Gboard verplaatst je cursor met 3D Touch en heeft nieuwe thema’s

Google's Gboard-toetsenbord is uitgebreid met nieuwe functies. Naast 3D Touch voor het verplaatsen van je cursor, kun je ook nieuwe landschapsthema's instellen en sneller contacten opzoeken en delen. Ook de emoji's uit iOS 10 zitten nu in Gboard verwerkt.

Gboard-toetsenbord voor de iPhone.
Google’s alternatieve toetsenbordapp Gboard (link) heeft een update gekregen naar versie 1.2 waardoor het toetsenbord niet alleen makkelijker in gebruik is, maar er ook leuker uit ziet. Helaas nog geen Nederlandse taalondersteuning, maar Gboard werkt nu wel met 3D Touch zodat je makkelijker je cursor kunt verplaatsen. Ook zijn er allerlei nieuwe thema’s toegevoegd, wat je toetsenbord een nieuw uiterlijk geeft. Bovendien is het toetsenbord nu voorzien van de emoji’s van iOS 10, terwijl je ook kunt zoeken door je contacten.

3D Touch en thema’s voor Gboard

Apple’s eigen toetsenbord laat je met 3D Touch sneller je cursor verplaatsen. Ook Google heeft nu een soortgelijke functie toegevoegd. Door stevig op het toetsenbord te drukken, kun je de cursor naar links en rechts slepen om makkelijker fouten te herstellen. Deze functie werkt dus alleen op de iPhone 6s en iPhone 7. Maar ook als je een ander toestel hebt, kun je met de nieuwe versie van Gboard andere functies gebruiken. De nieuwe landschapsthema’s geven je toetsenbord een nieuw uiterlijk. Het was al mogelijk om te wisselen tussen een donker of licht toetsenbord, maar de veertien nieuwe landschapsthema’s maken het geheel nog wat specialer.

Gboard thema's en contacten delen.

Tot slot kun je met Gboard sneller contacten opzoeken en delen. Door toestemming te geven tot je contacten, kun je via de Google-knop in het toetsenbord een contactpersoon opzoeken en deze delen in bijvoorbeeld een chatapp. Zodra je op een contactenkaart in het toetsenbord getikt hebt, wordt de naam, mailadres en telefoonnummer geplakt in het invoerveld, zodat je deze meteen kunt versturen. Om naar contacten te zoeken, moet je dit wel eerst aanzetten via de Gboard-app bij de Search settings. In de privacyvoorwaarden laat Google weten dat zoekopdrachten naar contacten niet verstuurd en opgeslagen worden.

Hoewel Gboard dus nog niet de Nederlandse taal ondersteunt, is de app wel gewoon te downloaden. Door autocorrectie in de Gboard-app uit te schakelen, kun je gewoon Nederlandse woorden typen en gebruikmaken van de zoekfuncties van dit alternatieve toetsenbord. Nederlands staat nog wel steeds op de planning, maar wordt in de app nog aangeduid als “coming soon”.

https://www.iculture.nl/gids/beste-alternatieve-toetsenborden-ios/

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.