Update 23 september 2020: Google heeft bekendgemaakt dat de COVID-19 laag in Google Maps nu officieel wordt uitgerold. Nu de pandemie weer de kop op steekt en er een tweede golf op komst lijkt, is er meer dan ooit behoefte aan informatie. In Google Maps kun je daarom een ingekleurde kaart bekijken. Het aantal gevallen per 100.000 inwoners is daarbij bepalend voor de kleur. Ook zijn er labels aanwezig die aangeven of de cijfers omhoog of omlaag gaan.
Zie je de info nog niet? Google rolt het deze week uit voor iOS en Android, dus het kan even duren voordat je het ziet.
De gegevens zijn beschikbaar voor 220 landen en gebieden waar Google Maps beschikbaar is. Indien mogelijk kun je het per stad zien, als die data beschikbaar is.
Hieronder lees je ons eerdere artikel van 5 september.
Coronavirus-laag in Google Maps
Google heeft de plannen niet officieel bekendgemaakt, maar ze lekten uit via webresearcher Jane Manchun Wong. Je ziet een getal op de kaart en de aanduiding of de cijfers aan het stijgen of aan het zakken zijn. Zo is te zien dat je in Ierland en Oekraïne beter kunt wegblijven, maar in IJsland en de meeste andere landen gaat het de goede kant op. Wong was in staat om screenshots te maken van de nog niet openbaar gemaakte functie, waaruit blijkt dat er een speciale ‘coronavirus-laag’ over de kaart kan worden gelegd. Eerder nam Google al allerlei andere initiatieven om te zorgen dat je op de hoogte bent van de plaatselijke maatregelen.
Als je de laag inschakelt krijg je informatie te zien over uitbraken. Er verschijnen grenzen van landen en staten op de kaart, met getallen. Het is nog onduidelijk wanneer Google de functie gaat vrijgeven voor iedereen en het is ook nog te vroeg om te zeggen tot op welk niveau Google de data kan tonen. Zo zijn grote delen van Frankrijk momenteel geel gekleurd, maar zijn Parijs en de Cote d’Azur plekken waar je beter niet moet zijn.
Het zou helemaal mooi zijn als Google het ook op het niveau van steden kan tonen. Volgens 9to5Google komt de data van verschiliende bronnen, waaronder The New York Times, Wikipedia, Johns Hopkins University en de Brihanmumbai Municipal Corporation. Het feit dat Google ook data uit India gebruikt wijst erop dat het wereldwijd beschikbaar zal komen.
Uiteraard vervangt het niet de reisadviezen van de overheid, die aangeven of je als inwoner van een bepaald land überhaupt wordt toegelaten en/of meteen in quarantaine moet. Een blik op de coronavirus-situatie in de regio waar je naartoe wilde kan je er dan van overtuigen om de trip nog even uit te stellen.
Google heeft meerdere initiatieven genomen om mensen te informeren over corona. Zo konden eigenaren van bedrijven hun openingstijden makkelijk aanpassen, zodat je kon zien welke bedrijven nog wel open zijn. Ook kreeg je restaurants met bezorgopties te zien en werd het makkelijk om apotheken en andere medische dienstverlevers te vinden. Apple deed dat overigens ook met coronavirus-functies in Apple Kaarten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Facebook Messenger werkt nu eindelijk met Siri en krijgt voicemailfunctie (21-11)
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
Reacties: 6 reacties