Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Podcasts-app in iOS 18

Apple’s Podcasts-app krijgt in iOS 18 deze fijne verbeteringen

Fan van podcasts? De Podcasts-app wordt in iOS 18 weer een stukje beter, zodat het luisteren en delen van podcasts weer een stukje beter wordt. Dit zijn de nieuwste mogelijkheden.

Er is bijna een ontelbaar aantal podcasts-apps beschikbaar, maar als je podcasts wil luisteren op iPhone en iPad kun je daar ook gewoon de standaard app van Apple voor gebruiken. Het grote voordeel is dat de app veel overeenkomsten heeft met de standaard Muziek-app, waardoor hij meteen vertrouwd aan voelt. De afgelopen jaren kreeg de app echter wel de nodige kritieken. In iOS 18 hoopt Apple de Podcasts-app weer een beetje beter te maken, waaronder makkelijker zoeken op hoofdstukken en het delen van een specifiek deel in een podcast.

Tip: luister jij ook al naar de iCulture Podcast? We houden je daarin op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom Apple en delen daarbij onze visie en mening, dus het is zeker de moeite waard!

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

#1 Makkelijker een deel van een podcast delen

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten, elk met hun eigen lengte. Er zijn podcasts die slechts tien minuten duren, maar je hebt ze er ook bij zitten die meerdere uren duren. In zo’n geval is het lastig als je een bepaald deel van een podcasts wil delen, omdat je er dan specifiek bij moet zeggen vanaf welk deel iemand moet gaan luisteren. In iOS 18 lost Apple dat op, want je kunt dan eindelijk een starttijdstip meegeven bij het delen van een aflevering.

Om dit te doen deel je gewoon een podcastsaflevering zoals, maar kies je in het volgende scherm met het deelmenu op de optie Vanaf begin. Hier kun je het tijdstip kiezen om te delen waar jij zelf op dat moment ook in de aflevering zit. De ontvanger kan dan meteen beginnen met luisteren van het gedeelte van de podcast waar het delen allemaal om draait.

#2 Klikbare tijdstippen in omschrijving

Daarnaast kun je vanuit een omschrijving van een aflevering ook meteen naar het juiste gedeelte in de aflevering springen. Als een podcast een omschrijving met hoofdstukken meegeeft in de afleveringsnotities, kun je vanuit hier ook meteen op de tijdstippen tikken om meteen naar dat desbetreffende moment in de aflevering te gaan. Je hoeft er dan dus niet meer handmatig naartoe te scrubben. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld YouTube, waarbij je ook op tijdstippen kan tikken om meteen te beginnen met kijken.

Podcasts-app in iOS 18: tijdstippen van hoofdstukken en meer

#3 Hoofdstukken in de tijdsbalk

De Podcasts-app bood al ondersteuning voor hoofdstukken, maar vanaf iOS 18 wordt dit ook netjes weergegeven in de tijdsbalk. Zodra je dus door een aflevering aan het scrollen bent, zie je meteen in welk deel van de aflevering je op dat moment zit. Zelfs in de naam van de aflevering in de videospeler wordt vooraan weergegeven hoe het huidige hoofdstuk heet. Dat is ook een handig hulpmiddel om te checken wat het onderwerp van het huidige hoofdstuk ook alweer precies is.

#4 Sneller zoeken dankzij verbeterde zoekfunctie

De zoekfunctie van de Podcasts-app was altijd wat gebrekkig. Momenteel moet je na het intypen van je zoekterm nog op de Zoek-knop drukken om daadwerkelijk resultaten te krijgen. Vanaf iOS 18 verschijnen de resultaten meteen in beeld zodra je typt. Zowel programma’s als individuele afleveringen verschijnen automatisch in beeld, zonder dat je je volledige zoekterm in hoeft te voeren. Daarmee werkt de zoekfunctie van de Podcasts-app eindelijk net zoals in de Muziek-app.

Zoekfunctie in de Podcasts-app: iOS 17 (links) vs iOS 18 (rechts)
Zoekfunctie in de Podcasts-app: iOS 17 (links) vs iOS 18 (rechts)

Meer over iOS 18

iOS 18 is de grote nieuwe iPhone-update van 2024. In iOS 18 vind je talloze nieuwe functies, waaronder een vernieuwd beginscherm, een opnieuw ontworpen Bedieningspaneel en talloze vernieuwingen in standaardapps zoals Berichten, Foto’s en Mail. Ook komt er een nieuwe Wachtwoorden-appApple Intelligence, het nieuwe systeem voor slimme functies, is ook een belangrijk onderdeel van iOS 18. De geschikte toestellen voor iOS 18 zijn de iPhone XS en nieuwer. De releasedatum van iOS 18 staat gepland voor dit najaar. Tot die tijd is de beta van iOS 18 beschikbaar. Lees ook ons artikel met interessante iOS 18-details en ontdekkingen voor meer geheime functies of onze uitgebreide iOS 18 preview met ervaringen.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen.

iOS 18

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.