Reacties voor: Grote prijsverlaging Nederlandse e-books door Google Play Books

Google Play Books heeft in Nederland een prijzenslag veroorzaakt. Bol.com is al begonnen met het afprijzen van populaire e-books.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. “Je kunt ze op de iPhone en iPad lezen via een al langer bestaande iOS-app.” ? Welke app dan?

  2. De iOS App ‘Play Books’

  3. Boeken zijn in Nederland nou eenmaal overal even duur. Er mag ook geen korting op gegeven worden. Daarom heb je van die boekenclubs zoals eci. Dan mag t wel.

    Maar die wet zou aangepakt worden.

  4. In België mag je zoveel korting geven op boeken als je wilt, dit in tegenstelling tot Nederland, ter info 😉

  5. iBooks prijs niet verlaagd

  6. Ofwel in NL betalen we te veel voor onze ebooks. Als de prijzen meteen zo snel omlaag kunnen zegt dit genoeg!
    We zijn een kennis economie maar steeds vaker wordt het vergaren van kennis moeilijker en duurder gemaakt! Zieke wereld!

  7. Als het om DRM gaat dan hoef ik het niet, daar kan niets goeds van komen.
    Zie hiervoor een artikel via Apple nieuws.
    http://www.techdirt.com/articles/20120210/01364817725/how-publishers-repeated-same-mistake-as-record-labels-drm-obsession-gave-amazon-dominant-position.shtml

    Hoe meer we dit negeren hoe eerder het over is. Als ik een boek koop, dan ben ik eigenaar. Met DRM ben ik nooit meer de eigenaar daarvan.

  8. Origineel geplaatst door Carol
    Als het om DRM gaat dan hoef ik het niet, daar kan niets goeds van komen. Zie hiervoor een artikel via Apple nieuws. http://www.techdirt.com/articles/20120210/01364817725/how-publishers-repeated-same-mistake-as-record-labels-drm-obsession-gave-amazon-dominant-position.shtmlHoe meer we dit negeren hoe eerder het over is. Als ik een boek koop, dan ben ik eigenaar. Met DRM ben ik nooit meer de eigenaar daarvan.

    Helemaal mee eens!!!

  9. Niet alleen Nederlandse Uitgevers, maar ook Noorse Uitgevers vragen veel te hoge prijzen. Ik mijd ze als de P.

  10. Laatst las ik juist dat in Nederland e-boeken mogelijk ook onder de 6%-btw-regeling gaan vallen. Zou niet meer dan logisch zijn, want een boek is een boek, of dat nou ‘analoog’ of digitaal is…

  11. BOL.com en Amazon hanteren ook DRM. Die keuze wordt overigens niet door deze bedrijven bepaald (dus ook niet door Google) maar door de uitgever van het boek. DRM is onhandig en onnodig en gaat piraterij niet tegen, maar gelukkig is DRM verwijderen een fluitje van een cent.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.