iOS 18 Mail met vernieuwd ontwerp

Mail-app in iOS 18: op deze vernieuwingen moeten we nog even wachten

De Mail-app krijgt in iOS 18 en macOS Sequoia een aantal nieuwe functies, mede dankzij AI. Er komt ook een vernieuwd design en handige slimme functies, al moeten we daar in Nederland nog wel even op wachten.

Apple’s standaard Mail-app is een veelgebruikte app onder Apple-gebruikers, zowel op de iPhone en iPad als op de Mac. Maar de ontwikkelingen in die app gaan lang niet zo snel als bij andere veelgebruikte e-mailapps voor iPhone en iPad. Waar apps als Spark en Outlook al enige tijd diverse AI-functies hebben, ontbreekt dat nog in grote mate bij Apple. Maar in iOS 18 krijgt de Mail-app een aantal vernieuwingen, al moeten we daar nog wel even geduld voor hebben.

Belangrijk om op te merken als het gaat om de iOS 18-functies voor de Mail-app, is dat alle vernieuwingen pas later dit jaar komen. Apple heeft alvast een voorproefje gegeven, maar de Mail-app is een van de functies van iOS 18 die later komen.

Bekijk ook

Deze iOS 18-functies komen pas later in 2024 (of zelfs 2025)

Niet alle aangekondigde iOS 18 functies komen in september meteen beschikbaar. Bij sommige functies heeft Apple gezegd dat ze "later in 2024" komen en er zijn ook een paar waar we misschien wel tot 2025 of langer op moeten wachten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 AI-functies in de Mail-app

Apple Intelligence maakt onderdeel uit van iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia en is daarmee ook een van de vernieuwingen voor de Mail-app. De AI-functie kan je namelijk helpen met het opstellen van een e-mail, zodat deze bijvoorbeeld persoonlijker wordt of minder lang dan nodig. Ook kun je sneller antwoorden dankzij de Smart Reply-functie. Maar er is een groot nadeel: het komt voorlopig nog niet beschikbaar, mede doordat Apple Intelligence alleen nog werkt in het Engels.

Smart Replies in Mail met iOS 18

#2 Nieuw design voor de Mail-app

We zien in Apple’s preview van iOS 18 dat de Mail-app een vernieuwd design krijgt. In de huidige versie van iOS 18 zien we dit nog niet, maar uit de preview kunnen we afleiden dat de Mail-app opgefrist wordt met nieuwe knoppen voor bijvoorbeeld het selecteren van meerdere mails. Omdat we zelf nog niet de hand hebben kunnen leggen op de vernieuwde Mail-app, weten we nog niet precies of alle vlakken van de app opnieuw ontworpen zijn.

Vernieuwde Mail-app in iOS 18

#3 Categorieën voor je e-mails (in het Engels)

De Mail-app krijgt nieuwe filters die je bovenaan je inbox vindt. Er komt een nieuwe Primary-categorie waarin alleen de belangrijkste e-mails te vinden zijn. Andere categorieën die er komen, zijn Transactions (voor bijvoorbeeld facturen en bestelbevestigingen), Promotions (voor reclamemails en marketingberichten) en Updates (voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven).

Het grootste nadeel is dat deze verbeteringen alleen nog voor Engels beschikbaar komen. Onduidelijk is of het voldoende is om je systeemtaal op Engels te zetten of dat de inhoud van de mails ook allemaal Engelstalig moet zijn. Maar ook voor Engelse gebruikers komt de functies pas later dit jaar uit.

#4 Bekijk mails per afzender

Er komt ook een nieuwe weergave voor e-mails die afkomstig zijn van dezelfde afzender. Denk bijvoorbeeld aan e-mails van je favoriete webshops. Je vindt dan bestellingen, marketingmail en andere e-mails van die afzender overzichtelijk bij elkaar, waarbij je alleen een kort stukje van de desbetreffende mails ziet. Zo kun je ze makkelijker scannen als je op zoek bent naar de juiste e-mail van een bepaalde verstuurder.

Mail-app in iOS 18: bekijk mails van verzender

Meer over iOS 18

iOS 18 is de grote nieuwe iPhone-update van 2024. In iOS 18 vind je talloze nieuwe functies, waaronder een vernieuwd beginscherm, een opnieuw ontworpen Bedieningspaneel en talloze vernieuwingen in standaardapps zoals Berichten, Foto’s en Mail. Ook komt er een nieuwe Wachtwoorden-appApple Intelligence, het nieuwe systeem voor slimme functies, is ook een belangrijk onderdeel van iOS 18. De geschikte toestellen voor iOS 18 zijn de iPhone XS en nieuwer. De releasedatum van iOS 18 staat gepland voor dit najaar. Tot die tijd is de beta van iOS 18 beschikbaar. Lees ook ons artikel met interessante iOS 18-details en ontdekkingen voor meer geheime functies.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 25 juni, 17:35: Artikel bijgewerkt na de aankondiging van iOS 18.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen.

iOS 18

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.