Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
iPad 2022 kleuren

Deze functies verwachten we in de iPad 2024

De nieuwe instap-iPad die nog in 2024 verwacht wordt, krijgt weer een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Maar welke functies krijgt de iPad 2024 die je niet op de voorganger vindt? Dit is wat wij daarvan verwachten.

In 2022 kreeg de instap-iPad een volledig nieuwe versie. De iPad 2022 was een relatief grote update, zeker als je het vergelijkt met de vorige instapmodellen. Het is dan ook niet de verwachting dat de iPad van 2024 (de elfde generatie iPad) heel veel grote vernieuwingen krijgt. De nieuwe functies van de iPad 2024 zullen beperkt blijven tot slechts een handjevol wijzigingen om het model weer bij de tijd te brengen. Geen innovatieve vernieuwingen dus, maar kleine verbeteringen in specs. Upgraden is daarom waarschijnlijk niet nodig, maar zo zorgt Apple er wel voor dat de instap-iPad bij de tijd blijft. Maar welke functies zijn dan nieuw in de aankomende iPad 2024, ook wel de iPad 11e generatie genoemd? In deze round-up lees je wat we daarvan verwachten.

De nieuwe instap-iPad komt volgens diverse bronnen dit najaar uit. Als we kijken naar de afgelopen jaren, dan komt dat overeen met voorgaande modellen. Al sinds 2019 brengt Apple bijna elk jaar een nieuw model uit in het najaar, met 2023 als uitzondering. De verwachting is dat we dit najaar weer een nieuw model mogen verwachten, in september of oktober.

#1 Snellere chip: waarschijnlijk de grootste vernieuwing

Dat de chip weer een boost krijgt, mag geen verrassing zijn. De huidige A14-chip, die in 2020 bij de iPhone 12-serie geïntroduceerd werd, begint toch wat achter te lopen in vergelijking met de chips in recentere iPad-modellen. We verwachten dat Apple op zijn minst de upgrade naar een A16-chip doorvoert, maar Apple zou ook nog een stapje verder kunnen gaan door bijvoorbeeld een A17-chip in te bouwen. Wellicht dat daardoor ook ondersteuning voor Apple Intelligence mogelijk is.

iPad 2022 kleuren

#2 Upgrade voor andere specs

Andere technische eigenschappen van de iPad 2024 zullen ook een kleine update krijgen. We hebben het dan over bijvoorbeeld Bluetooth 5.3 (in plaats van 5.2) en wifi 6E (in plaats van wifi 6). Voor Apple is het belangrijk om de kosten laag te houden en door onderdelen van andere huidige iPads te hergebruiken, kan Apple nog wat extra’s besparen terwijl de specs wel verbeterd zijn.

Specs op het gebied van camera, speakers en de usb-c-aansluiting zullen zeer waarschijnlijk allemaal gelijk blijven, omdat deze al up-to-date zijn in vergelijking met bijvoorbeeld de huidige iPad Air. Het instapmodel van de iPad is niet het model om heel erg mee te innoveren, dus verwacht ook geen grote stappen of nieuwe iPad-functies die je voor het eerst bij dit model gaat zien.

#3 Verbeterd scherm (maar op welke manier?)

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat dit gaat gebeuren, hopen we stiekem toch dat Apple het scherm van het instapmodel van de iPad een update gaat geven. Het probleem met de displays van de instapmodellen van de iPad, is dat deze niet gelamineerd zijn, geen antireflectiecoating bevatten en dat ook de kleurweergave minder mooi is. Wij zouden toch op z’n minst verwachten dat het scherm dezelfde antireflectiecoating krijgt als alle overige iPad-modellen. Dat is anno 2024 toch gewoon de standaard? En waarschijnlijk zal dit Apple weinig extra kosten opleveren, terwijl het wel weer een verbetering is waarmee Apple kan adverteren.

iPad 2022 scherm en kleuren

#4 Meer opslag

Is 64GB voor een iPad anno 2024 nog genoeg? Daar valt over te discussiëren. In een tijd waarin we vooral veel streamen zou je zeggen dat dat niet zo’n probleem is, maar anderzijds kun je met meer opslag ook meer films en series offline met je meenemen. En dat is weer ideaal met een iPad, die lang niet altijd een internetverbinding heeft. Apple zou daarom de opslagcapaciteit kunnen verhogen, van 64GB naar 128GB. Apple heeft in 2021 bij de negende generatie iPad voor het laatst de opslagcapaciteiten verdubbeld, van 32GB en 128GB naar 64GB en 256GB.

Voor een meer uitgebreid overzicht van verwachtingen voor de iPad 2024 lees je onze overzichtspagina. Daarin bespreken we ook de geschikte accessoires, mogelijke prijs en release van dit nieuwe instapmodel.

Bekijk ook

iPad 2024 (11e generatie): dit zijn onze verwachtingen

Apple komt in 2024 naar verwachting met de elfde generatie iPad, ook wel de iPad 2024 genoemd. Het is de nieuwste editie van het standaardmodel en hier lees je wat je ervan kan verwachten.

Nu een iPad nodig?

Omdat er nog onzekerheid is wanneer de elfde generatie iPad precies uit komt, kunnen we ons voorstellen dat je daar niet op wil wachten. Helemaal omdat de verbeteringen waarschijnlijk zo beperkt zijn ten opzichte van het huidige model. De iPad 2022 is dan ook wat ons betreft nog steeds een goede keuze, die inmiddels bij diverse winkels voor een lagere prijs te koop is dan bij Apple. Je haalt met het 2022-model dan ook nog een prima iPad in huis waar je lang plezier van zult hebben. En als je liever iets meer wil uitpakken, dan kun je ook een andere nieuwe iPad kopen die dit voorjaar nog vernieuwd zijn.

Prijzen 64GB iPad 2022

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.