Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iPad 2022 kleuren

Apple maakt instap-iPad goedkoper (maar je levert er wel wat voor in)

Apple heeft in Nederland en België stilletjes de prijs van de 10e generatie iPad uit 2022 verlaagd. Je levert er echter wel wat voor in. Tegelijkertijd maakt deze prijsverlaging de kans dat er spoedig een nieuw model komt nihil.

Afgelopen mei voerde Apple voor het eerst een flinke prijsverlaging in voor de iPad 2022, het nog altijd meest recente instapmodel van de iPad. De prijs zakte toen met maar liefst €150,-, tot €439,- voor het model met 64GB opslag. Er was toen sprake van een officiële prijsverlaging, waardoor de iPad 2021 uit het assortiment verdween. Na de komst van de nieuwe iPad mini 2024 heeft Apple de prijs van de iPad 2022 opnieuw laten zaken. Het gaat om een prijsdaling van €30,-.

Prijsverlaging iPad 2022: dit is de nieuwe adviesprijs

De nieuwe 10e generatie iPad 2022 heeft een adviesprijs van €409,- voor het 64GB-model en €579,- voor het 256GB-model. Dat is dus een prijsdaling van tussen de 5% en 6%. Geen enorme winst dus, maar het is toch mooi meegenomen.

Maar je levert wel iets in. Vanaf nu krijg je bij Apple namelijk geen stroomadapter meer meegeleverd. Voorheen kreeg je er nog een 20W usb-c-oplader bij, maar die is nu niet meer inbegrepen. Daarmee ligt de iPad 2022 in lijn met de andere iPad-modellen. Sinds dit voorjaar krijg je in Europa bij de iPad Pro en iPad Air ook geen oplader meer meegeleverd. Datzelfde geldt voor de nieuwe iPad mini 2024. Door dit ook weg te halen bij de iPad 2022, wordt alles gelijkgetrokken. Bij iPhones krijg je al sinds 2020 geen oplader meer. Wel zit er een gevlochten usb-c-naar-usb-c-kabel bij.

De reden voor het weghalen van de stroomadapter heeft wellicht te maken met Europese regelgeving, om de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen. In de VS levert Apple namelijk nog wel gewoon een stroomadapter mee met iPads.

Wil je toch nog goedkoper uit zijn, kijk dan eens bij andere winkels. Meestal vind je de iPad 2022 voor rond de €400,-. En het voordeel is dat je daar (voorlopig) ook nog gewoon een stroomadapter bij krijgt, omdat het om oudere voorraad gaat.

Prijzen 64GB iPad 2022

Een losse 20W usb-c-lichtnetadapter van Apple heeft een adviesprijs van €25,-. Bij andere winkels vind je soms lagere prijzen.

Kans op nieuw 2024-model van instap-iPad is klein

Dat Apple nu de moeite genomen heeft om een vernieuwde lichting van de iPad 2022 uit te brengen zonder stroomadapter en voor een lager prijs, doet vermoeden dat er voorlopig geen nieuwe instap-iPad komt. We verwachten daarom dat Apple pas op z’n vroegst begin 2025 met een opvolger van de iPad 2022 komt. Dat wordt dan de 11e generatie iPad.

Bekijk ook
iPad 2022 kopen: de kleurrijke standaard iPad is nu extra goedkoop

iPad 2022 kopen: de kleurrijke standaard iPad is nu extra goedkoop

De iPad 2022 is het meest recente model van de standaard iPad. Apple heeft dit model met 150 euro in prijs verlaagd en dat maakt ‘m extra aantrekkelijk. Er zitten namelijk heel wat verbeteringen in én hij heeft het nieuwe design!

iPad 2022

De iPad 2022 is de tiende generatie iPad. Dit model van oktober 2022 heeft een nieuw design met platte zijkanten en heeft geen thuisknop meer. Er zit een 10,9-inch Liquid Retina Display in en heeft een usb-c-poort. Daarmee heeft ook de standaard iPad de overstap gemaakt van Lightning naar usb-c. De iPad 2022 werkt met het Magic Keyboard Folio (met afneembaar toetsenbord) en de eerste generatie Apple Pencil (in combinatie met de Apple Pencil-naar-usb-c-adapter). De Apple Pencil met usb-c is ook geschikt, voor gebruik zonder adapter. Wil je de nieuwe iPad kopen, check dan de iPad 2022 prijzen of onze iPad vergelijking. In mei 2024 werd de prijs van de iPad 2022 officieel verlaagd.

iPad 2022

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.