Halide met RGB-histogram
Met de update die vanaf vandaag in de App Store staat (versie 1.12) krijg je de beschikking over een RGB-histogram. Als een foto goede belichting heeft kan het toch nog voorkomen dat een bepaalde kleur overheerst of niet mooi uit de verf komt. Je boeket rode rozen is bijvoorbeeld niet zo felrood als je had gehoopt. Een RGB-histogram laat zien welke kleurwaarden zijn ingesteld, waarbij je ook de helderheidsniveau’s en dergelijke kunt zien. Je ziet informatie over de schaduwen en hoeveel kleur er zichtbaar is in de foto. Eerder was er al een standaard histogram beschikbaar in Halide, maar daar komt nu ook een RGB-histogram bij, zodat je meer controle hebt over de kleuren.
Ook heeft Halide nu een verbeterde versie van de Smart RAW-functie. Deze maakt gebruik van machine learning om slimmere beslissingen te nemen over de belichting. Daardoor krijg je het beste dynamische bereik. “This is a big deal”, schrijft ontwikkelaar Ben Sandofsky, die de app samen met de Nederlander Sebastiaan de With maakt.
Links de originele foto, rechts de foto na aanpassingen met Halide.
Nieuwe app op komst
“We hebben later deze maand meer hierover te zeggen en over deze technologie, als we onze tweede app uitbrengen”. Voor fans van Halide is er nu dus nog meer om naar uit te kijken. Om wat voor app het gaat wil het duo nu nog niet verklappen, maar uit de blogposting is op te maken dat het iets met computational photography of met andere slimme technieken te maken heeft.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Waarom je geen Apple Intelligence kan gebruiken in WhatsApp en Instagram (en andere apps) (17-04)
- AI gebruiken met de iPhone 3GS? Met deze app lukt het (11-04)
- WhatsApp verbetert oproepen op drie manieren: dit is nieuw (10-04)
- Eindelijk: 'Meta werkt aan Instagram-app voor iPad' (09-04)
- Apple brengt nieuwe Mac- en Vision Pro-app uit: dit kun je met de Immersive Video Utility (08-04)
De foto’s (van de roos) in het artikel suggereren dat het dezelfde foto is, maar bewerkt met de app. Het zijn echter twee verschillende foto’s van hetzelfde object.