Google Trips herkent reserveringen en laat je trips delen

Met Google Trips wordt het nog makkelijker om je vakantie te plannen. De app herkent reserveringen en laat je trips delen met vrienden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Google Trips is een handige app voor het plannen van je volgende vakantie en met de nieuwste update wordt het allemaal nog net even makkelijker. Trips haalt automatisch trein- en bustickets binnen als je ze digitaal naar je Gmail-adres hebt laten sturen. Bovendien verzamelt de app al je vlucht-, hotel- en autoreserveringen om je een duidelijker overzicht te geven van je plannen.


Google Trips update

Google Trips toont reserveringen

Daar zit natuurlijk een gedachte achter: Google wil ook graag weten waar je je vakanties doorbrengt, zodat ze je bijvoorbeeld aan een hotelkamer kunnen helpen (ze krijgen daarvoor een vergoeding). Ook kunnen ze de informatie gebruiken om je gerichte advertenties te tonen, bijvoorbeeld om te zorgen dat je ter plekken een tour boekt.

Bekijk ook

shutterstock_256321744

iCulture Vakantiespecial: alles over de iPhone en iPad op vakantie

Op vakantie komen iPhone en iPad goed van pas! iCulture legt in ruim 80 artikelen uit hoe je de iPhone gebruikt voor hotel boeken, navigatie, kofferpakken, reisgids en restaurants vinden.

Google Trips toont dus automatisch je vluchten, hotel- en Airbnb-reserveringen en eventuele tickets voor trein en bus. Die kun je handmatig bewerken en je kunt ook nog handmatig extra reserveringen toevoegen, voor als Google ze niet zelf herkent. Hiervoor druk je op het plusje (+) in de rechter benedenhoek. Voer je vluchtnummer of de naam van je hotel in en Google zoekt de rest bij elkaar. Er is ook ruimte om uit de losse pols nog wat notities toe te voegen.

Google Trips update

Alle informatie is offline te bekijken, handig als je in het buitenland je roamingkosten wilt beperken. Verder kun je trips delen met anderen; een logische toevoeging als je bedenkt dat mensen vaak niet in hun eentje op reis gaan. Je kunt met de app dus plannen wat je elke dag gaat doen, waarbij je de plannen ook nog weer kunt aanpassen. Eenmaal op reis krijg je suggesties wat je in de buurt kunt doen.

Het werkt natuurlijk het beste als je alle info in je Gmail-account laat binnenkomen.

Reacties: 2 reacties

  1. De app werkt erg vreemd. Als ik bijvoorbeeld een trip wil maken voor Japan, waar ik rond ga reizen, kan ik alleen voor een stad kiezen of voor de Japanse Alpen. Volgens mij moeten er nog een paar versies overheen wil dit bruikbaar worden.

  2. Pluspunt van iCulture dat ze dit keer in een artikel vermelden dat Google aan je verdient (‘krijgen een vergoeding’.
    Maar ik zou het prettig vinden als er bij app besprekingen ook een privacyindicator bij komt te staan.
    Dit kan heel simpel op basis van een ‘sterren systeem’
    Hoe meer sterren hoe privacy vriendelijk, hoe mider hoe minder privacygericht de app is.
    Google apps zullen dan vaak maar 1 ster krijgen, maar het creëert wel meer bewustwording.
    Indicatoren kunnen zijn: wil de app toegang tot?
    Contacten
    Camera
    Locatievoorzieningen
    Agenda
    Mail
    Etc.
    Natuurlijk moet e.e.a. wel afgezet worden tegen de functionaliteit van de app.
    Wel altijd een voetnoot maken bij apps die informatie vergaren op basis van jouw gegevens als bron voor inkomsten.