Zo kan de interface van een Apple-bril eruit zien
glassOS-concept, afgeleid van iOS 14Concept voor glassOS
Apple zou het glassOS kunnen noemen, de software die op de nog niet aangekondigde Apple-bril draait. Deze bril zou in de loop van 2022 aangekondigd kunnen worden en al is er nog weinig officieel, je kunt je al wel voorstellen hoe het er wellicht uit kan zien. Ontwikkelaar en designer Jordan Singer is met het idee aan de slag gegaan en heeft een concept gemaakt voor Apple Glass. Hij heeft zich daarbij gebaseerd op ideeën uit iOS 14.
Het viel Jordan op, dat Apple in de interface van iOS 14 meer nadruk heeft gelegd op snel informatie vergaren in één oogopslag. In de WWDC-sessies vorige week werd dan ook benadrukt dat widgets ‘glanceable’ en ‘relevant’ moeten zijn. Ook zijn bepaalde onderdelen compacter gemaakt. Dat sluit mooi aan op een bril: daar wil je ook dat de informatie relevant is en snel te overzien. Het besturingssysteem moet een interface krijgen die niet te veel ruimte inneemt en toch informatief is.
Op de afbeeldingen kun je zien hoe Jordan het zich voorstelt. iOS 14 heeft nieuwe widgets op het beginscherm gekregen. Er is een nieuwe, kleinere interface voor Siri en het scherm wordt niet volledig geblokkeerd als er een telefoongesprek binnenkomt. Bij een bril wil je dat ook niet: je wilt tijdens het autorijden of fietsen niet dat het zicht je volledig wordt ontnomen, omdat er toevallig iemand belt.
Dat gebeurt dan ook niet:
De Apple-bril kan gebruik maken van een ingebouwd schermpje (display) of projectie. Jordan denkt dat elementen van iOS 14 direct vertaald kunnen worden naar de interface van een bril. Voor notificaties zijn er banners rechtsboven, zoals in watchOS. En voor de iconen keek Jordan naar de 3D-effecten en schaduwen die in macOS Big Sur te zien zijn. Volgens de designer zien ze er natuurlijker uit en zijn ze makkelijker te herkennen als ze in de echte wereld te zien zijn als overlay.
Alleen relevante info
Om te voorkomen dat je wordt overspoeld met onnodige informatie, toont de bril alleen widgets die relevant zijn op dat moment, bijvoorbeeld het weerbericht. Dit is vergelijkbaar de slimme stapels in iOS 14, die je ook alleen de gewenste informatie laten zien.
De ontwerper heeft nog meer voorbeelden gemaakt. Hij laat daarbij steeds de voorbeelden in iOS 14 en watchOS 7 zien en legt uit hoe hij dit vertaald heeft naar glassOS. Zo heeft hij nagedacht over hoe je de Vertaal-app, AirPods-meldingen en Siri op een bril zou kunnen gebruiken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple brengt iOS 18.4.1 en meer uit: meerdere problemen opgelost (waaronder een CarPlay-bug) (16-04)
- Apple brengt tweede beta van iOS 18.5 en iPadOS 18.5 voor ontwikkelaars uit (en eerste voor publieke testers) (14-04)
- Gerucht: 'iPadOS 19 wordt meer als macOS dankzij deze drie verbeteringen' (14-04)
- De belangrijkste iOS 19-geruchten: dit is er al gezegd over Apple’s volgende grote iPhone-update (09-04)
- 'Nieuwe gelekte beelden van iOS 19 geven een indruk van het nieuwe uiterlijk' (08-04)
Dat ding valt voor de wet straks gewoon onder mobiel communicatie middel dus verboden.
Maar goed ook want het is natuurlijk een afleiding waar we massaal niet vanaf kunnen blijven.
Maar zou het wat worden ? Een bril
O.k. een Apple bril en ongetwijfeld een hele dure maar dan nog.
In menige kast liggen de 3D brillen te verstoffen en de Google Glass is ook al een fiasco.
dat is juist de grootste reden dat het met Apple wel zal kunnen werken.
Kijk maar naar de Apple Watch. Hoeveel je die in het dagelijks leven er wel niet ziet en hoe weinig andere smartwatches.
Je mag gewoon een telefoon gebruiken (in de auto) mits handsfree. Dus die bril kan gewoon ook gebruikt worden.
Wat een onzin. Waarom zou hij verboden worden? Hij toont alleen informatie.
Er zijn ook auto die het projecteren op de vooruit. Zijn ook niet verboden.
Glass OS is het besturingssysteem van Android.. dus ik betwijfel of die naam gebruikt gaat worden..