Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
iPhone 16-hoesjes

iPhone 16 (Pro) hoesjes: deze zijn al te koop!

Neem geen risico met je nieuwe iPhone 16 (Pro), neem een hoesje! We hebben de beste hoesjes die nu al verkrijgbaar zijn voor je opgezocht. Van nerdy tot schreeuwerig en van dun tot praktisch. Deze zijn nu al te bestellen!

Je wilt je nieuwe aankoop natuurlijk meteen al na het uitpakken beschermen, want stel je voor dat er een kras op komt! We hebben daarom hoesjes voor de iPhone 16 (Pro) voor je op een rijtje gezet. Het aanbod is groter dan ooit, dus je kunt precies uitkiezen wat jou het meeste aanspreekt: transparant, leer, opvallend of juist zo onzichtbaar mogelijk. Natuurlijk komen de officiële hoesjes van Apple als eerste aanbod, maar je doet jezelf tekort als je alleen daarnaar kijkt. Apple komt voor het zoveelste jaar met dezelfde siliconen- en transparante hoesjes, terwijl je bij andere fabrikanten veel meer verrassingen vindt.

Apple siliconenhoesjes voor iPhone 16 (Pro)

Apple iPhone 16 Pro siliconenhoesje

Net als voorgaande jaren brengt Apple weer siliconenhoesjes uit voor de nieuwste modellen. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe kleur ultramarijn, oftewel paarsblauw. Deze nieuwe kleuren zijn er voor de siliconenhoesjes (€59,- per stuk):

  • Stervrucht (knalgeel)
  • Ultramarijn
  • Blauwgroen
  • Fuchsia
  • Rotsgrijs
  • Pruimenpaars
  • Zwart
  • Denim

Doorzichtig hoesje voor iPhone 16 (Pro)

Uiteraard brengt Apple weer doorzichtige hoesjes met MagSafe (ook €59,- per stuk) uit voor de nieuwe modellen. Dit is simpelweg hetzelfde product als voorgaande jaren, maar nu aangepast voor het formaat van de nieuwe toestellen. Opvallend is dat Apple bij deze en de andere hoesjes geen enkele claim doet op het gebied van milieu. Er is dus geen sprake van 100% gerecycled materiaal of andere verbeteringen waardoor deze hoesjes minder belastend zijn na het afdanken.


Beats-hoesjes voor iPhone 16

Nieuw! Beats-hoesjes voor iPhone 16 (Pro)

Een opvallende nieuwkomer is Beats. Het audiomerk van Apple heeft voor het eerst een collectie iPhone-hoesjes uitgebracht, die ook €59,- per stuk kosten. Ze zijn voorzien van een MagSafe-ring en zijn geschikt voor de nieuwe Camera Control-knop. Aan de binnenkant is microvezel aanwezig. De hardcases zijn gemaakt van polycarbonaat en hebben flexibele zijkanten om de impact bij een val op te vangen. Volgens Beats is de buitenkant behandeld met een glanzende krasbestendige coating. De binnenkant is felgekleurd, maar daar zie je uiteraard niets van tijdens het gebruik. Je kunt kiezen uit de volgende kleuren:

  • Middernachtzwart
  • Zandstrand
  • Oceaangroen
  • Purperpaars

OtterBox Lumen en Figura

OtterBox Lumen en Figura voor iPhone 16

Ben je fan van deze hoesjes van OtterBox, dan kun je ook voor de iPhone 16-serie weer nieuwe exemplaren kopen. De OtterBox Lumen is gemaakt van transparant plastic met een gekleurde MagSafe-ring, terwijl de Figura-hoesjes zijn voorzien van een meerkleurig vlekkenpatroon in zwart, pastel, blauw/groen of roze/paars. Ze kosten allemaal €54,99 en zijn compatibel met MagSafe-opladers. Ook zijn ze vrij dun en voor minstens 75% gemaakt van gerecyclede materialen. Bij andere winkels vind je bovendien de OtterBox Symmetry (€39,99) en de Otterbox Defender (€49,99).


