iOS 16 nieuwe functies.

Deze iOS 16 functies kun je (bijna allemaal) meteen proberen

iOS 16 zit vol met nieuwe functies waar iedere iPhone-gebruiker wat aan heeft. Maar wat is er nieuw in iOS 16? Wat zijn wat ons betreft de verbeteringen die je echt geprobeerd moet hebben? Wij laten je de belangrijkste nieuwe mogelijkheden van iOS 16 zien.

De beste iOS 16 functies

iOS 16 is de grote nieuwe iOS-update van dit jaar en bevat talloze nieuwe functies, handigheidjes en verbeteringen. Denk aan het compleet nieuwe toegangsscherm, nieuwe opties voor de apps Foto’s, Berichten, Mail en nog veel meer. In dit artikel focussen we alleen op de beste iOS 16 functies, oftewel de mogelijkheden die je niet mag missen en meteen moet proberen zodra de update op jouw toestel staat. Met dit artikel ben je dus direct op de hoogte van alle belangrijke iOS 16 verbeteringen, zonder overspoeld te worden met alle kleinere details. Die kleinere details in iOS 16 vind je in een apart artikel.

Bekijk ook
De leukste iOS 16 details: deze 40+ ontdekkingen moet je zeker checken

De leukste iOS 16 details: deze 40+ ontdekkingen moet je zeker checken

iOS 16 bevat meer dan op het eerste gezicht lijkt. We praten je bij met alle ontdekkingen van iOS 16 die we tot nu toe gedaan hebben. Kende jij al deze details van iOS 16 al? Check de beste geheime functies die ook in de update zitten.

iOS 16 installeren
iOS 16 is op 12 september 2021 vanaf 19:00 ‘s avonds voor iedereen beschikbaar met een geschikt toestel. Wil je iOS 16 installeren, lees dan ook ons stappenplan waarin je leest hoe je je kunt voorbereiden op de installatie van iOS 16.

Bekijk ook
iOS 16 installeren? Zo bereid je je voor op de update

iOS 16 installeren? Zo bereid je je voor op de update

Vanaf nu kun je iOS 16 installeren, de nieuwste update voor je iPhone. Maar voordat je op de update-knop tikt zodra de update uit is, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zo voorkom je dat er dingen mis gaan!

#1 Nieuw toegangsscherm: nu persoonlijker

Het toegangsscherm, ook wel lock screen genoemd, is helemaal op de schop gegaan. Het toegangsscherm van je iPhone heeft niet alleen een visuele make-over gekregen, maar biedt nu ook veel meer mogelijkheden. Het is nu eigenlijk vergelijkbaar met een wijzerplaat op de Apple Watch: je kan hem veel persoonlijker maken. Dat gaat verder dan alleen een eigen afbeelding. Je kan het lettertype van de tijdsaanduiding aanpassen, je kan effecten toevoegen en het is mogelijk om meerdere toegangsschermen te maken zodat je ertussen kan wisselen. Ook leuk: je kan een fotocollectie instellen zodat er elke keer een andere foto uit een bepaalde selectie verschijnt. Het toegangsscherm kijkt ook naar het diepte-effect op foto’s, zodat bijvoorbeeld het tijdstip subtiel achter het onderwerp staat. En als je geen fan bent van eigen foto’s, dan biedt Apple ook een grote verzameling. Tof is bijvoorbeeld het Weer-scherm, waarmee de animaties van de Weer-app live op je toegangsscherm staan.

iOS 16 toegangsscherm vernieuwd.

Om de mooie afbeeldingen van het toegangsscherm niet teveel in de weg te zitten, zijn de meldingen overigens verplaatst naar onderen. Nieuwe meldingen verschijnen daardoor altijd onderaan je scherm, waar je in een soort stapel drie recente meldingen kan bekijken. Wil je ze allemaal zien? Dan veeg je vanaf hier naar boven om alle meldingen over het gehele toegangsscherm uit te spreiden. Je kan ook in de instellingen de weergave van de meldingen in iOS 16 aanpassen.

Bekijk ook
Toegangsscherm aanpassen op iPhone: dit is er mogelijk

Toegangsscherm aanpassen op iPhone: dit is er mogelijk

Haal alles uit het toegangsscherm op je iPhone. Kies een ander thema, stel meerdere toegangsschermen in en gebruik widgets. Je bepaalt zelf welke informatie te zien is.

#2 Widgets op het toegangsscherm: opmaat naar always-on?

