Augmented reality kennen we inmiddels goed. Met deze technologie kun je digitale afbeeldingen over de echte wereld heen plaatsen. Interessant, maar wel allemaal visueel. De app Hear pakt het anders aan, zij doen aan augmented aural reality.
Hear is een soort noise canceling
Wat moet je je nu eigenlijk voorstellen bij augmented aural reality? Eigenlijk is het vrijwel hetzelfde als augmented reality: er wordt een digitale laag over de echte wereld heen gelegd. Alleen gaat het nu niet om visuele aspecten, maar om wat je hoort.
De app filtert je akoestische omgeving en haalt de harde geluiden er uit. In plaats daarvan hoor je vooral harmonische geluidsomgevingen. Hoe dat precies klinkt, is lastig uit te leggen; daarvoor moet je de app toch echt zelf uit proberen. Het werkt in ieder geval met de standaard oordopjes die Apple bij de iPhone levert, maar voor een nóg beter geluid kun je ook een headset met afgesloten oorschelpen opzetten.
https://youtu.be/pgCjYk1IV28
Augmented aural reality heeft flink wat voordelen, aldus de ontwikkelaars van Hear. Je kunt jezelf tot rust laten komen, omgevingsgeluiden op kantoor wegfilteren en zelfs diepe en onrealistische dromen veroorzaken. Hiervoor heeft Hear zeven verschillenden standen geïntroduceerd.
De zeven standen van Hear
Met Super Hearing kun je alle details met supermenselijk gehoor beluisteren. Even aan je gezicht krabben is opeens ontzettend goed te horen, nog beter dan wanneer je aan je oor krabt. Met Auto Volume wordt het achtergrondgeluid weggefilterd. Ideaal als je aan het werk bent, want je kunt het nog steeds horen als iemand tegen je praat. Voor je werk is er overigens ook een speciale stand: Office. Hiermee hoor je een geluid dat te vergelijken is met de echo’s in een kerk, samen met nog wat andere geluiden. De bedoeling is dat je jezelf kunt losmaken van je omgeving en kunt focussen.
Maar ook voor buiten kantoor zijn er diverse standen waar je gebruik van kunt maken. Wordt je bijvoorbeeld gek van alle saaie stemmen? Met Talk kun je ze in je muziek auto-tunen. Wil je liever tot rust komen na een lange dag, dan kun je met Relax genieten van harmonische geluiden. Daarnaast is er nog de stand Happy, waarmee alle geluiden die je maakt worden omgezet in verschillende echo’s. Tot slot kun je gebruikmaken van Sleep, waarmee je diepe en surrealistische dromen oproept.
Helemaal ideaal: je kunt Hear ook gebruiken als je naar muziek luistert. Hiermee kun je onder het genot van een muziekje werken, maar je hoort je collega’s ook nog steeds.
Zo gebruik je Hear
Om Hear te gebruiken installeer je de gratis applicatie en sluit je een koptelefoon of oortjes aan op je iPhone. Belangrijk is wel dat je gebruik kunt maken van een microfoon, aangezien de geluiden van jezelf en je omgeving worden omgezet in de app.
Vervolgens kies je de stand van jouw voorkeur. Door op het pijltje omhoog te klikken (linksonder) kun je nog een aantal instellingen aanpassen aan je eigen voorkeur. Zo kun je het volume wijzigen, maar ook hoeveel je bijvoorbeeld wilt ‘detachen’ in de stand Office, of hoeveel bas je wilt in Super Hearing. Door de schuifjes te verslepen kun je spelen met de instellingen, totdat je jouw voorkeur gevonden hebt. Deze wordt daarna onthouden, zodat je dit niet steeds opnieuw hoeft te doen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Reacties: 6 reacties