Coolblue BlueBuilt-hoesjes iPhone 16

BlueBuilt hoesjes voor iPhone 16

BlueBuilt is het huismerk van Coolblue en heeft als belangrijkste pluspunt dat je 5 jaar garantie krijgt. Ook op een hoesje. Dus ben je van plan om lang met je toestel te doen, dan weet je dat het hoesje al die jaren meegaat. En mocht hij toch kapot gaan, dan krijg je een nieuwe. Je hebt keuze uit meerdere modellen:

  • Diverse kleuren zonder valbescherming: €19,99
  • Transparant met valbescherming: €29,99
  • Transparant beschermend én MagSafe: €34,99
  • Leren bookcase met vakken: €34,99

Mujjo Nomad Decoded

Leren iPhone 16-hoesjes van Mujjo, Nomad en Decoded

Daar zijn ze weer! De leren hoesjes van Mujjo, Nomad en Decoded zijn erg geliefd en ook voor de iPhone 16-modellen zullen ze weer volop verkrijgbaar zijn. We bespreken ze hier samen omdat ze er ongeveer hetzelfde uit zien: stemmige kleuren en gemaakt van echt leer, dat in de loop van de tijd steeds mooier wordt.

Bij Mujjo kun je zoals gebruikelijk kiezen uit de kleuren zwart, blauw en bruin. Maar er is nu ook een lichtere kleur groen, genaamd green smoke (zie foto). Er zijn modellen met en zonder pasjesvak. Bij Nomad kies je voor bruin, zwart en donkergroen, als eenvoudige hoes met MagSafe of als folio met opbergruimte voor pasjes. Bij het Nederlandse merk Decoded vind je naast bruin en zwart ook hoesjes in de kleur beige en donkerblauw. Alle hoesjes kosten tussen de 50 en 80 euro, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de uitvoering.


Hoesje met schouderriem

Silencia iPhone 16-hoesje met nekkoord

Nog altijd populair, vooral onder drukbezette moeders die hun handen vol hebben en mensen met niet zo diepe broekzakken. Het hoesje met schouderband of nekkoord is vooral heel praktisch. Je houdt namelijk je handen vrij en hoeft niet bang te zijn dat je toestel op de grond valt. Deze is van Selencia en heeft extra brede banden, die afneembaar zijn. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren zoals zwart en zandkleur en betaalt relatief weinig: hij kost maar €19,99. Selencia maakt nog veel meer bijzondere hoesjes, die eruit zien als een handtas. Dezelfde winkel heeft ook een nog goedkopere case met nekband van het merk iMoshion, maar die heeft een dunnere nekband.


UAG hoesjes voor iPhone 16

Stoere hoesjes voor iPhone 16

Bij UAG vind je een ruime collectie hoesjes met grafische vormen. Wat opvalt is het zeskantige motief, dat doet denken aan een schroef. Je kunt kiezen uit camo-kleuren, zwart, donkergroen en titanium. Maar er zijn ook hoesjes in transparant en roze. De goedkoopste modellen zijn de Essential en Plyo backcover, maar als je het liefst een nerdy uiterlijk hebt neem je de Pathfinder of de Monarch. De prijzen beginnen bij €35,-.


Burga iPhone-hoesjes

Schreeuwerige hoesjes voor iPhone 16

Bij het bladeren door het (gigantische!) aanbod van iPhone 16-hoesjes viel ons oog op deze schreeuwerige modellen van het merk Burga. Van tijgervelletje tot marmerstructuur, citronen, strepen, bloemen of strandmotieven: er is van alles wat. Het doet wel wat denken aan de Ideal of Sweden-hoesjes, die ook weer in grote getale verkrijgbaar zijn. Maar dan in een wat frissere, speelsere variant. Ideaal als je een saai gekleurde iPhone hebt gekozen en toe bent aan wat meer pit.


Extra dunne transparante hoesjes voor iPhone 16

Spigen transparant hoesje

Soms wil je gewoon een dun en onopvallend hoesje, zodat je het mooie uiterlijk van je iPhone nog kunt blijven zien, maar wel bescherming hebt. Een dun en transparant hoesje is dan echt wat je zoekt. Je kunt kiezen uit merken zoals Nudient, Spigen, TechProtection en meer. Maar ook dbramante en ZAGG brengen dunne transparante hoesjes uit. Let wel even goed op of er MagSafe-ondersteuning in zit, want dat zorgt dat je hoesje beter blijft hangen op een MagSafe-oplader. Bij de superdunne hoesjes is dat niet nodig, want die blijven door het dunne materiaal wel plakken.


Goedkope hoesjes voor iPhone 16

We hebben in dit overzicht een aantal goedkope iPhone-hoesjes besproken, maar misschien zoek je het nóg goedkoper? Kijk dan eens bij deze aanbieders:

Bekijk ook

De beste iPhone-hoesjes en cases

Wat zijn de beste iPhone-hoesjes? Welke beschermhoezen en cases gebruiken we op de redactie van iCulture? Welke zijn aanraders en waarom? Je vindt het in dit overzicht van de beste iPhone-hoesjes.

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.