iCloud web nieuwe functies

Vanaf iOS 18.1 kun je het primaire e-mailadres van iCloud wijzigen

Vanaf iOS 18.1 geeft Apple gebruikers voor het eerst de mogelijkheid om hun iCloud e-mailadres volledig te wijzigen. Voorheen kon kon je alleen een alias instellen om e-mail te versturen.

Het gaat hier om het aanpassen van het primaire e-mailadres van je Apple-account. Dit kan rechtstreeks in de Instellingen-app. Daarbij kun je ook je iCloud e-mailadres wijzigen. Dit doe je door in de Instellingen-app op je accountfoto bovenin te tikken en vervolgens naar Inloggen en beveiliging te gaan. Daarna kun je op het primaire e-mailadres tikken om het te verwijderen en een ander e-mailadres in te stellen.

Het is geweldig nieuws voor mensen die lang geleden een Apple-account hebben aangemaakt en geen fan zijn van het e-mailadres dat ze toen hebben gekozen. Het primaire e-mailadres is zichtbaar voor andere mensen wanneer je samenwerkt aan documenten, bestanden deelt, agenda-uitnodigingen verstuurt, enzovoort.

Primair e-mailadres iCloud wijzigen

Je zult na het wijzigen geen e-mail meer ontvangen van je oude @icloud.com, @mac.com of @me.com adres. Apple waarschuwt dat de e-mailadressen zullen worden gewist. Ze zullen ook niet langer beschikbaar zijn voor FaceTime en iMessage.

Primair e-mailadres iCloud wijzigen

Voorheen was de situatie een stuk ingewikkelder. Je kon wel een iCloud-alias gebruiken voor het versturen van e-mail, maar bij het samenwerken aan iCloud-documenten kwam je echte e-mailadres vaak weer tevoorschijn. Ook kon je wel je primaire e-mailadres wijzigen, maar alleen als je de andere e-mailadressen van je account verwijderde. Je moest dan het huidige e-mailadres verwijderen, een ander e-mailadres kiezen en opnieuw een verificatieprocedure doorlopen. In iOS 18.1 is dat een stuk eenvoudiger geworden: je kunt verwijderen en vervangen wat je maar wilt.

De laatste keer dat Apple een dergelijke verandering voor Apple-accounts doorvoerde was in 2017. Toen kreeg je de mogelijkheid om een oud Gmail- of Hotmail-adres te wijzigen naar een Apple-adres. Dit gaf je de mogelijkheid om voortaan een @icloud.com adres te gebruiken. Voorheen kon je alleen wisselen naar een ander niet-Apple adres.

Meer over het aanpassen van je Apple-account e-mailadres lees je in onze aparte tip:

Bekijk ook
Zo kun je het e-mailadres van je Apple-account wijzigen

Zo kun je het e-mailadres van je Apple-account wijzigen

Deze tip legt uit hoe je het e-mailadres dat aan je Apple ID of Apple-account is gekoppeld, kunt wijzigen. Er kunnen verschillende redenen zijn om dit te doen. Met de stappen in dit artikel is het heel gemakkelijk.

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.