Zo bepaalt Instagram welke berichten jij te zien krijgt

Instagram heeft uitleg gegeven hoe de feed wordt samengesteld, zodat je een beter inzicht krijgt welke berichten je te zien krijgt. Ook willen de makers een aantal misverstanden rondom Instagram uit de wereld helpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Instagram-algoritme

Instagram nodigde enkele verslaggevers uit om te vertellen hoe het algoritme werkt, dat bepaalt welke afbeeldingen jij te zien krijgt. Het blijkt dat drie factoren daarbij meespelen: je interesses gebaseerd op eerder gedrag, hoe recent een bepaalde post is gedeeld en hoe vaak je interactie hebt gehad met de persoon. Maar er zijn nog meer factoren die medebepalend zijn. Bijvoorbeeld hoe vaak je Instagram bezoekt, hoe lang je blijft rondhangen en hoeveel mensen je volgt.


De makers van Instagram grepen meteen de gelegenheid aan om wat mythes uit de wereld te helpen. Zo verbergt Instagram geen berichten en is het ook niet zo dat bepaalde foto- of videoformaten voorrang krijgen. Het is ook niet zo dat mensen die heel veel posten minder vaak worden getoond in de feeds van anderen. En het maakt niet uit of je meedoet aan Stories of Instagram Live, want de makers beweren dat je niet wordt benadeeld ten opzichte van mensen die wél elke dag een Story plaatsen. Ook zeggen de makers dat er geen verschil in bereik is tussen persoonlijke en zakelijke accounts.

Instagram-filters gebruiken

Niet-chronologische lijst

Instagram overweegt niet om de chronologische lijst terug te brengen, maar zegt wel te luisteren naar mensen die ontevreden zijn met het huidige algoritme. Hopelijk zijn ze nu iets meer gerustgesteld, nu ze wat meer inzicht hebben in hoe de feed werkt. Voor Instagram heeft de niet-chronologische weergave in ieder geval gunstig uitgepakt. Mensen brengen meer tijd door in de app en zien 90 procent van de content die vrienden plaatsen. Voorheen was dat maar 50 procent.

Dat was ook precies de reden waarom de nieuwe niet-chronologische feed is ingevoerd en waarom het bedrijf er nu niet mer zo snel vanaf zal stappen. Gebruikers liken en reageren meer dan ooit en er is meer interactie dan voorheen.

Wil je meer uit Instagram halen, bekijk dan onze Instagram-tips zoals deze:

Reacties: 3 reacties

  1. En het maakt niet uit of je meedoet aan Stories of Instagram Live, want de makers beweren dat je niet wordt benadeeld ten opzichte van mensen die wél elke dag een Story plaatsen.

    Als normale gebruiker zeg ik ja inderdaad..
    Als bedrijf zegt ik het tegenovergestelde.

    Je wordt niet benadeeld inderdaad. Je hebt als bedrijf zijne nog een plek waar je interactie uit kan lokken. Een plek waar je mensen naar je profiel kan leiden. Waar je kan links kan gebruiken.
    Ofwel.. instagram benadeeld je niet.. maar je benadeeld je eigen bereik als bedrijf.

  2. Heb laatst een onderzoek gedaan. Ik zal niet heel het onderzoek vertellen maar een belangrijk inzicht was het volgende:

    Mensen die 7 tot 10 maal perdag een email ontvangen van een bedrijf ontvolgen dit bedrijf. (Logisch right?)

    Mensen die 7 tot 10 maal perdag een post zien op social media van een bedrijf ontvolgen dit bedrijf

    Mensen die 7 tot 10 story posts zien op insta of facebook ontvolgen het bedrijf niet. Omdat dit niet als irritant wordt gezien.

    Wat wil zeggen dat je per dag als bedrijf 7 tot 10 aanbiedingen kan doen. Zonder dat dit als irritant ervaart wordt.

    Stories zijn zo underrated;)

  3. Origineel geplaatst door JustinK
    Wat wil zeggen dat je per dag als bedrijf 7 tot 10 aanbiedingen kan doen. Zonder dat dit als irritant ervaart wordt.

    Stories zijn zo underrated;)

    Die stories aanklikken is een keuze, die rommel in mijn feed niet 😣

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.