De afgelopen tijd zijn er steeds meer apps bijgekomen om makkelijk onderling te betalen. ABN Amro heeft Tikkie, ING heeft Twyp, bunq heeft Slice en de Rabobank heeft GRPPY. Vanaf vandaag kun je één app uit dit lijstje wegstrepen: Twyp. ING ziet geen toegevoegde waarde meer voor de app waarmee je betalingen kunt doen via je mobiele nummer.
Twyp stopt, ING-app kan het ook
Twyp verscheen in januari in de Nederlandse App Store en was bedoeld om makkelijk geld over te maken naar vrienden. Je hoeft geen lange IBAN-nummers uit te wisselen; het enige wat je nodig hebt is het mobiele nummer. Ook handig is dat je voor Twyp geen klant van ING hoeft te zijn. Iedereen kan er gebruik van maken, ongeacht bij welke bank je zit. Helaas bleek de app niet zo massaal te worden gebruikt als ING gehoopt had. Volgens de bank is de app door 46.000 mensen gedownload, al is onbekend hoeveel van deze mensen de app nog actief gebruiken. Nadeel van Twyp (en van veel andere soortgelijke apps) is dat je een tegoed moest storten, waardoor er uiteindelijk allerlei ‘potjes’ met geld bij allerlei diensten staan.
Twyp bracht op 18 november nog een update uit van de app, waarmee het makkelijker was geworden om je aan te melden bij de app. ING heeft de update-omschrijving van de app nu aangepast om duidelijk te maken dat de app per 15 december 2016 gaat stoppen.
TWYP staat voor The Way You Pay en was bedoeld om geld over te maken, bijvoorbeeld na een avondje stappen. Sinds april 2016 zijn betaalverzoeken opgenomen in de ING-app, waardoor Twyp voor ING-klanten eigenlijk overbodig is geworden. Zo’n betaalverzoek kun je via sociale media naar vrienden sturen. Daarbij is wel vereist dat je klant bij ING bent.
In Spanje blijft de Twyp-app wel beschikbaar in de App Store. Volgens ING is de app in dat land 300.000 keer gedownload en zijn er enkele honderdduizenden betalingen mee uitgevoerd.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple koopt fotobewerking-app Pixelmator (01-11)
- Je chats categoriseren met aangepaste lijsten nu mogelijk in WhatsApp (01-11)
- Met de Nintendo Music-app luister je naar je favoriete gamemuziek (31-10)
- Met de nieuwe Pokémon Trading CG Pocket-app verzamel je Pokémon-kaarten digitaal (maar niet in Nederland) (30-10)
- Apple gaat App Store-reviews van gebruikers samenvatten (30-10)
Reacties: 7 reacties