Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
iPad mini 6

6 nieuwe functies en verbeteringen die we verwachten in de iPad mini 2024

Er komt dit jaar hoogstwaarschijnlijk een nieuwe iPad mini. Deze iPad mini 2024 is alweer de zevende generatie van de kleinste iPad. Maar wat kan Apple aan dit model vernieuwen? In dit overzicht lees je over de mogelijke functies van de iPad mini 2024.

Geruchten over de release van de iPad mini 7 gaan inmiddels al een hele tijd, maar dit najaar lijkt het er echt op dat het gaat gebeuren. En dat mag ook wel, bijna drie jaar na het huidige model. Sindsdien zijn er dan ook best wel wat vernieuwingen en nieuwe functies bijgekomen op andere iPad-modellen, die met de iPad mini 2024 waarschijnlijk de overstap maken naar het kleinste model. Een hele grote update zal de iPad mini 2024 echter niet worden, als we betrouwbare bronnen mogen geloven. Maar als je al een tijdje een nieuwe iPad mini op het oog hebt, is het wellicht toch verstandig om nog even af te wachten welke nieuwe functies de iPad mini 2024 precies krijgt. In deze round-up lees je de meest waarschijnlijke verbeteringen.

#1 Nieuwe snellere chip: wordt het een A- of M-chip?

Waar bronnen het in ieder geval over eens zijn, is dat de nieuwe iPad mini een snellere chip krijgt. De huidige A15-chip is nog altijd snel, maar het kan altijd beter. De snellere chip levert betere prestaties op, bijvoorbeeld voor grafische apps of games. Het is echter nog de vraag welke chip er precies in komt. Geruchten wijzen op de komst van een A17 Pro-chip, die je nu nog in de iPhone 15 Pro-modellen vindt. Maar wellicht dat Apple de iPad mini ook laat overstappen naar de M-chips, zoals ze jaren geleden ook al gedaan hebben bij de iPad Pro en iPad Air. Of Apple kiest ervoor om de iPad mini dezelfde A18-chip te geven als de nieuwe iPhone 16. De snellere chip gaat in ieder geval zorgen voor een hele reeks nieuwe functies en dat heeft alles te maken met AI.

#2 Ondersteuning voor Apple Intelligence

De nieuwe snellere chip zou namelijk ondersteuning voor Apple Intelligence naar de iPad mini brengen. Apple wil vermoedelijk zoveel mogelijk apparaten voorzien van Apple Intelligence, het nieuwe slimme systeem waardoor allerlei standaardapps en functies handige mogelijkheden krijgen dankzij generatieve AI. Denk aan het samenvatten van een tekst, het voor jou opstellen van een e-mail of het zelf maken van afbeeldingen. Voor Apple Intelligence is in ieder geval de A17 Pro-chip nodig, maar het werkt ook op Apple’s M-chips.

Bekijk ook

Dit is Apple Intelligence, Apple's eigen variant van AI: alles wat je moet weten

Apple Intelligence is Apple's eigen variant op kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als AI. Apple Intelligence vind je in veel van Apple's aankomende software-updates. Lees hier wat Apple Intelligence is en wanneer jij het kan gebruiken.

#3 Beter beeldscherm

In 2021 gaf Apple de iPad mini voor het eerst een Liquid Retina LCD-display van 8,3-inch. We denken niet dat daar bij het nieuwe model veel aan gaat veranderen, op een klein aspect na. Na de komst van de iPad mini 2021 waren er klachten over jelly scrolling: het scherm lijkt daarbij te wiebelen terwijl je snel aan het scrollen bent. Er zijn aanwijzingen geweest dat Apple dit wil verbeteren bij een volgende generatie, waardoor je er minder last van zou hebben. Maar verwacht in ieder geval geen OLED-scherm in de nieuwe iPad mini.

#4 Apple Pencil Pro-support?

De iPad mini ondersteunt sinds de huidige generatie de Apple Pencil 2. Maar op dit moment is dat nog de enige iPad die Apple verkoopt die ondersteuning biedt voor dit model Apple Pencil. Alleen al om die reden is Apple nu verplicht om drie modellen Apple Pencil te verkopen, sinds de komst van de Apple Pencil Pro. Het zou ons niet verbazen als Apple het aanbod van Apple Pencils wil versimpelen, door de Apple Pencil 2 te laten vallen en de iPad mini 2024 te voorzien van Apple Pencil Pro-support. Immers is de iPad mini in bijna alle opzichten een kleine iPad Air.

Bekijk ook

Apple Pencil Pro kopen: dit kun je met Apple's meest geavanceerde schrijfpen

De nieuwe Apple Pencil Pro is er! Deze Apple Pencil is magnetisch op te laden op de zijkant van de iPad en heeft ook wat nieuwe functies erbij gekregen. Wij praten je bij.

#5 Betere camera

Apple zou de camera van de iPad mini kunnen verbeteren. Niet per se op het gebied van aantal megapixels of beeldkwaliteit, maar op andere vlakken. De iPad mini-camera is al voorzien van een flitser, maar Apple heeft de flitser bij de camera van de iPad Pro 2024 verbeterd waardoor hij beter geschikt is voor het maken van documentscans. Dat zou bij de iPad mini ook niet misstaan, dus er is zeker een kans dat Apple de iPad mini-flitser een update geeft.

iPad mini 2021 hoesjes

Apple zou in theorie ook nog de frontcamera kunnen verplaatsen naar de lange zijkant, zoals ze nu ook al hebben bij de iPad Pro, iPad Air en instap-iPad. Wij betwijfelen echter of Apple dit gaat doen, aangezien je de iPad mini vaker staand gebruikt dan de andere iPads. Er is bijvoorbeeld geen (officiële) toetsenbordhoes verkrijgbaar, waarbij de iPad mini horizontaal staat. De noodzaak voor een frontcamera aan de lange zijkant is dan ook minder hoog.

#6 Andere verbeterde specs

Tot slot verwachten we dat Apple nog een paar andere specs een update geeft, hoewel dat niet per se zorgt voor meer functies in de iPad mini 7. Bluetooth en wifi krijgen waarschijnlijk een upgrade naar een recentere versie (Bluetooth 5.3 en wifi 6E), terwijl ook de opslagcapaciteit verhoogd kan worden. Sinds dit voorjaar levert Apple bij de iPad Air standaard 128GB opslag en gaat dit tot maximaal 1TB. Bij de iPad mini is dat nu nog alleen maar 64GB en 256GB, zoals dat voorheen ook bij iPad Air gold. Het zou ons niets verbazen als Apple dit gelijk gaat trekken, waardoor de iPad mini 2024 ook begint vanaf 128GB.

De grote vraag is nog wanneer Apple de iPad mini 2024 gaat aankondigen. Apple zou dit tijdens het september 2024-event op 9 september kunnen doen, maar een aankondiging en release in oktober is ook niet uitgesloten. Lees wat diverse bronnen hierover zeggen in ons artikel over de release van de iPad mini 7.

Bekijk ook

iPad mini 7 release: wanneer komt er een nieuw model?

Zit je te wachten op een vernieuwde iPad mini? Dan lijkt er goed nieuws te zijn. Binnen een paar maanden wordt er een nieuwe iPad mini verwacht. Maar wordt het september of oktober?

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.