Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts
HomePod software-update 18 final

HomePod software-update 18 nu beschikbaar: dit zit erin

De jaarlijkse HomePod-update is nu voor iedereen beschikbaar. In HomePod software-update 18 zit een aantal nieuwe functies en zorgt ervoor dat de speakers optimaal werken met iOS 18.

Tegelijkertijd met grote iOS-updates brengt Apple meestal ook een nieuwe update uit voor de HomePod en HomePod mini. Zo ook bij iOS 18, want de tegenhanger voor de HomePods staat nu voor je klaar. In HomePod software-update 18 zitten meerdere nieuwe functies, al heb je er vooral wat aan als je andere toestellen op iOS 18 en tvOS 18 zitten.

HomePod software-update 18 beschikbaar

De afgelopen maanden is Apple stilletjes bezig geweest met het testen van nieuwe software voor de HomePod. Aan dat testen is nu een einde gekomen met de publieke release van HomePod software-update 18. De belangrijkste verbetering vinden we voor HomeKit-gebruikers, Apple Music en AirPlay.

Eigen actieve woninghub kiezen

Als je HomeKit-gebruiker bent, dan weet je vast wel dat je een woninghub nodig hebt voor automatiseringen en bediening buiten de deur. Je kunt meerdere woninghubs instellen, maar de Woning-app kiest er altijd eentje uit die als actieve verbonden woninghub fungeert. En dat kan soms problemen geven, omdat niet altijd het meest logische model gekozen wordt. Als al je woninghubs (dus ook Apple TV) op de meest recente versie zitten, kun je nu dankzij HomePod software-update 18 kiezen welke HomePod (of Apple TV) moet fungeren als woninghub. Je hebt hier ook iOS 18 voor nodig.

SharePlay op HomePod

Je kan met iOS 18 ook SharePlay gebruiken op een HomePod. Dat betekent dat je samen met iemand anders in huis kan bepalen welke muziek er als eerstvolgende in de wachtrij wordt afgespeeld, zonder dat je elkaars wachtrij overruled. Handig dus voor feestjes of als je gewoon samen thuis naar muziek wil luisteren.

Bekijk ook

SharePlay voor Apple Music op HomePod en Apple TV: zo is iedereen in huis de dj in iOS 18

Vanaf iOS 18 en tvOS 18 kun je dankzij SharePlay in Apple Music samen met anderen muziek bedienen op de HomePod en Apple TV. De ander heeft daarbij geen Apple Music nodig.

Ook nieuw in de update zijn ondersteuning voor ruimtelijke audio via AirPlay en de vernieuwde Verbeter dialogen-functie in combinatie met de Apple TV.

HomePod software-update 18 is beschikbaar voor deze modellen:

  • HomePod (1e generatie)
  • HomePod mini
  • HomePod (2e) generatie

Releasenotes HomePod software-update 18

Met softwareversie 18 kun je SharePlay gebruiken zodat je de bediening van je Muziek-afspeellijst kunt delen en gasten kunnen bijdragen aan wat er op de HomePod wordt afgespeeld. Deze update bevat ook probleemoplossingen en stabiliteitsverbeteringen.

HomePod software-update 18 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.
HomePod updaten naar HomePod software-update 16
  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

LET OP: HOUD DE REACTIES ON-TOPIC, CONCREET EN OVERZICHTELIJK VOOR ANDEREN. PERSOONLIJKE STATUSUPDATES OF JE DOWNLOAD GESTART/GELUKT IS, VOEGEN NIETS TOE AAN DE DISCUSSIE. OOK KAN HET IETS LANGER DUREN VOORDAT DE UPDATE ZICHTBAAR IS. OOK DIT HOEF JE NIET TE MELDEN. DEZE REACTIES WORDEN VERWIJDERD.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.