Ook een belangrijk onderdeel van het nieuwe toegangsscherm, zijn de nieuwe widgets. Onderaan het tijdstip kun je ‘glanceable’ widgets plaatsen. Dat zijn widgets waarmee je in één oogopslag informatie kan bekijken. Denk aan je volgende agenda-afspraak, het weer of de batterijstatus van je iPhone en Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen ook widgets voor het toegangsscherm maken, dus verwacht veel apps de komende tijd bijgewerkt worden voor deze nieuwe mogelijkheid.

Bekijk ook
Toegangsscherm iOS 16: dit zijn de 4 grote vernieuwingen

Toegangsscherm iOS 16: dit zijn de 4 grote vernieuwingen

Apple heeft het toegangsscherm in iOS 16 een flinke make-over gegeven met verschillende achtergronden en widgets, realtime informatie en notificaties langs de onderrand. Dit is er nieuw!

De widgets op het toegangsscherm zijn ook onderdeel van het always-on scherm op de iPhone 14 Pro. Deze kleine widgets zijn bij uitstek geschikt om altijd zichtbaar te zijn, zonder dat het gehele scherm continu aan staat. Ook dit heeft weer wat weg van de Apple Watch, dat met het always-on scherm nagenoeg dezelfde mogelijkheid biedt. Meer over widgets op het toegangsscherm lees je in onze uitleg.

Bekijk ook
Zo werken de widgets op het toegangsscherm van je iPhone en iPad (en zo stel je ze in)

Zo werken de widgets op het toegangsscherm van je iPhone en iPad (en zo stel je ze in)

Met het toegangsscherm op de iPhone en iPad heb je de mogelijkheid om widgets te plaatsen. Hoe werkt dit en welke opties heb je? Dat lees je in deze tip!

#3 Tussenstops in Apple Kaarten

Fans van Apple Kaarten vragen al jaren om een belangrijke functie: het kunnen toevoegen van tussenstops. Het was wel mogelijk om een nabijgelegen locatie, zoals een tankstation, aan je route toe te voegen. Daarmee werd je huidige route onderbroken, waarna hij weer hervat werd nadat je op je tussenstop aangekomen was. Maar echt ideaal was dat niet: je kon niet zelf handmatig adressen en meer toevoegen.

Tussenstop in Apple Kaarten tijdens navigeren

In iOS 16 is de functie voor tussenstops in Apple Kaarten flink verbeterd. Je kan tot 13 tussenstops toevoegen (totaal 15 locaties, inclusief begin- en eindpunt) en je kan ook de volgorde van de tussenstops aanpassen of weer verwijderen. Je kan elk adres als tussenstop toevoegen, of het nou een interessante locatie zoals een tankstation is of een adres van een vriend of vriendin die je onderweg nog even op moet pikken.

Bekijk ook
Tussenstops in Apple Kaarten: zo navigeer je naar een tussenstop op je route

Tussenstops in Apple Kaarten: zo navigeer je naar een tussenstop op je route

Wil je tijdens het navigeren tussenstops maken, dan kan dat zowel in Apple Kaarten als in Google Maps. In deze tip leggen we uit hoe je zo’n ‘via’ of tussenstop in Apple Kaarten en Google Maps invoert.

#4 iMessage-berichten bewerken en verwijderen

Apple is WhatsApp (gedeeltelijk) voor: vanaf iOS 16 is het mogelijk om iMessage-berichten te bewerken. Hoewel WhatsApp hier sinds kort ook aan werkt, is het nog maar de vraag op welke termijn dit daar beschikbaar komt. Hoe dan ook: vanaf iOS 16 is dit mogelijk in iMessage, zowel op iPhone, iPad en Mac. Je hebt een kwartier de tijd om iMessage-berichten te bewerken nadat deze verstuurd.

iMessage bericht wijzigen en verwijderen in iOS 16.

Bekijk ook
iMessage-berichten wijzigen doe je zo

iMessage-berichten wijzigen doe je zo

Je kan een reeds verstuurd iMessage-berichten wijzigen. Het aanpassen van iMessage-berichten is een fluitje van een cent, maar je moet wel snel zijn.

Maar Apple lijkt ook goed naar WhatsApp gekeken te hebben. Het is namelijk in iOS 16 mogelijk om iMessage-apps te verwijderen nadat je ze gestuurd hebt, waardoor ze ook op het toestel van de ontvangers verdwijnen. Dit terugtrekken van berichten werkt nu al in WhatsApp en is met iOS 16 dus ook in iMessage beschikbaar. Bij iMessage heb je overigens hier maar 2 minuten de tijd voor en onthoud dat het bericht nog wel beschikbaar kan zijn op modellen met oudere iOS-versies.

