AirPods Pro 2

Reacties voor: Getest: de nieuwe gehoorfuncties op de AirPods Pro (vanaf volgende week in Nederland)

Apple kondigde in september 2024 allerlei gehoorfuncties voor de AirPods Pro 2 aan. Wij kregen alvast de mogelijkheid om ze testen, met een proefpersoon uit je eigen omgeving die te maken heeft met gehoorverlies. Dat maakte duidelijk dat AirPods de drempel om een gehooroplossing te gebruiken enorm kunnen verlagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Het spannende van deze ontwikkeling is de driver versus die van in-ear hoortoestellen. Vanwege de grootte van de drivers van de Airpods Pro 2 verwacht ik een veel betere en vooral fijnere ervaring.
    Mochten ze ooit zo goed worden dat ook een redelijk groot verlies gecompenseerd kan worden, gaan deze loeidure dingen de la in.

    Reageer op Hees Daman

    • Mochten ze ooit zo goed worden dat ook een redelijk groot verlies gecompenseerd kan worden, gaan deze loeidure dingen de la in.

      Hier nog een YT waarbij geprobeerd wordt om een professioneel Audiogram te matchen met de moeilijkheden van de Airpods Pro 2. Conclusie: ze komen een heel eind maar het is nog verre van perfect.

      https://youtu.be/x0gsTz1sSDE

      Reageer op Hees Daman

  2. Ik ben benieuwd! Mijn gehoor is niet al te best, maar dat is deels ook te wijten aan een half doof oor sinds mijn geboorte, en waaraan ik natuurlijk aan gewend ben geraakt. Ik hoop dat de test ook met aangeboren afwijkingen rekening houdt.

    Reageer op Jan Aukes

  3. Er staat onder de kop van dit artikel:
    “…Wij kregen alvast de mogelijkheid om ze testen, met een proefpersoon uit onze eigen omgeving die te maken heeft met gehoorverlies. Hoe is dat bevallen?”

    Hier ben ik inderdaad erg benieuwd naar, dus las het artikel direct met grote aandacht.
    Helaas staat er in het artikel geheel (nog?) niet; “..hoe dit (de proefpersoon) is bevallen”.

    Zou deze belofte svp ingelost mogen worden?

    Reageer op RoRoNL

    • @RoRoNL: Het artikel is geschreven door mij, niet door de proefpersoon. Ik heb her en der wat opmerkingen geplaatst, zoals ik ze te horen kreeg. De praktische gebruiksaspecten vielen daarbij het meest op: niet lange tijd kunnen dragen, maar gedurende de dag meermaals bijladen. En ook het feit dat het sociaal nog niet zo geaccepteerd is om met oortjes in een gesprek te voeren.

      Reageer op Gonny van der Zwaag | iCulture.nl

      • Dank voor je reactie Gonny.

        Misschien ligt het aan mij, maar ik had verwacht dat we ook van jullie proefpersoon iets zouden kunnen horen over de werking van deze functie op het gehoorverlies. Of de functie goed presteerde op dat gebied, hoe het te vergelijken is met de reguliere gehoorapparaten, in welke ruimten misschien wel of niet. Of de proefpersoon de AirPods als vervanger zou kunnen zien van reguliere gehoorapparaten.

        Nu is het gebleven bij de praktische aspecten, maar is er niets te lezen over “Hoe de AirPods presteren bij iemand met gehoorverlies”. Maar nogmaals dank.

        Reageer op RoRoNL

  4. Sorry, maar ook ik had meer verwacht op basis van de kop. Niet zozeer de mening van de persoon met gehoorverlies, maar overall (veel) meer over hoe dit bevalt. Het is nu vooral een beschrijving van hoe het werkt aangevuld met een praktisch bezwaar ingestoken vanuit 1 specifieke doelgroep. Maar ik lees niets over of iemand die de airpods al dagelijks draagt en mogelijk gehoorverlies heeft er daadwerkelijk van profiteert.

    Reageer op Rudi

  5. Ik ben op weg om over een paar jaar toch aan een duur gehoorapparaat te moeten. (te veel op de motor zonder demping) kan mij prima redden zonder, maar in gezelschappen toch vaak hinder met gesprekken.
    Hoop dat de nieuwe functie van Apple een oplossing biedt. Zeg maar iets soortgelijks als hulp met lezen door goedkope leesbril.

    Reageer op Jan

  6. Een 3-tal jaar geleden heb ik 73% van mijn gehoor verloren aan de rechterkant. Aan deze zijde draag ik ook ondertussen een hoorapparaat.

    Maar oortjes dragen is dus eigenlijk niet echt aan de orde omdat er een groot verschil is tussen Linker en Recheroor.
    Het zou wel interessant zijn om te weten hoe Apple daarmee omgaat. Krijg je dan in je profiel een versterking enkel op je ene oor? Kun je de hoorapparaat functie ook enkel activeren op 1 oor?

    In verband met de proefpersoon. Hoeveel decibel of % gehoorverlies heeft hij en kan het voldoende versterkt worden door de Airpods?

    Reageer op Joe

  7. (Red.) Artikel verder aangevuld met ervaringen en overwegingen.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.