iOS 17 Update

iOS 17.5 en iPadOS 17.5 zijn nu beschikbaar: dit moet je weten

Na een kleine twee maanden testen, staan iOS 17.5 en iPadOS 17.5 nu voor je klaar. De updates brengen een aantal nieuwe functies en hier lees je meer over de updates.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Toen Apple in maart iOS 17.4 en de andere updates uitbracht, werden er grote veranderingen doorgevoerd voor EU-gebruikers. iOS 17.5 is daar zo’n beetje een vervolg op, want in deze update zit ook een belangrijke wijziging voor iPhone-bezitters in Europa. Maar de update brengt ook een belangrijke functie die je waarschuwt tegen ongewenste tracking. Apple heeft daarnaast de updates iOS 16.7.8 en iPadOS 16.7.8 uitgebracht voor oudere toestellen. Deze bevatten geen nieuwe functies, maar bieden waarschijnlijk wel dezelfde verbeteringen in de beveiliging.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 17.5 beschikbaar

De afgelopen weken konden betatesters al aan de slag met iOS 17.5, waardoor we een goed beeld hebben van de update. In iOS 17.5 is het mogelijk voor Europese gebruikers om apps direct via een website te downloaden. Het is dan niet meer nodig om eerst een alternatieve appmarktplaats te downloaden. Je kunt vanaf nu dus op drie manieren apps downloaden: via de App Store, via een alternatieve app store of via de website van de ontwikkelaar.

Een andere belangrijke nieuwe functie is dat je waarschuwingen kunt krijgen van ongewenste tracking door Bluetooth-trackers van derden. Dit was er al voor AirTags, maar is nu ook beschikbaar voor andere trackers van derden. Apple heeft hiervoor samengewerkt met Google. Je kunt in het vervolg dus een melding krijgen als er een onbekende tracker bij jou in de buurt is en met je meebeweegt.

Lees ook ons overzicht van nieuwe functies van iOS 17.5.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.5

iOS 17.5 is nu uit en daarin zitten weer wat nieuwe functies en kleinere verbeteringen. Zo is er een nieuwe manier om apps te downloaden en meer. Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.5 en iPadOS 17.5 voor je iPhone en iPad.

Releasenotes iOS 17.5

Dit zijn de releasenotes van iOS 17.5:

Deze update bevat een nieuwe achtergrond ‘Pride-pracht’ voor het toegangsscherm en andere functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je iPhone.

Toegangs­scherm

  • Een nieuwe achtergrond ‘Pride-pracht’ voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur

Volgmeldingen

  • Trackingdetectie tussen meerdere platforms zorgt ervoor dat gebruikers meldingen ontvangen als een compatibele Bluetooth-tracker die niet hun eigendom is met hen meebeweegt, ongeacht het besturingssysteem waarmee het apparaat is gekoppeld

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222 (https://support.apple.com/kb/HT201222)

iOS 17.5 downloaden

Om iOS 17.5 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?

Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 18 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.