Meer over iMessage-verbeteringen in iOS 16 vind je in een apart artikel.

Bekijk ook
7 verbeteringen voor de Berichten-app en iMessage in iOS 16 en macOS Ventura

7 verbeteringen voor de Berichten-app en iMessage in iOS 16 en macOS Ventura

Apple heeft de Berichten-app in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura naar een hoger niveau getild. Dit zijn alle verbeteringen die je in iMessage in iOS 16 en de andere updates vindt.

#5 Vertaal-app in het Nederlands

Goed nieuws: de Vertaal-app die standaard op je iPhone staat heeft ook ondersteuning voor Nederlands. Daardoor biedt Apple eindelijk een goed alternatief voor Google Translate, mocht je die om wat voor reden dan ook liever niet willen gebruiken. Maar het gaat verder: behalve de Vertaal-app voor Nederlands vind je vertalingen in het gehele besturingssysteem, bijvoorbeeld als je teksten wilt vertalen in Safari. Helaas werkt het nog niet in combinatie met Livetekst.

Bekijk ook
Zo gebruik je de Vertaal-app op je iPhone, iPad en binnenkort op je Apple Watch

Zo gebruik je de Vertaal-app op je iPhone, iPad en binnenkort op je Apple Watch

Met de Vertaal-app kun je teksten vertalen naar allerlei talen onderling. En goed nieuws: het werkt nu ook met de Nederlandse taal! Hoe werkt deze app en wat zijn de verschillen met Google Translate? In deze tip stellen we de mogelijkheden aan je voor.

#6 Gedeelde fotobibliotheek: nooit meer foto’s uitwisselen (binnenkort)

Wissel je vaak foto’s uit met je partner, bijvoorbeeld omdat jullie er allebei op staan? En heb je daar bijvoorbeeld een gedeeld album van gemaakt? In iOS 16 gaat dat allemaal een stuk makkelijker dankzij de nieuwe gedeelde fotobibliotheek. Dit is een aparte fotobibliotheek voor de personen die daaraan mee doen. Dat kunnen er maximaal zes zijn: jijzelf plus vijf anderen.

Dit is dus een aparte bibliotheek die losstaat van je eigen bibliotheek. Foto’s kunnen zelfs automatisch aan de juiste bibliotheek toegevoegd worden, bijvoorbeeld als jullie er samen op staan of als foto’s gemaakt worden op dezelfde locatie. Je kan ook vanuit de Camera-app aangeven in welke bibliotheek hij opgeslagen wordt. Iedereen kan bewerkingen bij foto’s uitvoeren, die allemaal gesynchroniseerd worden tussen alle personen. In totaal kunnen maximaal zes personen deelnemen aan zo’n gedeelde fotobibliotheek. Je kan iedereen toevoegen aan zo’n gedeelde bibliotheek, maar je kan er maar eentje aanmaken.

Maar helaas kun je hier nog niet meteen gebruik van maken, want de gedeelde iCloud-fotobibliotheek is helaas uitgesteld. Apple heeft laten weten dat deze functie pas later beschikbaar komt, waarschijnlijk ergens in oktober of november.

Bekijk ook
Apple voegt iCloud-fotobibliotheek toe in iOS 16.1 (en dit is wanneer)

Apple voegt iCloud-fotobibliotheek toe in iOS 16.1 (en dit is wanneer)

Apple moest de functie voor een gezamenlijke iCloud-fotobibliotheek in iOS 16 eerder noodgedwongen uitstellen, maar nu is er goed nieuws. De functie wordt toegevoegd in iOS 16.1

#7 Focus-verbeteringen

Vorig jaar introduceerde Apple de Focus-functie. Daarmee kun je heel veel instellingen aanpassen en je Niet storen-optie aanpassen zoals jij het wil. Maar de functie liet op bepaalde vlakken nog wel wat te wensen over. Zo kon je alleen aangeven welke apps tijdens een focus wél meldingen mogen sturen. In iOS 16 kan dat ook andersom, wat betekent dat je kan bepalen welke apps tijdens een focus géén meldingen mogen sturen. Ditzelfde kan ook aangepast worden voor personen. Daarnaast voegt Apple nog Focus-filters toe in apps, zoals Agenda en Mail. Je krijgt dan bijvoorbeeld alleen bepaalde e-mails te zien als je werkfocus aan staat. Om het af te maken kan je ook een focus koppelen aan een toegangsscherm.

