Reacties voor: GrayKey al op grote schaal gebruikt voor iPhones van verdachten

GrayKey, het kastje waarmee je toegang kunt krijgen tot vergrendelde iPhones, blijkt in de VS al op diverse plekken te worden gebruikt. Politiediensten in het hele land blijken het kastje al regelmatig te gebruiken als er bij een misdaad een iPhone wordt gevonden.

Reacties: 15 reacties

  1. Hmm .. en dit komende van een overheid die haar burgers waarschuwt zorgvuldig om te gaan met hun gegevens en beveiliging serieus te nemen en dan vervolgens Apple niet helpt om een beveiligingslek te dichten. Klinkt een beetje als nalatigheid tegenover haar eigen burgers.

  2. Hopen op een snelle update

  3. Dit kastje doet probeert dus eindeloos veel wachtwoordcombinaties uit met een bruteforce aanval. Een 6-cijferig wachtwoord is dus niet voldoende. Ik ben benieuwd of ze ook uitgebreidere wachtwoorden van meer dan 10 willekeurige tekens kunnen kraken.

  4. In dit artikel werd een ander artikel verwezen waarin de foto’s van het kastje te zien is. Dat artikel is van 16 maart 2018. Ongetwijfeld dat het kastje al langer bestaat. Vind het dan ook een kwalijke zaak dat Apple, na meer dan een maand van het bestaan van dit kastje, het lek nog steeds niet gedicht heeft. 6 tekens of 60 tekens als wachtwoord… dit mag nooit gebeuren. Apple heeft privacy hoog in het vaandel staan. Wat ze vaak ook nakomen. Maar dit vind ik dan wel weer een kwalijke zaak.

  5. Origineel geplaatst door Ruud
    Dit kastje doet probeert dus eindeloos veel wachtwoordcombinaties uit met een bruteforce aanval. Een 6-cijferig wachtwoord is dus niet voldoende. Ik ben benieuwd of ze ook uitgebreidere wachtwoorden van meer dan 10 willekeurige tekens kunnen kraken.

    Weet je dat of denk je dat allleen maar ?

  6. Origineel geplaatst door Ruud
    Dit kastje doet probeert dus eindeloos veel wachtwoordcombinaties uit met een bruteforce aanval. Een 6-cijferig wachtwoord is dus niet voldoende. Ik ben benieuwd of ze ook uitgebreidere wachtwoorden van meer dan 10 willekeurige tekens kunnen kraken.

    Uiteraard kunnen ze dit ook kraken. Het kost alleen extreem veel meer tijd met elk karakter dat je toevoegt.

  7. Zou Apple al zulke toestellen gekocht hebben om het lek te dichten? Hoop dat dit snel word opgelost!

  8. Je kan toch instellen dat het toestel wordt gewist na een aantal verkeerde inlogpogingen? Dan werkt deze oplossing toch niet? Of mis ik iets?

  9. Uiteindelijk zal een iPhone altijd te kraken zijn. Stap 1: kopieer de geëncrypteerde data in een virtual machine. Stap 2: maak een kopie van de kopie en probeer een willekeurig wachtwoord. Fout wachtwoord? Herhaal stap 2. Met dit proces omzeil je de tijdslimiet om een nieuw wachtwoord te in te voeren. Dit proces is tijdrovend, maar zal altijd werken. Indien men kennis heeft van fouten in iOS, kan men het decryptieproces mogelijk versnellen. Dat iCloud backups gewoon bij Apple gedecrypteerd opgehaald kunnen worden mits een verzoekschrift is algemeen geweten. Samengevat: kraken kan altijd, het is een kwestie van het kraakproces te vertragen.

  10. @Reinier: WAARSCHIJNLIJK gebruikt dit kastje een kwetsbaarheid om dat te omzeilen, net als de steeds langer wordende interval tussen invoerpogingen.

    “Waarschijnlijk” in hoofdletters, omdat niemand wil zeggen hoe het werkt, in de hoop dat Apple de kwetsbaarheid dan niet snel kan oplossen. Dus zo lang iedereen de lippen op elkaar houdt weten we niks zeker…

  11. Origineel geplaatst door Gio
    In dit artikel werd een ander artikel verwezen waarin de foto’s van het kastje te zien is. Dat artikel is van 16 maart 2018. Ongetwijfeld dat het kastje al langer bestaat. Vind het dan ook een kwalijke zaak dat Apple, na meer dan een maand van het bestaan van dit kastje, het lek nog steeds niet gedicht heeft. 6 tekens of 60 tekens als wachtwoord… dit mag nooit gebeuren. Apple heeft privacy hoog in het vaandel staan. Wat ze vaak ook nakomen. Maar dit vind ik dan wel weer een kwalijke zaak.

    Worden er nu dan ineens meer iPhones gepikt dan voorheen? Hoeveel keer is jou telefoon al in beslag genomen door de FBI om te kijken wat voor illegale praktijken je er op na houd.

  12. Origineel geplaatst door Jasper
    Uiteindelijk zal een iPhone altijd te kraken zijn. Stap 1: kopieer de geëncrypteerde data in een virtual machine. Stap 2: maak een kopie van de kopie en probeer een willekeurig wachtwoord. Fout wachtwoord? Herhaal stap 2. Met dit proces omzeil je de tijdslimiet om een nieuw wachtwoord te in te voeren. Dit proces is tijdrovend, maar zal altijd werken. Indien men kennis heeft van fouten in iOS, kan men het decryptieproces mogelijk versnellen. Dat iCloud backups gewoon bij Apple gedecrypteerd opgehaald kunnen worden mits een verzoekschrift is algemeen geweten. Samengevat: kraken kan altijd, het is een kwestie van het kraakproces te vertragen.

    Dit zou met de secure enclave niet moeten lukken.

  13. @Reinier: Ik dacht hetzelfde. De optie zit ook nog steeds in iOS om je iPhone te wissen na tien mislukte pogingen om toegang te krijgen.

  14. @Michel:
    Zie het antwoord van Jasper. Door niet het toestel zelf te proberen te ontsluiten maar een virtual machine, omzeil je het automatische wissen.

  15. Origineel geplaatst door Ruud
    Dit kastje doet probeert dus eindeloos veel wachtwoordcombinaties uit met een bruteforce aanval. Een 6-cijferig wachtwoord is dus niet voldoende. Ik ben benieuwd of ze ook uitgebreidere wachtwoorden van meer dan 10 willekeurige tekens kunnen kraken.

    Die kans is klein Ruud. De exhaustieve search doet het prima bij max 9999 mogelijke combinaties. Als je een flink wachtwoord gebruikt dat loopt de tijd die nodig is voor de exhaustieve search exponentieel op, zeker als je letters en cijfers door elkaar gebruikt. Onwaarschijnlijk dat dat apparaatje dat kan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.