Wil je een steentje bijdragen aan een groots wereldwijd onderzoek naar mentale gezondheid? Met een nieuwe app van Spur Projects, een Australisch non-profit organisatie, kun je van 10 tot en met 16 oktober deelnemen aan een wereldwijd onderzoek naar zelfdoding. De app How is the World Feeling? (link) brengt real-time in kaart hoe de deelnemers zich wereldwijd voelen.
Wereldwijd onderzoek met How is the World Feeling?
De Australische organisatie wil met deze app onderzoek doen naar de mentale gezondheid van de wereldbevolking, met name om zelfdoding te voorkomen. In Amerika plegen meer dan 42.000 mensen jaarlijks zelfmoord, wat neerkomt op zo’n 117 mensen per dag. 70% van deze mensen blijkt man te zijn. Om meer aandacht te vestigen op het probleem, kan iedereen in de week van maandag 10 oktober tot en met zondag 16 oktober deelnemen aan dit onderzoek met deze nieuwe app.
In de app dien je je wel te registeren met gebruikersnaam, leeftijd en huidige leefsituatie. Zo vraagt de app allerlei basisinformatie over je werk en privésituatie zoals seksuele voorkeur en religie. Vervolgens kun je in de app op elk moment weergeven hoe je je op dat moment voelt. Je kunt hierbij kiezen uit zes emoties: gelukkig, droevig, boos, angstig, sterk of vredig. Bij het aangeven van je emotie, geef je ook aan hoe sterk je dit voelt en wat je op dit moment aan het doen bent. Je kunt hier kiezen uit werken, studeren, relaxen en andere algemene activiteiten. Ook geef je aan in wat voor een situatie je je bevindt: alleen, alleen maar met anderen om je heen of actief aan het communiceren met anderen.
Doordat je op elk moment weer kan geven hoe je je voelt, wordt de data gebruikt om in kaart te brengen op welke momenten mensen zich droevig of boos voelen. Je kunt dan ook zien hoe de rest van de wereld zich voelt. Behalve je steentje bijdragen aan het wereldwijde onderzoek, registreert de app ook je eigen emoties en brengt deze in kaart voor zelf-reflectie. Als er reden is voor bezorgdheid, geeft de app dit ook aan. Hoewel de app je vraagt om in te loggen met je Twitter- of Facebook-profiel, is dit geen vereiste. De app zegt dan ook dat de persoonlijke informatie nooit gedeeld zal worden met andere partijen en alleen anoniem gebruikt wordt voor dit onderzoek.
Een pilot van dit project is in 2014 al uitgevoerd in Australië waar meer dan 30.000 keer emoties doorgegeven zijn in slechts zes dagen. De resultaten van dit eerdere onderzoek kun je op de website van de organisatie bekijken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Gezondheid
De Gezondheid-app op je iPhone en iPad verzamelt allerlei data over je workouts, gewicht, hartslag en andere medische gegevens. Apps met ondersteuning voor HealthKit kunnen ook gegevens uitlezen en toevoegen aan de Gezondheid-app. De Gezondheid-app verzamelt ook allerlei gegevens van metingen van je Apple Watch, zoals je hartslag, slaapfases, verbrande calorieën, etcetera. Ontdek hoe je meer uit de Gezondheid-app haalt!
- Alles over Apple's Gezondheid-app
- Gezondheidschecklist op iPhone invullen
- Gezondheid-data synchroniseren met iCloud
- Backup van Gezondheid-data maken in iTunes
- Voorkomen dat de Gezondheid-app bewegingsdata verzamelt
- Medische ID instellen in de Gezondheid-app
- De beste HealthKit-apps voor de Gezondheid-app
- Apps toegang geven tot de Gezondheid-app
- Gezondheidsdata delen met vrienden
- Symptomen van ziektes in de Gezondheid-app
- Tandenpoetsen en de Gezondheid-app
- Oogrecept vastleggen
- Apple Watch en gezondheid
Reacties: 0 reacties