iOS 18 Beta V2

De tweede iOS 18 beta is nu te downloaden met twee nieuwe functies

Het testen kan beginnen, want de eerste beta van iOS 18 staat klaar voor ontwikkelaars. Met deze eerste testversie kunnen veel van de nieuwe functies al geprobeerd worden.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nu iOS 18 aangekondigd is, kan het testen officieel beginnen. De komende maanden brengt Apple regelmatig nieuwe beta’s van iOS 18 uit, waarin veel nieuwe functies alvast te proberen zijn. Om te beginnen met de beta van iOS 18 voor ontwikkelaars, die later deze zomer opgevolgd wordt door de beta voor publieke testers. Met dit artikel lees je altijd het laatste nieuws over de nieuwste iOS 18 beta.

Nieuwste iOS 18 beta

iOS 18 Beta 2

24 juni 2024 – De tweede beta van iOS 18 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Daarin zijn twee functies toegevoegd die in eerdere beta’s ontbraken, namelijk iPhone Mirroring en verbeterde schermdeling met SharePlay in FaceTime. Toevallig zijn dit ook functies die voorlopig niet naar Europa komen. De eerder beloofde Apple Intelligence-functies zitten nog niet in deze tweede beta. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18-functies die dit najaar naar je iPhone komen!

Bekijk ook

Round-up: dit zijn de beste iOS 18-functies [poll]

Met iOS 18 vers van de pers, vraag jij je misschien wel af: wat zijn nu de beste iOS 18 functies? Welke hoogtepunten van iOS 18 mag je echt niet missen? In dit artikel lees je wat volgens ons de beste nieuwe functies van iOS 18 zijn.
iOS 18 Beta V2

Deze functies zitten nog niet in de iOS 18 beta

Wil je de nieuwe functies van iOS 18 proberen, dan heb je vast al de beta geïnstalleerd. Daarin zul je echter niet alle vernieuwingen vinden. Sommige komen later. De hieronder genoemde functies hebben we nog niet aangetroffen in de eerste beta:

#1 Apple Intelligence

Apple heeft zelf aangegeven dat Apple Intelligence nu nog niet te testen is. Het komt aanstaande zomer beschikbaar voor ontwikkelaars en in het najaar voor gewone gebruikers. Het zal dan nog wel onder het beta-label worden beschikbaar zijn, aangezien Apple blijkbaar nog niet helemaal zeker is dat alles werkt. Dit betekent ook dat heel veel functies die hieronder vallen zoals Image Playground, Image Wand, Genmoji, nieuwe Siri, ChatGPT-integratie, Wiskundenotities, Safari-samenvattingen, schrijftools en nog veel meer, niet beschikbaar zijn.

#2 Vernieuwde Mail-app

De Mail-app krijgt een flink redesign in 2024. Dit houdt in dat je berichten automatisch gefilterd en in categorieën worden gezet, op een manier die er intuïtiever lijkt dan Gmail. Maar voordat we hier een definitief oordeel over kunnen geven, zullen we de release moeten afwachten. Apple belooft dat je met de vernieuwde Mail gemakkelijker e-mails en nieuwsbrieven van dezelfde afzender kunt terugvinden. Je kunt zelfs een samenvatting krijgen van correspondentie die je eerder met een persoon of bedrijf hebt gehad.

#3 RCS in Berichten-app

Apple heeft al beloofd dat er RCS-ondersteuning aan zit te komen in een toekomstige iOS-update. Hiermee kun je berichten met rijke inhoud zoals audio en afbeeldingen naar Android-gebruikers sturen. Je bent dan niet meer aangewezen op SMS en MMS. De RCS-berichten houden wel hun groene praatballonnen, dus ze zijn nog steeds als afwijkend te herkennen. Overigens moeten providers ook ondersteuning voor RCS bieden en we weten al dat Vodafone er sinds april 2023 mee is gestopt. Dus ook als het in een latere beta wordt toegevoegd, is het nog maar de vraag of het op jouw toestel gaat werken.

#4 Nog meer ontbrekende betafuncties?

Zijn er nog meer functies waar je echt naar hebt uitgekeken en die je niet kunt vinden? Grote kans dat ze gebruik maken van Apple Intelligence en dus pas worden uitgerold als Apple hier officieel mee van start gaat. Heb je zelf nog andere ontbrekende functies ontdekt die hier niet onder vallen, laat het dan vooral weten via de link onder dit artikel, dan voegen we het toe aan dit overzicht.

Bekijk ook

Officieel: Dit is Apple Intelligence, Apple's eigen variant van AI

Apple Intelligence is Apple's eigen variant op kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als AI. Apple Intelligence vind je in veel van Apple's aankomende software-updates. Lees hier wat Apple Intelligence is en wanneer jij het kan gebruiken.

iOS 18 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Ontwikkelaars kunnen de beta direct via hun eigen iPhone downloaden. Je hebt geen betaprofiel meer nodig om beta’s te installeren. In plaats daarvan hoef je alleen maar een schakelaar om te zetten om de iOS-beta’s te installeren. Dat doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

De eerste publieke beta van iOS 18 wordt pas in juli verwacht. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het aanmelden en installeren van de publieke beta werkt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Bekijk ook

Vanaf deze zomer: zo bereid je je voor op de publieke beta van iOS 18 en meer

Ben je van plan om deze zomer de publieke beta's te installeren van iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je nu alvast aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Tijdlijn iOS 18 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 18-beta’s. iOS 18 wordt in september 2024 voor iedereen verwacht.

  • iOS 18 Beta 2: 24 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22A5297f)
  • iOS 18 Beta 1: 10 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22A5282m)
  • iOS 18 definitief: september 2024 (verwacht)

Over iOS 18

iOS 18 is de nieuwe grote iPhone-update van 2024. Hij is tijdens de WWDC 2024 aangekondigd en bevat diverse grote nieuwe functies. De belangrijkste vernieuwingen vinden we op het gebied van AI en Siri. Maar ook het Bedieningspaneel is vernieuwd en Apple heeft allerlei standaardapps voorzien van talloze verbeteringen. Ook zijn er nieuwe functies op het gebied van privacy en toegankelijkheid. In onze round-up lees je alles over wat iOS 18 te bieden heeft. We houden je op de hoogte van alle noemenswaardige nieuwe functies en verbeteringen. De komende tijd verwachten we dat Apple nog meer kleine verbeteringen en fixes toevoegt de betaperiode. Ook kunnen er nog een aantal zaken wijzigen aan de hand van feedback van gebruikers.

Bekijk ook

iOS 18: dit is de grote software-update van 2024

iOS 18 wordt dé grote iPhone software-update van 2024. Ontdek alles over geschikte toestellen, nieuwe functies en releasedatum.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 18 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen.

iOS 18

Reacties: 9 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.