Smartmi ventilator met HomeKit

Reacties voor: Gerucht: ‘HomeKit krijgt in iOS 17.6 meer smart home-producten’

Apple HomeKit krijgt in iOS 17.6 support voor meer woonaccessoires, die je vervolgens via de Woning-app en Siri kunt aansturen. Apple lijkt van plan om daarmee medio 2024 meerdere nieuwe accessoires toe te voegen.

Reacties: 3 reacties

  1. Hopelijk gaat homekit (en Siri) ein-de-lijk deursloten ondersteunen zoals matter 1.2 dat doet: op slot doen, van slot halen en ontgrendelen (dagschoot). Home assistant doet dit ook sinds kort.

    • De Aqara U50 ondersteunt dit al. Die kan je ook met Home Key gebruiken.

      • Het gaat erom dat Homekit (de interface) nu nog slechts een simpele schuif (op slot, niet op slot) is, zonder een extra knop voor deur openen. Ook Siri kan dit niet aan. Het is dus daarom bijvoorbeeld ook niet mogelijk via Homekit automatiseringen te maken dat de deur ‘s ochtends van het slot gehaald wordt (want dan gaat hij ook open).

        Ik heb Nuki sloten (3.0 pro). Die kunnen dit ook prima aan. Ik stuur ze via Home Assistant aan (MQTT over WIFI). Dat is veel stabieler dan Homekit (Apple TV hubs over Bluetooth) en heeft ook een mooiere interface (op slot, niet op slot en deur openen, met een “weet je het zeker” functie). En daarom kan ik de deur wel programmeren via Homeassistant om ‘s ochtends van het slot gehaald te worden, maar niet geopend.

        Matter ondersteunt deze 3 opties ook, maar Homekit en dus Siri (nog) niet. Hopelijk komt dat met deze update. De hele bedoeling van Matter is dat Homekit (en Google Home) deze standaard 1:1 volgen en apparaten met Matter kunnen opnemen in de Homekit omgeving, inclusief alle opties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.