iOS 18 Beta V2

Eerste beta van iOS 18.2 en iPadOS 18.2 verschenen

De nieuwste beta van iOS 18.2 en iPadOS 18.2 is uit. In iOS 18.2 en iPadOS 18.2 voegt Apple weer een aantal nieuwe Apple Intelligence-functies toe. Dit artikel zal steeds worden bijgewerkt als er nieuwe beta's verschijnen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De uiteindelijke release van iOS 18 is inmiddels geweest en later dit jaar komt Apple met de volgende update: iOS 18.2 en iPadOS 18.2. Apple heeft nu de nieuwste beta van iOS 18.2 en iPadOS 18.2 uitgebracht, waarin weer een aantal nieuwe Apple Intelligence-functies zitten. Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwste beta van iOS 18.2.

Nieuwste iOS 18.2 beta

iOS 18.2 Beta 1

23 oktober 2024 – Apple heeft de eerste beta van iOS 18.2 uitgebracht voor ontwikkelaars. De beta is op dit moment nog beperkt tot de iPhone 15 Pro en nieuwer. In de nieuwe testversie zitten meerdere nieuwe Apple Intelligence-functies, die eerder al aangekondigd waren:

Bovendien voegt Apple Apple Intelligence-ondersteuning toe voor meer regio’s:

  • Australië (Engels)
  • Canada (Engels)
  • Nieuw-Zeeland (Engels)
  • Zuid-Afrika (Engels)
  • Verenigd Koninkrijk (Engels)

Bovendien is de vernieuwde Mail-app ook beschikbaar in de beta, met een vernieuwd design zoals dat tijdens de WWDC al was aangekondigd.

Mochten er nog meer ontdekkingen gedaan worden in de beta, dan lees je dat hier.

Bekijk ook
Dit is Apple Intelligence, Apple’s eigen variant van AI: alles wat je moet weten

Dit is Apple Intelligence, Apple’s eigen variant van AI: alles wat je moet weten

Apple Intelligence is Apple’s eigen variant op kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als AI. Apple Intelligence vind je in veel van Apple’s aankomende software-updates. Lees hier wat Apple Intelligence is en wanneer jij het kan gebruiken.

Nieuwste iPadOS 18.2 beta

iPadOS 18.2 Beta 1

23 oktober 2024 – Ook van iPadOS 18.2 is nu de eerste beta. Hierin zitten dezelfde verbeteringen als in iOS 18.2 beta. Nieuwe iPad-specifieke functies verwachten we hier niet in.

iOS 18.2 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Ontwikkelaars kunnen de beta direct via hun eigen iPhone downloaden. Je hebt geen betaprofiel nodig om beta’s te installeren. In plaats daarvan hoef je alleen maar een schakelaar om te zetten om de iOS-beta’s te installeren. Dat doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

Wil je specifiek de iOS 18.2 beta downloaden en installeren, dan moet je allereerst een geschikt device hebben. De beta is beschikbaar voor alle iOS 18-toestellen, maar voor de Apple Intelligence-functies heb je minimaal een iPhone 15 Pro nodig.

De eerste publieke beta van iOS 18.2 volgt binnenkort. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het aanmelden en installeren van de publieke beta werkt. Publieke testers kunnen door gaan met het testen van de eerste versie van iOS 18 (iOS 18.0 dus).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Bekijk ook
Nu beschikbaar: zo installeer je de publieke beta van iOS 18 en meer

Nu beschikbaar: zo installeer je de publieke beta van iOS 18 en meer

Ben je van plan om deze zomer de publieke beta’s te installeren van iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta’s en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta’s kunt installeren met een simpel stappenplan.

Tijdlijn iOS 18.2 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 18.2-beta’s. iOS 18.2 wordt in december 2024 voor iedereen verwacht.

  • iOS 18.2 Beta 1: 23 oktober 2024 (verschenen; buildnummer volgt)
  • iOS 18.2 definitief: december 2024 (verwacht)

Tijdlijn iPadOS 18.2 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 18.2-beta’s. We verwachten iPadOS 18.2 tegelijkertijd met iOS 18.2, ergens in december.

  • iPadOS 18.2 Beta 2: 23 oktober 2024 (verschenen; buildnummer volgt)
  • iPadOS 18.2 definitief: december 2024 (verwacht)

Over iOS 18.2 en iPadOS 18.2

iOS 18.2 is de tweede grote aanvullende update van iOS 18. Hierin zitten weer een aantal vernieuwingen die niet meer in de iOS 18-update konden worden meegenomen. Ook bevat deze update de nieuwste functies Apple Intelligence, al kun je deze in de EU niet gebruiken. Er zijn nog wel veel iOS 18-functies die later komen, dus we houden scherp in de gaten of ze erin zitten.

Bekijk ook
Deze iOS 18-functies komen pas later in 2024 (of zelfs 2025 en verder)

Deze iOS 18-functies komen pas later in 2024 (of zelfs 2025 en verder)

Niet alle nieuwe iOS 18 functies komen in september meteen beschikbaar. Bij sommige functies heeft Apple gezegd dat ze “later in 2024” komen en er zijn ook een paar waar we misschien wel tot 2025 of langer op moeten wachten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 18 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook
iOS 18 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

iOS 18 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. iOS 18 is beschikbaar sinds 16 september 2024. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen en onze review van iOS 18 voor meer over onze ervaringen.

iOS 18

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.