iCulture peilt: Liever een dikkere MacBook met meer poorten, of zo dun mogelijk?
MacBook Pro met meer poorten
De geruchtenmachine over de volgende MacBook Pro draait overuren. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo kunnen we dit jaar een flink aantal veranderingen verwachten. Zo krijgt de MacBook na jaren weer meer poorten en wordt hij aan de zijkanten dikker. Daarmee lijkt Apple af te willen stappen van de steeds dunner wordende MacBooks die nogal wat problemen het het toetsenbord opleverden en die vaak maar over één, twee of vier poorten beschikten. Het nieuwe model krijgt een aparte MagSafe 3-aansluiting en vier USB-C-poorten, denkt Kuo. Ook Bloomberg’s Mark Gurman sluit zich daarbij aan. Maar willen we wel een dikkere MacBook?
Wat zou jij liever kiezen? Een dikkere MacBook Pro met meer poorten? Of een dunnere MacBook Pro, wat als consequentie heeft dat er minder aansluitingen op passen?
Open de poll via de directe link
MacBooks kregen steeds minder poorten
De MacBook Pro heeft in de loop der jaren flink wat veranderingen doorgemaakt. Gaandeweg kreeg de laptop steeds minder aansluitingen. Bij de MacBook Pro uit 2011 kreeg je nog een MagSafe-aansluiting, een Thunderbolt-aansluiting, twee USB-A Poorten, een SD-kaart lezer, een Ethernet-poort, FireWire 800, een aparte koptelefoon- en een microfoon-aansluiting en een CD-drive. Van 2012 tot 2015 werd de Firewire-poort “ingeruild” voor een hdmi-poort, werd een extra Thunderbolt-poort toegevoegd (ten koste van de Ethernet-aansluiting) en moest ook de microfoonaansluiting het onderspit delven.
De MacBook Pro-poorten in 2011.
Het hoogtepunt (of dieptepunt, afhankelijk van je standpunt) was in 2015 toen er een 12-inch MacBook met slechts één USB-C-poort verscheen, die bovendien nogal beperkt was. De MacBook Pro uit die tijd was ook niet meer ruim voorzien van aansluitingen. Je had ‘slechts’ twee Thunderbolt-poorten, twee USB-A-aansluitingen, een SD-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting. Een jaar later stapte Apple over naar twee of vier USB-C-poorten. Voor alles wat je verder nog wilt aansluiten zul je een MacBook-hub of -dock moeten gebruiken.
De MacBook Pro-poorten in 2015.
Het zorgde er echter wel voor dat de MacBooks steeds weer dunner, lichter en dus makkelijker te vervoeren werden. Als we kijken naar het verschil tussen de 2011-MacBook Pro (2,41 cm) en de huidige 2020-MacBook Pro (1,56 cm) dan zit zit daar 0,85 cm verschil in, mede dankzij het gebrek aan aansluitingen. Volgens geruchten gaat Apple in 2021 kiezen voor een design met platte zijkanten, zodat er weer meer ruimte ontstaat voor poorten. Is het een goede ontwikkeling? We horen het graag in onze poll!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Eigen wifi 7-chip van Apple zit in de iPhone 17' (31-10)
- Nieuwe Mac mini M4 gelekt: dit zijn de beste specs (en zo ziet hij eruit) (29-10)
- iPhone SE 4 verwachtingen: deze functies zitten erin (28-10)
- Vooruitblik: dit is wat je kan verwachten van Apple's Mac-aankondigingen van deze week (28-10)
- Komt de iMac G4 terug? 'Apple werkt aan smart home-display met iMac-voet' (27-10)
MacBook Pro
De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2024, voorzien van voorzien van de M4, M4 Pro-chip of de nog krachtiger M4 Max-chip. Nieuw is ook de verbeterde camera met Center Stage en de extra en verbeterde poorten. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.
- Alles over de MacBook Pro 2024
- Review MacBook Pro M3 Max (2023)
- MacBook Pro M4 vs M3
- Verschillen 14-inch MacBook Pro-modellen
- Verschillen MacBook Pro M3- vs M2-modellen
- MacBook vergelijken
- MacBook kopen
- Complete MacBook overzicht
- Welke MacBook heb ik?
- MacBook Pro hoezen
- MacBook: zo zit het met garantie
Reacties: 42 reacties