Google’s Gboard-toetsenbord werkt in meer talen

Google's zoektoetsenbord Gboard ondersteunt nu meer talen, waaronder Duits en Frans. Ook krijg je suggesties voor GIFs en kun je het uiterlijk van het toetsenbord aanpassen aan jouw smaak.

Google GboardGoogle heeft het Gboard-toetsenbord een update gegeven, zodat je nog makkelijke zoekopdrachten kunt uitvoeren, emoji’s zoeken en YouTube-video’s sturen. Gboard werkt als toetsenbord vanuit elke app, dus zo kun je zorgen dat je Google altijd onder handbereik hebt. Versie 1.1.0 van Gboard werkt niet alleen in het Engels, maar ook in het Frans, Duits, Italiaans, Portugees (ook Braziliaans) en Spaans. Nederlands staat er helaas nog niet bij, maar misschien komt dat in een volgende ronde.


Gboard Google toetsenbord

Gboard in meer talen

Gboard is inmiddels wel gewoon verkrijgbaar in de Nederlandse App Store. Het ziet eruit als een standaard iOS-toetsenbord, maar het bekende Google-icoontje bovenaan verklapt dat er iets bijzonders mee aan de hand is. Zodra je op het icoontje tikt kun je zoekopdrachten invoeren. Zo vind je bijvoorbeeld snel het adres van een restaurant of een YouTube-video. Gboard laat je ook zoeken naar emoji en gifs en laat je typen door de swipen. Daarmee is het een erg compleet toetsenbord voor dagelijks gebruik.

Bekijk ook
Google brengt Gboard-toetsenbord voor iPhone uit met ingebouwde zoekfunctie

Google brengt Gboard-toetsenbord voor iPhone uit met ingebouwde zoekfunctie

Google heeft zijn eigen toetsenbord voor de iPhone gelanceerd. In dit toetsenbord staat het zoeken via Google centraal. Het toetsenbord werkt ook met gifs en emoji’s.

De vernieuwde app geeft je slimme suggesties om bepaalde GIFs te gebruiken. Tijdens het typen krijg je meteen al de suggesties te zien. Je kunt dit proberen door bijvoorbeeld ‘wow’ in te tikken. Ook kun je het uiterlijk van Gboard nu wat beter aanpassen. Je kunt kiezen voor een donker thema of je eigen afbeeldingen als achtergrond voor Gboard gebruiken. Via de optie ‘Theme’ kun je het instellen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Eh… privacy?
Je kunt trouwens zelf kiezen tussen twee invoermethoden: vegen over de knoppen of elke toets apart aantikken, op de gebruikelijke manier. Om de app te kunnen gebruiken moet je Google wel toegang geven tot je tekstinvoer, ook al belooft het bedrijf dat ze je privacy zullen respecteren en er geen keylogger van hebben gemaakt. Alleen de zoekopdrachten worden naar de Google-server gestuurd, dus niet wachtwoorden en pincodes die je via het toetsenbord invoert. Ook stuurt Gboard gebruiksstatistieken naar de Google-servers, bedoeld om problemen op te lossen als de app crasht. Aan de hand van de statistieken kunnen ze ook zien welke functies het meest gebruikt worden.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.