Bekijk ook
Focus-filters op iPhone, iPad en Mac: zo gebruik je ze

Focus-filters op iPhone, iPad en Mac: zo gebruik je ze

Je kunt op de iPhone, iPad en Mac filters voor een Focus instellen. Met de handige Focus-filters bepaal je welke content in apps getoond mogen worden, op basis van je geactiveerde focus. Zo krijg je geen last van je werkmail in privétijd of kom je niet in de verleiding om te reageren op privéberichtjes tijdens werktijd.

#8 Verstuurde e-mails terugtrekken

Veel e-mail apps voor de iPhone bieden geavanceerde functies die je niet in Apple’s Mail-app vond. Maar in iOS 16 is daar verandering in gekomen, want de Mail-app heeft een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je een verstuurde e-mail terugtrekken. Je hebt daar 10, 20 of 30 seconden de tijd voor. Dat is kort, maar het is dan ook vooral bedoeld voor de momenten waarop je er achter komt dat je de bijlage vergeten bent of niet iedereen als ontvanger toegevoegd hebt. En daarover gesproken: de Mail-app kan ook een waarschuwing geven als je niet iedereen als ontvanger toegevoegd hebt of de bijlage vergeten bent. Dit werkt helaas alleen in het Engels.

Bekijk ook
Foutje gemaakt? E-mail versturen ongedaan maken doe je zo

Foutje gemaakt? E-mail versturen ongedaan maken doe je zo

In deze tip lees je hoe je het versturen van een e-mail ongedaan kunt maken. Ook vertellen we hoeveel tijd je hebt om dit te doen, want je kunt niet eeuwig e-mails terugtrekken.

Verder kun je e-mails inplannen om later te versturen, krijg je slimme zoeksuggesties en kun je jezelf helpen herinneren door een e-mail te snoozen. Je krijgt dan op een later moment een herinnering om de e-mail nog eens te bekijken. Alle iOS 16-functies voor Mail vind je in een apart artikel.

Bekijk ook
Alle nieuwe functies in de Mail-app voor iOS 16

Alle nieuwe functies in de Mail-app voor iOS 16

In dit artikel praten we je bij over de nieuwe functies voor de Mail-app in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura. Het is voor het eerst in lange tijd dat de Mail-app weer veel functies erbij heeft gekregen.

#9 Onderwerpen van foto’s uitsnijden

Dit is een handige functie die wat onderbelicht bleef: je kan een onderwerp van een foto eenvoudig uitsnijden. Je doet dit door bijvoorbeeld de persoon of het object ingedrukt te houden. Je kan het uitgesneden deel dan kopieren, maar ook meteen delen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je alleen een deel van een foto met iemand wil delen, zonder dat je de foto helemaal zelf moet bewerken via een geavanceerde foto-app. Het werkt voor personen, dieren, objecten en meer. Je hebt er wel een iPhone met A12-chip of nieuwer voor nodig.

iOS 16: persoon uitsnijden op een foto.

Alle foto- en camera-functies in iOS 16 vind je in een apart artikel.

Bekijk ook
Dit is er nieuw in de Foto’s- en Camera-app in iOS 16

Dit is er nieuw in de Foto’s- en Camera-app in iOS 16

De Foto’s-app heeft in iOS 16 een boel nieuwe functies gekregen. Zo kun je makkelijk dubbele foto’s vinden en kun je bewerkingen kopiëren naar andere foto’s. Later komt er nog een gedeelde iCloud-fotobibliotheek. Handig!

#10 Compleet vernieuwde Woning-app

De Woning-app heeft in iOS 16 een flinke metamorfose gekregen. Hoewel het nog steeds herkenbaar de Woning-app is, is de indeling helemaal overhoop gehaald. Onderin is geen tabblad meer voor kamers, want alles staat nu ingedeeld in één Woning-tabblad. Je ziet bovenaan je accessoires ingedeeld in categorieën (denk aan lampen, klimaat en beveiliging), waarmee je met één tik alle bijbehorende accessoires kan zien. Daaronder staan de eventuele camera’s (bij meerdere worden de streams nu samengevoegd in kleinere vensters), gevolgd door scènes en je favorieten. Daaronder vind je weer de individuele kamers, waar je op kan tikken om naar de kamerweergave te gaan.

