsondergang. De app kijkt 7 dagen vooruit en toont de informatie op een tijdlijn, zodat je het gemakkelijk kunt raadplegen. Dit is handig voor iedereen die graag het water op gaat voor activiteiten zoals surfen, kajakken, zeilen of wadlopen. Zo weet je of het veilig is om de zee op te gaan. De app biedt ook complicaties voor je wijzerplaat, met real-time getijdenupdates voor jouw favoriete surfplekken of het dichtstbijzijnde strand.

Apple Watch Getijden-app
Werkt ook op de Series 9 en de Ultra 2: Getijden-app

#3 Audio afspelen via ingebouwde speaker

Komt op: Series 10 en Ultra 2

Op de Apple Watch Ultra 2 kun je audio afspelen via de ingebouwde speakers van het horloge. Voorheen werden deze speakers alleen gebruikt voor notificatiegeluiden en telefoongesprekken, maar straks kun je er ook podcasts en muziek mee afspelen, zonder dat je daar Bluetooth-oortjes voor nodig hebt. Dit komt dus alleen op de Series 10 en de Apple Watch Ultra 2, maar niet op de Apple Watch Series 9.

Apple Watch Series 10 titanium

#4 Verbeteringen voor de actieknop

Komt op: Ultra 2

Alléén voor de Apple Watch Ultra 2: verbeteringen voor de actieknop. Gebruikers kunnen allerlei nieuwe acties toewijzen, zoals schakelen tussen workouttypes tijdens het uitvoeren van meerdere sporten, een stopwatch starten, de zaklamp gebruiken of met één druk op de knop de Dictafoon-app of Shazam oproepen.

Ook nieuw: je kunt de actieknop ingedrukt houden om tussen deze acties te schakelen, waardoor het makkelijker wordt om de functionaliteit van de knop tijdens het gebruik aan te passen. De Series 9 en 10 hebben geen actieknop, dus die vallen af.

Wil je de nieuwe Apple Watch Ultra 2 in de kleur zwart, dan kan dat vanaf nu want de pre-order is nog steeds in volle gang. Je betaalt een adviesprijs van €899,- voor alle uitvoeringen.

Prijzen Apple Watch Ultra 2 (2024)

Meer weten over de nieuwe functies van de Apple Watch Series 10 ? Lees dan onze round-up!

Bekijk ook

Apple Watch Series 10 functies: 11 verbeteringen en ontdekkingen

Alle nieuwe functies van de Apple Watch Series 10 op een rij: van het nieuwe design tot het grotere scherm en de nieuwe zwem- en duikmogelijkheden. Er zijn meer dan tien nieuwe functies en verbeteringen in de Apple Watch Series 10.

Apple Watch Ultra 2

De Apple Watch Ultra 2 is de tweede generatie Apple Watch Ultra, de extra robuuste en grote Apple Watch van titanium. Nieuw in de Apple Watch Ultra 2 zijn de snellere S9-chip, ondersteuning voor Tik dubbel en een hogere maximale helderheid voor het scherm. Andere eigenschappen zijn gelijk aan de voorganger. Denk aan de actieknop, de naturel gekleurde titanium behuizing, de extra grote Digital Crown en het 49mm vlakke display. In 2024 is de Apple Watch Ultra 2 ook in een nieuwe zwarte versie verschenen en is er een slaapapneudetectie bij gekomen. Lees hier meer over de Apple Watch Ultra 2 en lees onze Apple Watch Ultra 2 review.

Apple Watch Ultra 2

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.