Reacties voor: Deze nieuwe thuisbatterij van HomeWizard is plug-and-play
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
1. Zo onderscheidend is de prijs niet. Per kWh veel duurder dan de Zonneplan-batterij.
2. Zeer lange terugverdientijd en beperkte use-case
3. Onafhankelijk van netstroom wordt je er ook niet mee: heeft een stekker. Heeft je huis geen stroom dan werkt ook je batterij niet meer. Idioot eigenlijk.
Mee eens! Alleen puntje 3 schijnt dan weer te zijn vanwege de veiligheid en de normen daar rond: als de stroom uitvalt in je huis kan dat met een reden zijn en wil je niet dat er toch nog stroom is.
Maar inderdaad tenzij de tarieven veelvuldig zouden stijgen lijkt mij dit nu niet echt nodig of nuttig.
Punt 3 is voor de monteurs van het netbeheerder. Alle zonnepanelel systemen schakelen uit als de spanning uitvalt. Bij een storing zou het niet wenselijk zijn als er terug voeding is als er een monteur aan de kabel aan het werken is, dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van de monteur.
Welke terugvoeding heb je het over. Punt 3 gaat over dat je diepvriezer niet ontdooid in huis als er geen netstroom is. Lijkt me het minimale wat zo een thuisbatterij zou moeten kunnen: een stopcontact hebben voor kritieke apparaten wanneer er geen netstroom is.
Daar hebben ze jaren geleden de UPS voor uitgevonden
Maar zie geen antwoord van n vraag die bij mij reist:,ik heb 3 fase in huis, en de batterij is 1 fase. Dus zou ik dan ook 3 batterijen moeten kopen?!
zolang de fase waar de batterij op zit genoeg levert voor het totaal (alle fases) zal er niks extra gefactureerd worden, je krijg technisch gezien wel stroom van het netwerk maar dat wordt via de meterkast verrekend als hetzelfde. zodra je meer vraag hebt dan je batterij kan leveren zal er wel kosten ontstaan vanuit het stroomnetwerk
Wat voor soort stopcontact is er nodig gewoon of randaarde voor de home wizard. Bij stapelen heb je dan 2 stopcontacten nodig.
Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Laden lijkt me duidelijk. Maar hoe krijgen mijn apparaten stroom van de batterij wanneer dat nodig is? Kan deze batterij stroom op mijn hele huis zetten via een stopcontact in de muur of moet ik een apparaat rechtstreeks aan de batterij koppelen zoals bij een ups?