Woning-app in iOS 16

Voor elk accessoire kan je nu kiezen om deze als favoriet te markeren of toe te voegen aan de woningweergave. Bovendien kan het formaat van de knoppen wisselen, om belangrijkere accessoires aan te duiden en te onderscheiden van de rest. Er zijn bovendien wat nieuwe icoontjes voor accessoires en de manier van bediening van de knoppen is iets anders. Om een accessoire in- en uit te schakelen, moet je namelijk op het icoontje tikken. Tik je op de rest van de knop, dan open je het uitgebreidere scherm met bijvoorbeeld lichtsterkte van een lamp.

Bekijk ook
Dit is er nieuw voor de Woning-app in iOS 16

Dit is er nieuw voor de Woning-app in iOS 16

De Woning-app heeft in iOS 16 een compleet nieuw uiterlijk gekregen met welkome verbeteringen. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd. Dit komt ook naar iPadOS 16. Lees hier wat er zoal veranderd is.

#11 Verbeterde privacy

Gebruikers van iOS 16 hoeven niet meer voor elke beveiligingsverbetering een grote iOS-update te downloaden. Apple gaat namelijk belangrijke beveiligingsupdates apart aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je je iPhone wel altijd up-to-date kan houden qua beveiliging, maar niet per se de nieuwste iOS 16-versie nodig hebt. Zit er bijvoorbeeld in iOS 16.2 een verandering waar je niet blij van wordt, dan kun je met beveiligingsupdates alsnog up-to-date blijven. Een andere beveiligingsfunctie is de nieuwe optie Veiligheidscontrole. Dit is vooral bedoeld voor mensen die zich begeven in een onveilige thuissituatie. Je kan dan snel zien waartoe je diegene toegang gegeven hebt, zoals je locatie en foto’s. Bovendien geeft deze functie ook inzicht welke apps toegang hebben tot je gegevens en kun je dit snel weer intrekken.

Bekijk ook
Met deze privacy-verbeteringen in iOS 16 ben je beter beschermd

Met deze privacy-verbeteringen in iOS 16 ben je beter beschermd

Ook in iOS 16 en de andere updates zitten verbeteringen voor de privacy van Apple-gebruikers. Dit jaar kun je rekenen op betere beveiligingsupdates, privacy-verbeteringen voor apps en nog veel meer.

#12 Verbeterde gezinsdeling en kindinstellingen

Gezinsdeling is vernieuwd in iOS 16. In de Instellingen-app kun je nu rechtstreeks naar gezinsinstellingen gaan en kun je een checklist bekijken, waarmee je snel je locatie kan delen met een gezinslid of een van je gezinsleden kan toevoegen aan je medische ID. Wat daarmee samenhangt zijn ook de nieuwe instellingen voor een kind. Het is nu eenvoudig om een nieuw apparaat meteen voor een kind te configureren door je iPhone erbij te houden en het desbetreffende kind te kiezen. Ook de Schermtijd-opties zijn duidelijker weergegeven en je kan meteen via de Berichten-app toestemming geven als je kind om meer tijd vraagt.

iOS 16 functies overzicht.

#13 Gezondheid en fitness: medicijnen en meer

De Gezondheid-app heeft een nieuw Medicijnen-onderdeel, die ook in verband staat met de Medicijnen-app op de Apple Watch. Maar je hebt er niet per se een Apple Watch voor nodig om het te kunnen gebruiken. Je kan medicijnpotjes scannen met de camera, maar je kan ook handmatig gegevens invoeren (zoals hoeveelheid, type medicatie en meer).

Bekijk ook
Dit is de Medicijnen-app voor de Apple Watch (met vervolgmeldingen)

Dit is de Medicijnen-app voor de Apple Watch (met vervolgmeldingen)

Lees hier wat je moet weten over de Medicijnen-app op de Apple Watch en de bijbehorende functie in de Gezondheid-app op de iPhone. Met deze app kun je medicijnen toevoegen en herinneringen krijgen op de momenten dat je ze moet nemen.

Als je meer op je conditie wil letten en geen Apple Watch hebt, dan kan je vanaf iOS 16 ook gebruikmaken van de Conditie-app. Op basis van de sensoren in je iPhone worden schattingen gemaakt van de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Je krijgt als niet-Apple Watch gebruiker alleen de rode bewegenring tot je beschikking en dus niet de groene en blauwe ring voor trainen en staan. Heb je wél een Apple Watch, dan kan je vanaf de Conditie-app op de iPhone ook daar je doelen aanpassen.

Bekijk ook
Zo gebruik je de Conditie-app op de iPhone (vernieuwd sinds iOS 17)

Zo gebruik je de Conditie-app op de iPhone (vernieuwd sinds iOS 17)

De Conditie-app op de iPhone biedt allerlei opties om je sportactiviteiten in de gaten te houden. In deze gids lees je wat je met de Conditie-app zoal kunt doen.

#14 Apple Pay-bestellingen volgen

Hoewel er voor Apple Pay en de Wallet-app voor de meeste gebruikers niet zo gek veel nieuw is, heeft Apple toch iets handigs ingebouwd. Als je online in een webshop afrekent met Apple Pay, kan een webshop je bestelling automatisch toevoegen aan het Bestellingen-overzicht in de Wallet-app. Je kan dan de status van je pakketje zien en wanneer de bezorging verwacht wordt. Het werkt daarmee als een soort pakketjes-app, waarvan Parcel, Deliveries en de PostNL-app bekende voorbeelden zijn. Winkeliers moeten dit wel apart ondersteunen. We verwachten dat het in ieder geval bij de Apple Store beschikbaar komt. Lees ook onze tip over Apple Pay-bestellingen volgen. Er zitten nog meer nieuwe Apple Pay- en Wallet-functies in iOS 16.

Bekijk ook
Dit is er nieuw voor Apple Pay en de Wallet-app in iOS 16 en macOS Ventura

Dit is er nieuw voor Apple Pay en de Wallet-app in iOS 16 en macOS Ventura

Apple Pay en de Wallet-app hebben in iOS 16 weer handige verbeteringen en nieuwe functies gekregen. Welke zes verbeteringen voegt Apple dit jaar toe aan Apple Pay en Wallet? We hebben ze voor je op een rij gezet, al kun je ze helaas niet allemaal in Nederland en België gebruiken.

#15 Passkeys: geen wachtwoorden meer nodig

Passkeys is een nieuwe functie waardoor je geen wachtwoord meer nodig hebt als je ergens wil inloggen. De functie werd vorig jaar al geïntroduceerd en in iOS 15.5 als preview toegevoegd, maar moet vanaf iOS 16 echt op stoom komen. Dit systeem is volgens Apple veiliger dan welk ander systeem voor tweestapsverificatie, simpelweg omdat er niet iets als een wachtwoord onderschept kan worden. Het gaat om unieke digitale sleutels die op je apparaat opgeslagen worden. Het is ook beschikbaar op apparaten van derden, zoals Android en Windows.

Bekijk ook
Apple Passkeys vervangen je wachtwoorden: zo werkt het

Apple Passkeys vervangen je wachtwoorden: zo werkt het

In deze uitleg vertellen we wat Apple passkeys zijn en hoe ze wachtwoorden vervangen. Apple kondigde passkeys aan als een nieuwe beveiligingsfunctie tijdens WWDC 2022 en is inmiddels bij steeds meer diensten beschikbaar.

#16 Beter samenwerken in apps en documenten

De laatste in deze lijst van iOS 16 verbeteringen heeft te maken met samenwerken. Samenwerken kan met iOS 16 namelijk een stukje slimmer. In diverse apps voegt Apple hiervoor nieuwe mogelijkheden toe. In iMessage-chats krijg je updates als iemand wijzigingen aangebracht heeft in een notitie, herinnering of zelfs presentaties en documenten van bijvoorbeeld Keynote en Pages. En in Safari kun je tabgroepen delen. Tabgroepen werden vorig jaar toegevoegd, maar je kan nu ook mensen aan zo’n groep met tabbladen toevoegen zodat iedereen de pagina’s kan bekijken en zelf tabbladen kan toevoegen en verwijderen. Dat maakt het een stuk makkelijker om op afstand samen te werken, als je om wat voor reden dan ook niet bij elkaar kan zijn.

Meer over iOS 16
iOS 16 is de grote update voor de iPhone in 2022. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 16, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ook onze overzichten met de beste iOS 16 functies én de beste iOS 16 details en ontdekkingen. De officiële releasedatum van iOS 16 was 12 september 2022. Lees ook onze review van iOS 16 met ervaringen en check hoe je iOS 16 kunt installeren. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 18.1.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 12 september: Artikel bijgewerkt voor de release van iOS 16.
  • 2022 - 12 juli: Artikel aangepast nu de publieke beta is verschenen.

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiële release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.